• Anonym (...)

    Alltid samma ångest inför julfirande

    Anonym (Nn) skrev 2021-09-14 13:02:41 följande:

    Hej TS,

    Jag har bara läst din trådstart och inga svar men jag tycker nog ändå att ni bör fira med din familj eftersom ni firade förra året med hans familj. Jul ?delux? låter lite som att du vill vara där för att det är så perfekt och lyxigt där?

    Jag förstår dock självklart de problem du beskriver och jag tycker du kan vara ganska ärlig och säga exempelvis att ni gärna hostar julen men då ni har små barn så orkar ni inte styra upp allt själva och att det kommer behöva vara knytis och att alla måste hjälpa till under hela dagen. Säg att ni senast kände att ni fick springa nått enormt och att ni gärna ser att arbetet delas upp mer. Hör vad de säger och om de tar till sig vad ni säger så fira med dem annars inte.

    Bara för man har störst hus måste man inte hosta, skulle du tycka att det är fysiskt möjligt att vara hos er mamma eller nått av dina syskon så försök styra det till att ni är hos dem ist och erbjud er att hjälpa till.

    För det vänder sig lite i magen på mig när ni funderar på att vara två år i rad hos makens familj. Kan verkligen tänka mig att din mamma blir ledsen och om din syster vara har sina barn varannan jul så blir det ju såklart tråkigt?

    Men såklart, om de är omöjliga att vara med så är det ju så, men jag skulle i alla fall ge dem en ordentlig chans denna gång och vara noga med kommunikationen kring det hela så de har en möjlighet att bättra sig.


    Oj, ursäkta mig men vilket dåligt råd! Nu har TS skrivit mer än bara inlägget i trådstarten som du inte läst, men även om hon inte gjort det skulle detta vara en dåligt råd baserat på vad TS skrev först!

    Mitt råd TS: Ta men din mamma och fira jul hos din mans familj! Om systern surar så säg som det är: vi orkar inte flänga runt i år igen, tyvärr. Hon är vuxen och får hantera det! Alternativet är att DU offrar dig och din familjs välmående för att göra dina bortskämda släktingar glad? Inte värt det! Ingen kommer tacka dig när du står där utbränd efter flera dagar av att driva hotellverksamhet! Stå på dig och lycka till!
  • Anonym (...)
    Anonym (Ts) skrev 2021-09-14 23:31:34 följande:

    Tack snälla ni som svarat! Ni är några som föreslår att jag ska säga att jag helt enkelt inte orkar hosta med två små barn.

    Hmm.. jag hade en tanke om att vi skulle firat med makens familj här hemma hos oss. För att slippa åka med små barn. Då kan de gå och lägga sig i sina barn han sängar i lagom tid och vi kan spela spel och så under kvällen. Tror det blir lugnast för barnen och oss att få vara hemma.

    Det är inget problem alls med makens familj. Där hjälps alla åt och jag skulle inte behöva göra mer än någon annan.

    Men då kan jag ju inte gärna säga till min familj att jag inte orkar hosta? Eller kan jag det, och bara ärligt säga som det är - att det är en helt annan sak att hosta för den familjen?

    Usch hatar det här.


    Om det känns bäst att ta makens familj hem till er så gör ni det. Du behöver inte berätta någonting. Frågar någon av dina släktingar så säger du bara att det blev enklast så och att alla hjälps åt. Dra en vit lögn och säg att det bestämdes i sista stund om det behövs för att undvika argument och dramatik från deras sida.

    Det ska vara en rolig jul för er också! Följ magkänslan och gör det ni vill! Stå på dig TS
Svar på tråden Alltid samma ångest inför julfirande