• Hellishen

    Hur många syskon har du och vad tycker du om det?

    Motivera gärna ditt svar och vad du hade önskat för syskonkonstellation istället :)

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur många syskon har du och vad tycker du om det?
  • Anotherone

    Jag är äldst av fyra och idag som vuxen tycker jag det är underbart. Vi är väldigt olika så därför finns det alltid någon man kan höra av sig till. Någon man kan klaga lite för om man har haft en tuff dag - utan att bli jämförd. En annan som man hellre diskuterar vardagsekonomi och jobb med osv.
    Jag har själv insett också att det pratas om saker mellan vissa andra som aldrig når mig, förmodligen för att jag hade gett heeeelt andra råd om jag fått frågan

    Däremot har jag själv valt att stanna vid två barn, jag hade aldrig pallat att ha fyra barn. 

  • Lucius Vorenus

    Äldst av tre barn. Vi har i stort sett ingen kontakt och ett av syskonen har jag brutit med totalt. Tråkigt men förstår att det inte automatiskt blir en god relation för att man delar livmoder.

  • Anonym (pppp)

    Jag tycker inte kan man säga "nöjd - missnöjd". Saker är nog inte så svart/vita? 
    Jag är nr 3 i en skara på 4 men det är lite avstånd i ålder mellan vissa av oss. Jag kände mig nog därför rätt mycket som en "storasyster" fast jag är ett mellanbarn. Mina äldre syskon är minst 6 år äldre än mig. 

    Jag är idag 50 + så åren har ju gått. Min barndom var väldigt bra. Jag var lycklig och våra föräldrar upplevde jag, hade tid för oss allihop, kanske för att vi inte är födda så tätt och hade då tid för våra olika faser? Idag står jag inte så nära något av mina syskon. Vi ses på jul, jämna födelsedagar och vi har lite kontakt online. Vi bor idag i 4 olika städer. Jag var den som flyttade längre bort först så kanske är det därför jag känner att vi inte står varann så nära. Av våra barn (dvs kusinerna) är det några som har tät kontakt medan andra inte alls. Mina barn har otroligt liten egen kontakt med sina kusiner även om de sågs en hel del som barn. 
    Vad som kommer hända när våra gamla föräldrar dör vet jag inte, men troligen upphör nog gemensamma julfirande och sånt. 

  • cosinus

    2 yngre syskon och det har väl varit bra :) Vi är inte så nära i ålder så hur det hade varit vet jag ju inte. Men vi har helt ok kontakt.

    Har själv 4 barn rätt tätt. Ska bli kul att se hur deras kontakt blir som vuxna. Just nu känns de 3 äldsta rätt tighta medans den yngsta är lite mer på sin kant i syskonskaran. Hon och den näst äldsta kan absolut ha utbyte av varandra men sen är steget just nu för stort från det barn hon ff är till syskonen som hunnit vara tonåringar ett tag. 

  • Anonym (U)

    Har ett syskon och är inte missnöjd. Ett syskon till hade nog också varit kul, men fler vete katten. Det var tillräckligt svårt att komma överens med det syskon jag har.

  • Anonym (U)
    Anonym (U) skrev 2021-09-20 09:50:05 följande:

    Har ett syskon och är inte missnöjd. Ett syskon till hade nog också varit kul, men fler vete katten. Det var tillräckligt svårt att komma överens med det syskon jag har.


    Har en ganska nära relation med mitt syskon och har alltid haft.
  • Anonym (EN)
    Hellishen skrev 2021-09-20 00:46:45 följande:

    Motivera gärna ditt svar och vad du hade önskat för syskonkonstellation istället :)


    Enda barnet. Har aldrig önskat mig syskon så jag är nöjd.
  • Anonym (Tjej)

    Har fem syskon plus en som inte finns hos oss längre. Ett helsyskon, tre halvsyskon och två styvsyskon. Mina föräldrar skilde sig när jag var 5, så det fanns tid att bilda större familjer på båda hållen. Nio syskonbarn än så länge.

    Älskar allihopa och kunde inte vara mer nöjd med vår jättefamilj Hjärta

  • Anonym (K)

    Jag har 2 syskon där vi alla är nära i ålder. Nu när vi är äldre så älskar vi att umgås tillsammans trots vi har olika intressen. Och vi ses eller hörs flera gånger i veckan.

Svar på tråden Hur många syskon har du och vad tycker du om det?