Inlägg från: Anonym (Enkelt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Enkelt)

    Hjälp! Min sambo vägrar att separera

    Nästa gång han åker iväg på en knarkhelg ringer du polisen och tipsar.

    Vems är lägenheten förresten, eller var ni nu bor?

    Han kan "vägra" allt han vill, det är inte han som bestämmer utan du själv. Du kan skicka ett enda sms och det räcker: "Det är slut mellan oss två, det är inte diskutabelt, du ska flytta ut, du har tre månader på dig eller så kommer jag vända mig till Kronofogden för handräckning." Klappat och klart. Och vägrar han så gör du så klart slag i saken, kontakta Kf och se till att få honom utslängd.

  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Johanna) skrev 2021-09-06 22:06:30 följande:
    Vi är inte gifta, men att jag ska flytta till eget om han inte går med på det hur går det till teoretiskt när man har barn?
    Det är bara att flytta. Rent praktiskt tar du ungarna med dig till att börja med, så kan ni träffas hos Familjerätten och komma överens om boende (varannan vecka eller ska de vara mest hos ena) och umgänge (barnen har alltid rätt att träffa båda sina föräldrar). Om han dessutom åker dit för kokainmissbruk kommer du ha fördel där så klart, då lär barnen bli boende hos dig, pappan får betala underhåll (via Fk om han vägrar) och umgänget kan begäras övervakat.

    Om ni inte har gemensam vårdnad redan så skriv inte under det, med hänvisning till hans kokainvanor. Vill han bråka om vårdnad så får han ta det till Tingsrätten. Det förenklar oerhört mycket om du slipper hans underskrift för minsta lilla.
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (vadå då?) skrev 2021-09-07 00:54:08 följande:
    Tow2Mater skrev 2021-09-06 21:56:09 följande:

    Han började supa och ta kokain när barnet föddes?


    Vi fick aldrig något svar men jag gissar på att du visste om det innan ni skaffade barn tillsammans. jag tror inte det är problemet egentligen utan du vill svartmåla din man som något sorts odjur för att de ska på något sätt rättfärdiga ditt begär att fullfölja din förälskelse på jobbet. och varför får inte din man träffa sina vänner 1 helg i månaden för?
    Det ts vänder sig emot, eller iaf borde ha problem med, är kanske inte att han träffar sina vänner utan vad de har för sig när de träffas.
Svar på tråden Hjälp! Min sambo vägrar att separera