Inlägg från: hurtänktedunu |Visa alla inlägg
  • hurtänktedunu

    BF juni 2022

    pinkrain skrev 2021-12-11 13:53:52 följande:

    Får oss var det jättesvårt att få en tid helt fullt. Försökte byta tid för barnen är lediga så måste ordna barnvakt kl. 9 på morgonen.


    Okej. Ja vi fick en hemskickad bara och det var egentligen en jätte bra tid. Så kanske ska nöja mig med den då
  • hurtänktedunu
    florens91 skrev 2021-12-12 20:06:13 följande:

    Hejsan! Jag har inte varit aktiv här i tråden men läste vid något tillfälle att ni skrev något om en Facebookgrupp (för BF juni 2022) som är låst. Jag skulle gärna vilja gå med där snart :) Är det någon som har lust att skriva vad gruppen heter så att jag kan hitta den på fb?


    Den går inte att hitta på fb då den är hemlig. Du får skriva till någon av dom som har hand om det. Dom skrev i tråden för inte så länge sedan om det så går du bak lite bör du hitta
  • hurtänktedunu
    MrsXy skrev 2021-12-12 22:21:40 följande:

    Hej alla !

    Försöker distrahera mig lite och tänka på annat i all oron, men ni som skriver om riskbedömning inför vecka 20, vad tänker ni då? 

    Är det allmänt att det blir mer riskabelt att arbeta efter v. 20, eller iochmed Covid, eller vad tänker ni på/hur ligger det till? 

    Upplys mig, jag har ingen aning. 

    Har själv ett krävande jobb där jag träffar potentiellt smittade personer dagligen, har ingen möjlighet att jobba hemifrån m.m. 

    Hade tänkt jobba tills kroppen säger ifrån, vilket den gör lite nu i form av illamående, yrsel och lågt blodtryck, men det går ok. Tänker att jag ska försöka jobba till i vår någon gång åtminstonde. 

    Hade helt glömt bort detta med riskbedömning, ska man ta upp det själv eller bör chefen ta upp det? 

    Hoppas ni mår bra och har lugna dagar :) 


    Chefen ska göra en riskbedömning så fort hen får reda på graviditeten. Men enligt folkhälsomyndigheten verkar det mest gälla dom som jobbar med covid patienter eller misstänkta sådana. Sen verkar alla regioner och arbetsplatser ha lite olika. Jag har ett patientnära arbete men med friska patienter. Min chef är igång med att göra en riskbedömning men jag hoppas verkligen att jag får fortsätta att jobba.
  • hurtänktedunu
    betula skrev 2021-12-13 10:57:25 följande:

    Finns det någon mall för den riskbedömningen som chefen kan utgå ifrån. Gissar inte att mitt jobb innebär några förhöjda risker sett ur covid, men gissar att det ändå kommer bli upp till mig att se till att chefen gör en bedömning som är vettig.


    Jag vet faktiskt inte. Vi i vår region har en för oss men huruvida det finns någon för alla vet jag inte.
  • hurtänktedunu
    kattnos skrev 2021-12-13 12:32:58 följande:

    Det är lite luddigt, på FHMs hemsida står det i princip att gravida som är vaccinerade kan fortsätta arbeta, även om det kan bli aktuellt med hemarbete när det går så kan man också vara kvar på arbetsplatsen. MEN om man läser på FK:s hemsida så hänvisar de till Socialstyrelsen som har bedömt att gravida under den senare delen av graviditeten har en högre risk att föda för tidigt om de insjuknar i covid-19 och därför kan man söka graviditetspenning om inte riskerna elimineras. Det tolkar jag som att jag har rätt att jobba hemma eller få gå på grav.penning. Det är ju väldigt beroende av vikten typ av jobb man gör men om man träffar nya människor varje dag på jobbet så finns det ju en risk att man blir sjuk även om man är vaccinerad och även om man inte jobbar med covidsjuka och den risken vill jag gärna inte ta. Jag har nämnt detta för min AG men vi har inte beslutat något ännu - hoppas att han ser det som jag gör...


    Ja jag jobbar ju på BVC så träffar massa människor varje dag. Men samtidigt så använder vi munskydd och kan även be föräldrarna göra det plus vaccinerad så jag känner mig rätt lugn men jag vet att risken finns att jag kan bli tvingad hem beroende på vad vårt smittskydd säger. Men 20 veckor hemma kommer göra mig galen och man blir ju verkligen inte rik av att gå hemma heller. Vad jobbar du med?
  • hurtänktedunu
    kattnos skrev 2021-12-14 17:26:05 följande:

    Jag jobbar med överlåtelsebesiktningar, energideklarationer och liknande så jag träffar nya människor varje dag. Jag är orolig att min chef ska se det som att jag ju är vaccinerad och då inte löper så stor risk ändå... jaja det enda att göra är ju att diskutera med chefen, han är dock inte på mitt kontor mer än någon gång i veckan.


    Ja risken finns ju om man läser på fhm. Jag hoppas ju i mitt fall att chefen går efter det men tyvärr har regionen jag jobbar i andra riktlinjer.
  • hurtänktedunu
    svansmamman skrev 2021-12-15 19:23:59 följande:

    Jag behöver ventilera lite här igen känner jag. Jag är idag gravid i vecka 15 (14+1) och har den senaste veckan fått för mig att något är fel med bebis. Jag vet inte om det är noja pga att vi nu berättat för familjen, att magen inte känns lika svullen (svullnaden gick ner efter magsjukan natten till tisdag) och jag idag knappt haft något illamående alls. Jag har varit nojig inför båda våra VUL (ett tidigt och ett vid NIPT) och trott att vi inte skulle se ett hjärta men det har sett bra ut bägge gångerna. Senast daterades jag till vecka 12 (11+6) men nu börjar jag ju tänka att något hänt efter det. Man hör ju om den gyllene vecka 12 men nu ångrar jag att vi inte gjorde NIPT några dagar senare så att jag skulle ha gått 12 fulla veckor.

    Min sambo vill gå ut med graviditeten till övriga på julafton, men nu är jag så nojig att bebis inte lever att jag inte vill att någon fler levande själ ska veta om nu så är fallet. Jag ångrar till och med att vi berättat för familjen bara pga denna rädsla.

    Ja ni hör ju, man är ju inte helt som man ska (haha). Ska jag försöka få till ett VUL privat eller ska jag hålla tummarna för att allt ser bra ut vid RUL efter nyår? Eller finns det ett gyllene alternativ nummer tre? Haha hjälp mig resonera!


    Jag förstår dig helt och hållet. Dessa veckor är bra men hemska tycker jag. Förra graviditeten försvann all uppblåsthet ca v 14. Har vart samma denna gång så jag tänker att det är lugnt. När jag blir alldeles för orolig lyssnar jag med dopplern. Det lugnar.

    Däremot läste jag något bra på insta. My baby is alive and well until someone says otherwise. Jag jobbar efter den nu. Jag hade gärna haft ul varje vecka men jag har bestämt mig att jag måste njuta nu och våga tro på det. Går det åt helvete så har jag vart glad I onödan och det gör ju inget.
  • hurtänktedunu
    betula skrev 2021-12-15 22:23:41 följande:

    Så fint o klokt igentligen! Låt oss glädjas tills någon bevisar oss motsatsen! Har kub på måndag och känner att nervositeten växer sig starkare för var sekund jag tänker på det.


    Jag förstår dig helt och hållet. Man får försöka så gott man kan. Det är ju utanför vår kontroll. Men jag vet exakt vad du menar. Lättnaden när vi var på nipt förra veckan och läkaren sa hej bebis och man såg en levande krabat var underbart. Men stressen när man inte ser den eller känner av eller ens vet om man är gravid längre är hemsk. Men oftast när man kommit så här långt så går det bra. Jag försöker tänka så.
  • hurtänktedunu
    MrsXy skrev 2021-12-16 09:51:47 följande:

    Ah okej !

    Jag jobbar patientnära med svårt sjuka patienter, så det är ju såklart en risk bara att vara där varje dag. Sa till chefen i vecka 5, haha, för ville undvika röntgen m.m, vilket jag slapp. 

    Men allt annat är ju risker - infektioner, stress, m.m... 

    Ingen riskbedömning i sikte! Men ska ta upp det när jag ser chefen. 

    Vilken region jobbar du i ? 


    Nu fick dom fart. Region sörmland jobbar jag. Men smittskydd sa blankt nej men nu hade chefen övertalat hr så jag får jobba men med väldigt många restriktioner. Men bara jag får jobba känner jag.
  • hurtänktedunu
    TheSwedishKiwi skrev 2021-12-16 16:44:11 följande:

    Idag har jag äntligen varit på KUB och fått se att allt ser bra ut. Vilken otrolig lättnad jag kände. Jag grät av lycka och det var så vackert att se den lilla bebisen sparka, vifta på armarna och rulla runt där inne. Så konstigt att man inte känner av rörelserna såsom den håller på! 

    //

     En stund höll den på att klättra på "väggen" av fostersäcken som en akrobat, och både jag och barnmorskan brast ut i skratt.

    Så trots mina blödningar har allt utvecklats precis som det ska och de kan fortfarande inte hitta någon orsak till blödningarna. Om det är någon som är i samma båt och oroar sig över sina blödningar, så ge inte upp hoppet! Det finns absolut möjlighet att det inte är någon fara alls.

    Nu har jag inte nästa ultraljud förrän 31 januari, och jag hoppas att jag kan hålla mig lugn till dess, men om jag känner mig själv så kommer jag säkert få för mig en massa saker om någon vecka igen.. 


    Grattis så kul. Haha ja jag känner igen det där. Om att få för sig saker snart igen. Jag har nästa ul 24 januari. Känns som en evighet.
Svar på tråden BF juni 2022