Inlägg från: hurtänktedunu |Visa alla inlägg
  • hurtänktedunu

    BF juni 2022

    180611 skrev 2022-01-02 21:13:36 följande:

    Hej!

    Öppnade just NIPT-svaret här hemma. Har vetat länge att proverna skulle bara bra och det stämde. I brevet stod också könet. Det stod att vi väntar en pojke till. Vi har två sen tidigare. Visste att jag hoppades på en flicka men blev faktiskt lite ledsen. Vilket känns hemskt!! Jag sörjer absolut inte att det är en pojke i magen. Han är såå välkommen och är säkert den finaste lille killen man kan tänka sig, precis som sina bröder. Men jag sörjer drömmen om att få en dotter. Som jag nu aldrig kommer få uppleva. Det känns så konstigt. Vi har dessutom genomgått ofrivillig barnlöshet med vårt första barn så känns så sjukt att det ska spela roll nu. Men kan inte hjälpa att jag kände mig lite besviken. Även min man kände likadant vilket förvånade oss båda. Tror vi båda hade trott att det skulle vara en tjej. Ja usch man skäms verkligen för sina känslor. Men tänker att nu hinner jag bearbeta detta nån dag och sen blir det fullt fokus på vår lille kille!


    Helt normala känslor som faktiskt måste få pratas om. Jag förstår helt att man känner så. Jag hoppades också jätte mycket på en tjej denna gång. Jag så till alla att jag trodde på pojke bara för att gardera mig men hela tiden önskade jag flicka. Och som du säger så sörjer du ju inte barnet utan drömmen om en flicka. Tillåt dig själv att vara ledsen för det men som du säger ändå vara glad för din pojke
  • hurtänktedunu
    betula skrev 2022-01-02 21:39:23 följande:

    Insåg att jag inte uppdaterat här med vårt nipt-resultat. Det visade iaf på normala antal kromosomer. Enorm lättad, milt sagt! Jag hade stort sätt ställt in mig på en sen abort, vilket kändes hemskt. Idag blev det istället att jag vågade göra en första beställning till bebisen. Ett gäng fina tygblöjor. <3


    Underbart. Grattis
  • hurtänktedunu
    pinkrain skrev 2022-01-03 10:40:13 följande:

    Är så nervös för att maken inte ska få följa med på rul på onsdag. :( pratade med de och det ändras hela tiden nu då det är så många inlagda på Östra sjukhuset med covid. Fått rådet att maken följer med och vi får veta på plats vad som gäller. Vi har ordnat barnvakt för detta som dessutom är borta från sitt jobb den tiden så känns ju sådär om maken inte får följa med in.


    Förstår det. Jag skulle absolut inte vilja göra detta utan min man. Vi har rul 24 januari så får se hur det är då. Men dom måste ju också få vara delaktiga. Tycker det känns helt sjukt. Stod inget på vår kallelse.
  • hurtänktedunu
    Lita89 skrev 2022-01-03 17:06:26 följande:

    Hej alla! Hur har ni andra gjort med vaccin mot influensa? Jag har totalt glömt bort det!! Tog förra graviditeten men vet inte om jag behöver nu när jag snart blir avstängd?


    Aldrig tagit det innan graviditet och aldrig tagit det vid graviditet. Har aldrig haft influensa
  • hurtänktedunu
    betula skrev 2022-01-03 23:21:05 följande:

    Jag tänker nog ta influensavaccinet även om min bm tyckte lite att säsongen är ju förbi när jag är i v 16. Är det 15+ eller 16+ som gäller för det? Tänkte ringa 1177 o även höra om det inte går att få covid då m även om det inte gått 6 mån sen dos 2 för mig. Vill gärna ha dos 3 innan jag går in i v 20!


    Varför vill du ha covid vaccinet innan v20?
  • hurtänktedunu
    180611 skrev 2022-01-06 14:59:19 följande:

    Ja men var den. Men vi tvekade länge. Sen fick vi ett tidigt missfall i somras också. Kan inte sluta tänka på om det var en tjej... Även om jag vet att den säkert var alldeles för sjuk för att klara sig.

    Jag vet. Man tänker så dumma grejer. Saker som förvånar en. Men tänker att det kanske är lika bra att vädra det nu och sen kommer man garanterat över det sen närmare förlossningen. Jag är dock tacksam över att vi kollade den här gången. Det har vi inte gjort innan. Känns bättre att bearbeta det nu än att bli besviken vid förlossningen.

    Men jag har också tänkt konstiga grejer. Som dessutom gör mig rädd nu för vi har inte gjort RUL än. Tänk om det visar sig vara något fel... Så har jag gått och tänkt hemska saker. Usch så jobbigt.


