• Tom Araya

    Nytt förhållande, olika personligheter som krockar starkt

    Anonym (TS) skrev 2021-09-12 12:55:27 följande:

    Hei,
    vill mest nog skriva av mig,o och bolla tankar.
    Har precis skiljt mig från långt äktenskap( 4 barn). Jag är 35 år gammal, och super redo för en ny kärleksrelation. ( Del orsak till skilsmässan var att vi helt enelt inte var kära i varandra).
    Snabbt, redan i maj träffde jag en 38 årig man( barnlös, inga långa förhållanden bakom sig). Vi spenderar hela sommaren ihop, eller ja all tid jag inte har barnen iaf.  Vi har det underbart, och njuter av varandra till 100 procent. Vi bestämmer snabbt att vi inte träffar andra. Men han vill trots detta inte ännu definiera vårat förhållande. Han är lite introvert, och väldigt analytisk o logisk i sitt tänkande. Jag är impulsiv och egentligen hans motsats i detta. Han är inte bra på att disskutera känslor.
    Han har heller inte träffat barnen.

    Nu är det plötsligt vardag, han jobbar hemmifrån, och han vill inte alls ses lika intensivt som innan. Han håller dock kontakt per telefon hela tiden. Han har varit småsjuk i 10 dagar, vilket då lett till mycket mindre umgänge, och inga gemensamma nätter ihop. ( Har varit barnfri vecka, och hittills har vi spenderat alla dom nätterna ihop). Jag har flera gånger sagt åt honom att det känns jobbigt, men han hänvisar endast till sin lindriga hosta och halsont.(Han har iof lite bakteriefobi, så köper väl detta argument lite). Han säger att han nu som sjuk behöver egen space. Han har avbokat allt annat också , så han har liksom bara vart hemma i 10 dar, vi har setts enstaka kvällar, eller typ promenad ute. 
    Problemet är, att jag nu 4 månader in i relationen börjar bli kär. Vi har samma framtids visioner,han vill ha ett förhållande och barn. Men detta känns så svårt just nu.  
    Jag vet att jag är rätt på, och har lite bråttom, men om han vore kär i mig, varför vill han då bara isolera sig nu ? Hostan drar ut på tiden, är inne på dag 11 tror jag. 
    Skall jag helt enkelt tänka att han inte är tillräckligt intresserad? (det som motstrider är att han hör av sig på sms och tel flera gånger per dag, vi har alltså rätt konstant kontakt).

    Hjälp denna nyblivna singel, som e lite lost.


    Antagligen blev det nog lite för intensivt för honom och han nu känner att han behöver utrymme och egentid. Förhoppningsvis är det övergående. Då borde ni försöka normalisera ert umgänge lite, så att det blir lite jämnare.
  • Tom Araya
    Anonym (TS) skrev 2021-09-12 19:23:25 följande:
    Ja det vill jag. Jag känner mig snuvad på allt detta, eftersom förra förhållandet var som det var: Men det är en lång historia. ( men i korthet, barn nr 1 misstag, vi hade ett

    one night stand, skit mycket drama. Sedan blev det bättre, flera barn o giftemål. Men han var aldrig kär i mig. har aldrig fått uppleva det som de flesta längtar efter).
    Att inte få uppleva vad man längtar efter är så livet ser ut för många.

    Jag är 48, har inga barn, har aldrig varit gift, mestadels bott själv mm. För den sakens skull kan och vill jag inte försöka att leva om det liv jag borde ha levt tidigare. Var sak har sin tid.
Svar på tråden Nytt förhållande, olika personligheter som krockar starkt