• Rewner

    Nyligen haft MA/MA - försöka igen

    Har följt denna tråden senaste veckorna eftersom jag 24/9 fick missfall i vad som då var vecka 6+5. Så här i efterhand så tror jag dock att det hade stannat av tidigare för symtom som jag hade i början redan innan jag hade testat positivt blev mindre och försvann under tiden. Blödde iaf i fyra dagar och gjorde sedan ett graviditetstest som var negativt. Vi ville försöka direkt igen. Köpte hem ägglossningstest, som jag inte använt tidigare, och började testa en vecka efter att missfallet startat för att få lite koll på cykeln och för att veta när nästa mens kunde väntas. Har dock hittills inte fått något utslag alls på testlinjen. Möjligtvis svagt de första testen, men nu är de blanka. Kanske tar det ett tag för kroppen att komma igång igen ...

    Men till saken hör att jag nu börjat känna av samma symtom som jag hade strax innan jag testade positivt förra gången (molvärk, trötthet, svagt illamående). Vet inte om det är möjligt att jag kan ha fått ägglossning bara 5-6 dagar efter att jag fick missfallet? För i så fall så skulle jag ju rent teoretiskt kunna vara gravid igen. Måste nog kolla med ett graviditetstest imorgon, även om det väl troligen är för tidigt att visa något. Det känns ju som att det skulle vara orimlig tur om jag blivit gravid igen så snabbt (Jag är lite äldre så ska ju inte gå så lätt då). Jag kan ju bara inte låta bli att hoppas. Kroppen verkar göra sitt bästa för att övertyga mig, men kanske är det ändå bara huvudet som lurar mig. Det är jobbigt med ovissheten.

    Beklagar allas missfall och hoppas att vi alla snart har nya graviditeter att glädjas åt.  

  • Rewner
    Dalarna91 skrev 2021-10-08 16:24:08 följande:

    Man ska aldrig bli förvånad över vad kroppen kan göra för tokheter. En kollega jobbade på mödravården och hade en patient. Hon och en läkaren kom fram till att hon måste ha haft ägglossning typ 4 dagar efter förlossningen. Hade 2 barn så tätt. Så ha ägglossning 5-6 dagar efter mf är väl inte omöjligt. Får hålla tummarna att du är gravid. Jag håller på och tar ältest varje dag för att se när den kommer igen efter mf. Men igår och idag har jag varit så trött så jag känner ögonen är så tunga. Tror inte jag kan vara gravid. Tog hcg prov förra onsdagen och då låg den på 170. Och tror inte man får äl lossning då.


    Oj! Det lät ju verkligen extremt!

    Tack för tumhållning!

    Det är verkligen speciellt att vänta när man inte vet hur länge man ska vänta. Håller tummarna för att din ägglossning snart är igång.
  • Rewner
    DomkallarmigS skrev 2021-10-08 23:32:00 följande:

    Åh jag beklagar ditt missfall :(

    Hade ju vart himla spännande om du fick äl så snabbt efter missfall och dessutom lyckades bli gravid. Håller tummarna att det är så även om det låter mindre troligt. Spännande att se vad du får för resultat på testet :)

    Intressant också att du blödde så kort efter missfallet så att du hade samlag o kunnat pricka en ev äl redan 5-6 dagar efter. Himla olika det kan vara alltså! Själv blödde man i 3,5 härliga veckor. Kändes som en evighet när man bara ville köra igång med liggandet haha


    Jag blödde ganska lite. Tredje och fjärde dagen var ytterst lite och då fick jag nästan upp hoppet att det kanske inte var missfall utan en annan blödning, men när jag gjorde nytt graviditetstest på morgonen dag 5 så var det blankt så då kändes det som man kunde köra igång igen när man kände för det.

    Morgonens test var också helt blankt tyvärr så är bara att fortsätta att vänta och se vad kroppen tänker hitta på.
  • Rewner
    Rosastjärna skrev 2021-10-11 15:41:04 följande:
    Från vad jag förstod läkaren idag på återbesöket så var det inte optimalt att det kommer stötvis. Jag har blött lite varannan dag och det visade sig vara rester kvar plus infektion. Idag är jag så less på alltihop. Det kommer inte vara så roligt att försöka igen känner jag, mer traumatiskt att gå och oroa sig för att få missfall och komplikationer igen. Och som kvinna är det ju jag som får ta allt, min sambo får ju inte ens följa med på läkarbesöken och ta emot de dåliga beskeden :( 

    Så jag hamnar väl lite efter er med min cykel, återbesök igen på fredag och hoppas att allt ska vara ute då iaf! Det är åtminstone väldigt skönt att ha den här tråden att ventilera lite i.

    Har du/ni andra haft bra stöd från er partner i det här? 
    Så jobbigt för dig att det blivit så långdraget. Hoppas det är dags för lite bättre besked nästa gång.

    Eftersom mitt missfall egentligen yttrade sig som lindrigare än en vanlig mens både i smärta och blödning så har ju min sambo och jag haft lite mer jämförbar upplevelse av det och tycker att vi delat på besvikelsen, men också lika starkt velat försöka direkt igen. Tänker att det ju kan bli en helt annan upplevelse när man som du behöver genomgå läkarbesök och behandlingar som inte sambon fått följa med på. Men sånt får vi ju också hoppas blir lättare framöver.
  • Rewner
    slo92 skrev 2021-10-13 15:18:54 följande:
    Hej, hur har det gått för dig förresten? Du hade lite symtom och skulle ta ett graviditetstest? Jag hade liknande upplevelse som du, jag började blöda några dagar efter bim och blödde bara som en lindrig mens. Fick negativt graviditetstest nästan direkt dock. Nu väntar jag på första mensen efter missfallet, men hoppas såklart att det inte kommer någon mens :)
    Rewner skrev 2021-10-13 15:03:45 följande:

    Så jobbigt för dig att det blivit så långdraget. Hoppas det är dags för lite bättre besked nästa gång.

    Eftersom mitt missfall egentligen yttrade sig som lindrigare än en vanlig mens både i smärta och blödning så har ju min sambo och jag haft lite mer jämförbar upplevelse av det och tycker att vi delat på besvikelsen, men också lika starkt velat försöka direkt igen. Tänker att det ju kan bli en helt annan upplevelse när man som du behöver genomgå läkarbesök och behandlingar som inte sambon fått följa med på. Men sånt får vi ju också hoppas blir lättare framöver.


    Jo, jag gjorde ett test i lördags (vilket ju egentligen var alldeles för tidigt om jag hade ägglossning när jag tror), men det var negativt. Känner fortfarande av en del symtom dock så får nog göra ett till för blev inte helt övertygad. Har fortsatt testa med ägglossningsstickor och inte fått positivt på dem än så vet ju inget om när mensen kan tänkas komma heller om jag inte är/blir gravid igen.

    Ja, hoppas det inte kommer någon mens!
Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen