Inlägg från: Anonym (Löjrom) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Löjrom)

    Systembolaget inför självutcheckning - rena vansinnet!

    Förstår inte heller varför langningen skulle öka men håller med om att det är vansinne. Känns som att Systembolaget i detta steg går mot en kommersialisering. Det ska inte vara lätt att handla sprit, det ska vara tråkigt och störigt att stå i kö.

  • Anonym (Löjrom)
    Anonym (***) skrev 2021-09-14 10:51:36 följande:
    Leva på de som missbrukar? Du måste vara olovligt  naiv om du tror att någon gör vinst på missbrukare, hur fick du ihop den tanken hela vägen?
    Naiv? Har du inte levt i samhället? Är det ingen som tjänar pengar på att göra folk beroende av cigaretter tex? Är det ingen som tjänar pengar på att göra folk beroende av narkotika? Snus? Klart som korvspad att det finns grova pengar bakom alkoholindustrin, varför tror du annars vi har alla liberala lobbyister som vill sälja ut hela systembolaget? ALLT handlar om vinstintresse, vakna.
  • Anonym (Löjrom)
    Egon den stora skrev 2021-09-14 12:33:14 följande:

    Nu dricker jag i och för sig inte alkohol, så för mig är det en ickefråga, men hur mycket handlas det på systemet egentligen? Under normala omständigheter känns det som att alla tar en tur till Tyskland och fyller på sina förråd i alla fall, alternativt beställer man hem direkt? Har inte systemet som sådant spelat ut sin roll?


    Förstår hur du tänker men; nej.
    Det är en minoritet som kör till Tyskland för att fylla på och då oftast vid speciella sammanhang ex bröllop och dylikt och de flesta bor i södra Sverige. Det är bara vissa Systembolag som har haft hemleverans, men visst ute på landsbygden kan man ju beställa till sitt lokala postombud. I städerna är det ständigt folk inne på systemet och ännu är framförhållning ett okänt begrepp då det är långa ringlande köer inför helgerna. Under pandemin har folk dessutom supit som aldrig förr och det har aldrig gått så bra för Systembolaget som senaste året.

Svar på tråden Systembolaget inför självutcheckning - rena vansinnet!