• Anonym (oj)

    Alltid samma ångest inför julfirande

    Fast alltså. Du måste ju vara tydlig. Säga att du absolut inte orkar rodda allting när du har två så små barn. Det är ju helt sjukt som ni brukar ha det. Ni måste ju prata om detta och bättre att göra det nu med tre månader kvar än veckan innan. 

    Du kan väl lugnt och lättsamt säga till din syster att just eftersom era barn är så små så orkar du inte ta på dig något julfirande i år och du orkar inte ha folk boende hos er. Det behöver inte handla om att de är dumma eller egoistiska utan mer ett konstaterande att det kräver väldigt mycket jobb att ha gäster som bor hos en och det orkar ni inte just nu. 

  • Anonym (oj)
    Anonym (Ts) skrev 2021-09-14 23:26:46 följande:
    Tack snälla ni som svarat! Ni är några som föreslår att jag ska säga att jag helt enkelt inte orkar hosta med två små barn.

    Hmm.. jag hade en tanke om att vi skulle firat med makens familj här hemma hos oss. För att slippa åka med små barn. Då kan de gå och lägga sig i sina barn han sängar i lagom tid och vi kan spela spel och så under kvällen. Tror det blir lugnast för barnen och oss att få vara hemma.

    Det är inget problem alls med makens familj. Där hjälps alla åt och jag skulle inte behöva göra mer än någon annan.

    Men då kan jag ju inte gärna säga till min familj att jag inte orkar hosta? Eller kan jag det, och bara ärligt säga som det är - att det är en helt annan sak att hosta för den familjen?
    Usch hatar det här.
    ja man kan vara ärlig. Du vill väl lära dina egna barn att stå upp för sina egna behov och sina känslor. Bara man säger det lugn och lägger problemet på sig själv (JAG orkar inte) så får andra hantera sina reaktioner. 
Svar på tråden Alltid samma ångest inför julfirande