Inlägg från: Egon den stora |Visa alla inlägg
  • Egon den stora

    Hur blir man rik?

    Skattesystemet är uppbyggt på ett sätt som hindrar ska att bli rika på arbete. Ju mer övertid och ju mer du tjänar, desto högre procent betalar du i skatt.

    Dom som blir rika gör det genom arv eller lottovinster.

    Annars kan du få ihop en hyfsad förmögenhet på att handla med något eller vara riktigt duktig på aktier..

  • Egon den stora
    Anonvm skrev 2021-09-17 10:50:37 följande:

    Detta gör ju att det blir mer intressant att minska sina levnadskostnader i syfte att öka sitt överskott.

    Sitter man som ett par i en betald bostadsrätt med låg avgift så behöver man inte tjäna så pass att man tvingas betala statlig skatt för att få ett ordentligt överskott.

    Det generella tips jag själv alltid ger yngre är kort o gott: Äg ditt boende, det är alltid grunden till en solid privatekonomi.


    Ja att äga sitt boende är en mycket bra och grundläggande princip.

    Jag räknar med att ha betalat huslånet i god tid innan pensionen så att boendekostnaderna blir väldigt låga.

    Sen är ju inte alltid att det hjälper. Mina föräldrar gjorde samma sak och som tack för ett livslångt sparande så fick dom ju förmögenhetsskatt i stället. Hoppas det aldrig kommer igen.
  • Egon den stora
    Anonvm skrev 2021-09-17 15:20:43 följande:

    Jag anser det vidrigt nog att skatten är progressiv och att man därmed tvingas bidra mer o mer till statskassan även procentuellt räknat, det duger inte ens att man bidrar med dubbelt så mycket mot någon som tjänar hälften....

    Men att dessutom tvingas skatta på tillgångar man HAR och dessutom redan skattat på i samband med att man förvärvade dem är inget annat än ett hån mot den som försöker sköta sin ekonomi och jobba hårt för att ordna till sin ekonomiska situation...

    Socialismens kärna går ju ut på att samtliga medborgare lever "hand ur mun" och är beroende av bidrag från staten för att sköta sin försörjning, bidrag som staten kan villkora för att få folk att rätta sig i ledet.

    Att vara ekonomiskt oberoende av staten och därmed fri att leva sitt liv efter eget huvud ska givetvis straffbeskattas, detta beteende ska givetvis inte uppmuntras.

    Heja Sverige!

    Förmögenhetskatten ska givetvis fortsätta brinna i helvetet, om jag fick bestämma skulle även gåvoskatten, arvsskatten och den progressiva skattemodellen få göra den sällskap där i den eviga elden....


    Ja ingen tänker på konsekvenserna när dom hittar på nya skatter. Mina föräldrar valde ett billigt boende på landet och levde sparsamt och betalade av det hela ganska snabbt. Eftersom omkostnaderna var små klarade dom sig på dåliga löner.

    Problemet blev när stan expanderande och någon helt plötsligt bestämde någon att den lilla gården som köptes för 30000 nu var värd närmare 4 miljoner, det fick ju konsekvensen att det blev en saftig fastighetsskatt och på det en förmögenhetsskatt. Tyvärr tjänade dom ju fortfarande dåligt Eftersom man knappast tar sig från ett låglöneyrke till ett välavlönat när man är över medelålder.

    Vissa cyniska människor kunde givetvis påstå att dom skulle sälja och flytta, men varför skall man skattas bort från något man skaffat som livsprojekt, och var i så fall skulle dom flytta? Allt annat var ju minst lika dyrt, om man nu inte ville ta farväl av vänner och bekanta och flytta långt bort.

    Jag lärde mig tidigt att socialister motarbetar arbetare som vill spara och göra rätt för sig.

    Som lite extra lök på laxen så uppmuntrade man ju samtidigt lån genom ränteavdrag.
Svar på tråden Hur blir man rik?