Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
  • Glinda från Oz

    Systembolaget inför självutcheckning - rena vansinnet!

    Det står klart och tydligt att de kommer kolla legitimation innan man betalar. Det lär däremot bli en del svinn, snatteriet lär öka. 

  • Glinda från Oz
    nihka skrev 2021-09-18 14:17:19 följande:

    Tror du? Iså fall är det vid hyllorna, inte vid betalningen för där blir det väl kameraövervakat.


    Det blir man i mataffären också och det snattas där med. Kameran har inte så stor praktiskt betydelse. Har personen väl lämnat området ligger bevisbördan på butiken, de måste alltså kunna bevisa att personens syfte var att snatta och det ska vara ställt utom allt tvivel att det var ett misstag och det är svårt om det bara gäller en vara.
  • Glinda från Oz
    nihka skrev 2021-09-18 19:35:07 följande:
    Men snattandet sker väl inte i samband med betalningen, typ en skannad i kassen, en oskannad i fickan utan folk stoppar väl på sig inne i affären innan de kommer till kassan, eller?
    Varför tror du det? Risken är betydligt större att bli upptäckt om man gör så. Skulle jag snatta skulle jag välja i kassan alla gånger. 
  • Glinda från Oz
    nihka skrev 2021-09-18 20:41:17 följande:
    Jag har verkligen ingen egen erfarenhet här, har aldrig nallat så mycket som en presentpåse från bolaget, men det låter konstigt. Man ställer ju allt på en våg före och efter betalning. Jag skannade alla varor, men stoppade en godispåse i fickan för jag skulle ha den direkt och utcheckningsvågen kände av det direkt, så jag fick lägga godispåsen i kassen annars tyckte inte systemet att jag hade skannat alla varor.

    Jag har aldrig snattat heller men det säger sig självt att det är lättare att vända streckkoden åt fel håll och låtsas än att stoppa under jackan. Det brukar vara videoövervakning i hela butiken så på det sättet blir det ingen skillnad. 


    Långtifrån alla butiker har en våg när man betalar, de flesta jag handlat på har det inte. 

Svar på tråden Systembolaget inför självutcheckning - rena vansinnet!