Inlägg från: Anonym (Servitris) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Servitris)

    Tycker du att 40 timmars arbetsvecka optimalt?

    Jag har oregelbundna arbetstider och trivs bäst med det. Vissa veckor jobbar jag jättemycket, kan jobba tio dagar på raken och långa 14-timmarspass, för att sen kunna jobba 16-21 nästa vecka och kanske 12-22 på lördagen, sen ledig tre dagar, sen igen korta dagar med bara några timmars jobb tre dagar, sen ledig igen. Ibland dagtid och ibland kvällstid.

    De perioder i livet när jag har jobbat 40-timmarsvecka dagtid måndag-fredag får jag panik! När ska man hinna ringa viktiga samtal, gå till banken, klippa håret osv?? Det är mörkt när man går till jobbet och mörkt när man kommer hem. Hinner aldrig gå långpromenad dagtid och man måste handla i affären när alla andra är där och det är långa köer. Och så bara några veckors semester per år sedan köra på med heltid hela resten av året. Nej tack.

    Jag har inget emot att jobba mycket när jag väl jobbar och jag jobbar betydligt mer än heltid sommarhalvåret när det är mycket att göra, sen jobbar jag kanske 30 timmar eller mindre några månader på vintern. Inga problem att ta ledigt en månad eller två kring februari och åka iväg någonstans.

  • Anonym (Servitris)
    En manlig man skrev 2021-09-21 00:20:12 följande:

    Verkligen inte. Jag jobbar ca 28 tim i veckan och har 8-9 veckors semester per år. Givetvis har jag gått ner i lön och får bara ut 33.000 i månaden + tjänstebil. Men pengar är inte allt.


    Vilken tur att du har din 24 cm långa penis att trösta dig med nu när du fått gå ner så mycket i lön ;)
  • Anonym (Servitris)

    Har man ett kontorsjobb är man dessutom lika effektiv på en sextimmarsdag som en åtta timmars dag, har studier visat och det vet jag av empirisk erfarenhet också. Man orkar inte vara effektiv åtta timmar om dagen på jobbet, utan minst 2-3 timmar om dagen slösas på annat som att tala med kollegor, spela spel, ta extra fikapauser, sitta och drömma, slösurfa etc.

    Vet du att du endast ska jobba sex timmar kan du vara mer effektiv, jobba på målmedvetet och får lika mycket gjort på kortare tid.

Svar på tråden Tycker du att 40 timmars arbetsvecka optimalt?