• dujagochbebisen

    Hur fort blev du gravid?

    Hej!

    Jag, 28 år, och min partner 31, är på första försöket för första barnet, är så pirrig och längtar ihjäl mig!

    Är sugen på att veta hur lång tid det tog för er andra att bli gravida som är runt min ålder på 28 år och/eller uppåt?

    Och gjorde ni några särskilda ?förberedelser?? Som typ sluta med koffein eller något för att boosta fertiliteten :)

  • Svar på tråden Hur fort blev du gravid?
  • Anonym (Blå LM)

    Tog 1,5 år. Jag slutade röka och då blev jag gravid efter ca 2 månader, är övertygad om att det var avgörande.

  • Anonym (34)

    Var 34 när vi började, blev gravid direkt. Tyvärr blev det missfall, efter det blev jag gravid på andra försöket. Missfall igen, MEN tredje gången gillt och då tog det fyra försök. :) 

  • Blomman223344

    Hej,

    Jag är 29 och min sambo är 32 år. Vi har försökt sen januari i år.

    Jag har dragit ner på koffein och alkohol, o äter folsyra.

    Det har tyvärr inte blivit vår tur än, men man hoppas för varje månad som går.

  • Anonym (Tt)

    Jag var 32. Åt folsyra i förväg. Levde annars som vanligt (vegetarian som varken röker eller dricker alkohol eller kaffe). Blev gravid på första försöket. Hon fyller elva i år. <3

  • Anonym (Q)

    Jag var 28 när jag blev gravid på första försöket efter uttag av spiral. Det slutade dock som ett MA. Eftersom att det strulade mycket med mitt MA (två sjukhusbesök och massa olika antibiotika) så tog det ca. 4-5 månader innan vi kunde börja försöka igen, då var jag 29 år.

    Blev då gravid på andra försöket och här sitter jag nu med en liten skrutt.

    Nu var och är jag varken en person som röker, dricker alkohol eller koffein samt har andra ovanor mer än att dricka lite för mycket cola zero samt så rörde jag mig väldigt mycket (ca. 20.000 steg/dag) och styrketränade flera dagar i veckan. Så för mig så innebar det inga direkta förberedelser. Jag började ta folsyra, det var det.

    Lycka till :)

  • Anonym (34)
    Anonym (34) skrev 2021-09-17 19:44:32 följande:

    Var 34 när vi började, blev gravid direkt. Tyvärr blev det missfall, efter det blev jag gravid på andra försöket. Missfall igen, MEN tredje gången gillt och då tog det fyra försök. :) 


    Just det glömde. Jag började med folsyra innan, typ en månad innan, drog ner på kaffet tror jag? eller så var det när jag blev gravid. Drack ytterst sällan.
  • skaviblifyra

    första barnet var jag 28 gick pp första försöket. hade börjat ta folsyra före det. andra barnet 30år blev på andra. endast folsyra då med. Blev gravid I våras 39 år på andra försöket men blev missed abortion.

  • Crazzy

    Jag är 28 år och väntar fjärde nu, som blev till på första försöket. De två tidigare graviditeterna skedde också på första försöket.

    Det handlar helt enkelt om man är fertil eller inte, och både jag och maken tycks komma från extremt fertila släkter.

    Jag önskar dig all lycka, och hoppas att det går på första försöket. Kom ihåg att det inte är någons fel om det tar ett tag innan ni får ett plus på stickan <3

  • Anonym (Jag)

    Vid 21 (min man 22) tog det ca ett halvår, började med fertilitetsvänliga kosttillskott, vi var normalviktiga, icke-rökande, icke-drickande med hälsosam livsstil. Provade alla möjliga huskurer och knep, kändes som en evighet.

    Andra gången var jag 25, tog ca ett år och 3 missfall i olika stadier av graviditeterna. Även här försökte vi med allt. Men det gick tillslut och snart kommer det barnet :)

  • Anonym (Liinda)

    Jag var 30 med första, hann inte med så mycket innan. Hade pstav och tänkte att det skulle ta ett tag för mensen att komma igång etc men blev gravid på första försöket. Med andra var jag 32, hade då p-piller och åt folsyra. Första försöket. I övrigt är jag väl relativt hälsosam; röker inte, dricker sällan och är vegetarian. Nu är jag lite äldre och funderar på ett barn till, ska vi försöka blir det spännande att se om fertiliteten dalat.

    Förstår din pirrighet och önskar stort lycka till!

Svar på tråden Hur fort blev du gravid?