    Jag tänkte lika som dig. Att jag ville veta innan förlossning för att bearbeta innan. Då har man tid på sig att förbereda sig. Vi fick också ett missfall I somras och jag undrar också vad det var för kön på den lilla. Jag ville verkligen att det skulle bli en tjej denna gång även om jag redan hade en av varje men jag visste att en pojk skulle göra mig besviken även om jag så klart skulle komma över det till slut. Känns hemskt att säga så. Men menar bara att jag förstår dig i dina tankar
  • hurtänktedunu
    180611 skrev 2022-01-06 18:38:20 följande:

    Tack! Man känner sig så otacksam. Men tror att det är gamla obearbetade känslor för vår tid som barnlösa. En tid där man inte kunde påverka någonting och ens drömmar på något sätt aldrig skulle bli av. Att allt låg bortom ens kontroll. Sen är detta självklart inte alls samma sak. Vi är såå lyckliga att vi har kunnat få 2 snart 3 barn. Men det är något i känslobilden som på något vis stämmer in. Lite avundsjuka på andra på nåt sätt... hemsk känsla. Är så rädd för att bli bitter. Men tror inte jag kommer bli det när jag väl landet I det. Framförallt inte när killen väl kommer. Han är säkert alldeles ljuvlig. Precis som mina 2 pojkar jag redan har. Men visst jag har googlat " kan NIPT visa fel"...


    Nej men så är det ju. Och man har ju rätt till sina känslor oavsett vad dom är men det känns som det här med kön att det är väldigt tabu. Jag tycker det borde vara okej att uttrycka sina känslor över sånt. Jag förstår att du googlat på det och nipt har ju haft fel. Inte ofta men det har ju hänt ändå. Nu sa ju nipt flicka för vår del så jag hoppas det är rätt men säger dom något annat på rul kommer jag nog bryta ihop
  • hurtänktedunu
    Gravidmedförstabeben skrev 2022-01-08 18:01:29 följande:

    Ni som är gravida och ni som är beräknad Juni månad 2022 hade ni samlag i september månad då eran graviditet skedde i?


    Ja. Ca 22-27 hade vi sex. Ägglossning runt 25-26. Beräknad 15 juni
  • hurtänktedunu
    kattnos skrev 2022-01-09 11:45:21 följande:

    Ni som skulle få en riskbedömning via jobbet gällande covid, hur har det gått?

    Vårt skyddsombud ska ha möte med min chef på tisdag, väldigt sent men nu blev det så. Jag har pratat med honom och sagt vad som oroar mig och jag kan bara hoppas att min chef också ser denna risk även om den kanske är liten. I så fall ska jag bara jobba drygt en vecka till.

    I morgon ska jag ta influensavaccinet och på torsdag är det RUL. Mycket denna vecka men det känns spännande att få se krabaten igen. Nu känner jag en del rörelser så det känns inte oroligt på det viset men det kan ju uppdagas andra fel. Hoppas inte.


    Vi gjorde det innan jul. Smittskyddsläkaren i vår region sa att jag absolut inte fick jobba. Han gick inte att rucka på. Däremot visste min chef att jag absolut inte ville bli avstängd då jag skulle bli galen och ser dessutom mina barn som går i skolan samt min man som jobbar på gymnasiet som större smittrisker än mitt jobb. Så min chef gjorde en deal med hr så vad får fortsätta jobba tack och lov men måste göra det med munskydd och visir.

    Bara tanken på 4.5 månad hemma får mig att må dåligt
  • hurtänktedunu
    pinkrain skrev 2022-01-09 12:08:58 följande:

    Nu kommer konstiga tankar här men rul måste väl vara pålitligt om bm säger kön? Maken såg inte en snopp jag gjorde ju det själv, ingen pung dock. Barnmorskan kollade väldigt snabbt för låg efter tror jag i tiden och sa ja det ser ut som en pojke. Visade inget utan kollade snabbt. Visst jag önskar flicka men inte bara det vill ju vara säker och bearbeta liksom. :) jag har börjat acceptera att det blir en pojke men så frågade äldsta sonen hur vi säkra vi är och så googlade jag. Tycker fortfarande ser ut som en snopp men är inte helt säker.


    Ni hade väl fått svar på kön på nipt också va? Alltså jag har fått rätt båda tidigare gångerna både med min son och min dotter och vågar dom uttala sig så brukar dom vara rätt säkra annars brukar dom säga att dom inte är säkra.
Svar på tråden BF juni 2022