Inlägg från: En manlig man |Visa alla inlägg
  • En manlig man

    Tycker du att 40 timmars arbetsvecka optimalt?

    Verkligen inte. Jag jobbar ca 28 tim i veckan och har 8-9 veckors semester per år. Givetvis har jag gått ner i lön och får bara ut 33.000 i månaden + tjänstebil. Men pengar är inte allt.

  • En manlig man
    Anonym (Servitris) skrev 2021-09-21 05:55:47 följande:

    Vilken tur att du har din 24 cm långa penis att trösta dig med nu när du fått gå ner så mycket i lön ;)


    Som tur är den bara 19 cm och rätt grov. Om jag uppfattat saken rätt helt perfekt storlek enligt många kvinnor;)
  • En manlig man

    Många naiva i tråden som tror att en arbetsgivare kan godkänna 6 timmars arbetsdag med full lön. Givetvis måste lönen följa arbetstiden. Hur skulle annars verksamheten bära sig. Tänk även på att även om man går ner i arbetstid och lön så förlorar arbetsgivaren på det då fasta kostnader som kontor, dator telefon, tjänstebil, städare, personal som sköter löner, redovisningsbyråer, elräkning och en massa annat är samma oavsett om den anställde arbetar 6 eller 8 timmar.

    Jag är tacksam för att min arbetsgivare har gått med på det upplägget.

  • En manlig man
    sextiotalist skrev 2021-09-21 11:04:53 följande:

    Om det kommer att ske, så kommer det vara många förhandlingar mellan arbetsgivarorganisationer och arbetstagarorganisationer samt även en del politiska beslut.

    Jag tror att det kommer bli en sänkning av arbetstiden så småningom, antingen via mer semesterdagar eller en förkortad arbetstid

    Har för mig att man redan i flera EU-länder har kortare arbetsveckor än vad vi har och ändå har ungefär samma antal semesterdagar.

    40 timmars arbetsvecka har ju nu funnits sedan 1970 (ingen ändring på över 50 år) och 25 dagars semester 1978 (i över 40 år)


    Det skulle vara intressant att få förklarat då hur t.ex en fabrik med 1000 anställda som går från 8 till 6 timmars arbetsdag ska få ihop det? De måste då anställa 333 nya personer till full lön för att hålla fabriken igång. Eller en Ica maxi med 40 pers måste utöka med 13 pers. Allt skulle bli dyrare och i praktiken skulle den lön du har bli mindre värd. Jag förutsätter nu att effektiviteten i fabriken är maxad och att öppettiderna på Maxi är samma som tidigare.

    Jag tror det är önskedrömmar.
  • En manlig man
    Anonym (v) skrev 2021-09-21 12:42:31 följande:

    vem har sagt att 6 timmar arbetstid måste gälla precis alla arbetsplatser?

    Nej det säger sig inte alls sig själv. Det som däremot är väldigt självförklarande är att man aldrig kommer lyckas med det om man bara ger sig fan på att det är omöjligt och skiter i att undersöka möjligheterna till det bara för att man har inställningen att det är 8 timmar som gäller.

    Faktum är att våra arbetstider till stor del är en kvarleva från industrialismen och  mycket av det vi gör skulle absolut kunna göras andra tiden. Det om något blev ju väldigt uppenbart av pandemin. Samhället bröt tydligen inte alls ihop och vi slungades tillbaka till stenåldern bara för att folk jobbade hemifrån istället för på kontoret. Helt plötsligt gick det tydligen visst att hitta lösningar för få det att fungera som vissa påstod var omöjligt.


    Klart att det går men att i större skala gå ner till t.ex 6 timmar arbetsdag med bibehållen lön tror jag inte på. Jag tror snarare på att många kommer att vara tvungna att arbeta mer i framtiden för att få ihop till pensioner och försörjning till våra nya medborgare som aldrig kommer in i arbetslivet.
  • En manlig man
    Anonym (v) skrev 2021-09-21 13:32:13 följande:

    Nja, den sortens exploaterinmg funkar bara så länge det finns fattiga människor att exploatera, i takt med att länder utvecklas så minskar möjligheterna att göra det.

    Företagen är inte kvar i Sverige enbart för sitt goda hjärtas skull, de är kvar för att de vinner nåt på det, oftast handlar det om kvalificerad arbetskraft. För av någon märklig anledning verkar det förhålla sig så att folk verkare jobba bättre om de har drägliga arbetsförhållanden och löner än om de exploateras... 


    När vi får nya bättre politiker och när SD:s politik har börjat appliceras i samhället av dessa politiker (typ. Moderater, fp, kd, sd) kommer bidragen strypas och kraven ökas på egen försörjning. Då har vi skapat en stor grupp människor som vi kan exploatera i Sverige så som du beskriver det.
  • En manlig man
    Anonym (v) skrev 2021-09-21 13:51:51 följande:

    SD har ingen lösning på nånting, de är ett missnöjesparti som enbart lever på folks missnöje, så fort missnöjet är borta så kommer de försvinna och de vet de, alltså är det i deras intresse att folk alltid är missnöjda med något,

    Den dagen SD får makten över Sveriges politik är den dagen då Sverige inte har någon realistisk politik kvar utan en massa gnäll, floskler och missnöje. Dit vill vi absolut inte komma.


    Observera att jag även nämnde Moderaterna, Liberalerna och KD i samma mening. Men det var väl som vanligt att man hugger direkt när man nämner SD. Du borde vara större än så.
Svar på tråden Tycker du att 40 timmars arbetsvecka optimalt?