Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Systembolaget inför självutcheckning - rena vansinnet!

    Hur tänkte de nu?? Självutcheckning av alkohol, en vara som kräver ID-kontroll och som bara får säljas till vuxna. Dessutom ökad langning och naturligtvis den vanliga risken att kunder inte betalar för allt de lägger i påsen.

    Är det bara jag som tycker att det här är helt uppåt väggarna idiotiskt?

    www.svt.se/nyheter/inrikes/har-testar-vi-testar-systembolagets-sjalvutcheckning

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-09-14 11:32
    Då försvarar systemet med att kunna frigöra personal som kan hjälpa kunderna på golvet. Är det verkligen så kris att veta vilket vin man har till middagen eller var en viss slags alkohol står att man måste frigöra personal från kassan? De kommer tydligen ändå ha en personal konstant stående vid självutcheckningen för att kolla leg, så där försvinner ändå en person direkt.

  • Svar på tråden Systembolaget inför självutcheckning - rena vansinnet!
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Kan du hjälpa mig) skrev 2021-09-14 12:28:45 följande:

    Du skulle bara veta vad folk behöver hjälp med... ALLT. Har jobbat i butik (detaljhandeln, ej livsmedel) och det är bisarrt. Jag slutade för jag fick stress-symptom pga det konstanta frågandet och jagandet av personal så fort dom fick syn på en. 


    Folk vet tex inte vad deras barn vill ha i födelsedagspresent, men det förväntades jag veta. 


    Jag tycker uppriktigt synd om både dig och annan personal om det är så stressigt. Man tycker att kunder borde fatta själv att man inte kan ställa vissa frågor på systemet. Kunde lika gärna ha frågat vad det blir för väder imorgon..... Jag utgick från mitt eget tänkande där, att man så klart ställer frågor som är relevanta.

    Sedan tror inte jag att självutcheckning är svaret, där kommer som sagt en person stå placerad ganska ofta om än kanske inte hela tiden. Den personen kommer så klart bli bombarderad med frågor också, förutom att hjälpa till med scanningsrelaterade saker. Tillsätt mer personal! Det kommer behövas oavsett.
  • Anonym (Anonym)
    mari123 skrev 2021-09-18 05:40:23 följande:

    När detta med själv.utcheck började så tyckte jag det var jättemärkligt. KAN det funka att man får handla helt själv?...och ja det funkar ju. MEN jag tänker att  systembolagets varor inte är vilka varor som helst. Extremt attraktiva för många och det finns dyra varor! Inte som att ha självscanning i juvelbutik men en mellannivå.


    Precis, det är en av de saker som iaf jag tänker på. Det vet man ju hur sällan det är avcheckning i matvarubutikerna och även med personal stående precis nära så är det inte säkert de har ögonen med sig om det är flera kunder samtidigt.
Svar på tråden Systembolaget inför självutcheckning - rena vansinnet!