Inlägg från: kattnos |Visa alla inlägg
  • kattnos

    BF juni 2022

    Åh, är så irriterad! Jag skulle ju ÄNTLIGEN få göra ultraljud i morgon och se om det faktiskt finns någonting där i magen (jag hoppas och tror väl det men jag vågar inte hoppas...) Men nu har jag blivit så förkyld! Har varit hemma från jobbet sedan i torsdags och även om jag känner mig lite bättre idag så är jag absolut inte symptomfri... har gjort två covid-test hemma som varit negativa men även gjort ett test via vc som jag inte fått svar på ännu.. men antar att det inte spelar någon roll så länge jag har förkylningssymptom.

    Får ringa i morgon och hoppas på att kunna få en tid senare i veckan. Så jäkla surt. ????


    BF 9/6
  • kattnos

    Nu har jag äntligen fått gå på ultraljud och det fanns en bebis! Helt överlycklig såklart men det känns fortfarande ganska overkligt. Att vi lyckats utan vården och att det faktiskt fanns en bebis i rätt storlek i magen.. blev framflyttad två dagar så är nu i vecka 13+3 :)


    BF 9/6
  • kattnos

    Jag känner mig inte bekväm med att visa magbild ännu men jag kan säga att det känns lite bakvänt liksom, magen har blivit större men jag känner ju ungefär var livmodern slutar och det är ju under där magen blivit stor.. Så jag antar att allt skjutits uppåt liksom. Hade större mage redan före graviditeten nu jämfört med förra gången så det ska bli intressant att se hur magen kommer art växa och formas om här veckorna och månaderna som kommer :) Någon som känner igen min beskrivning?


    BF 9/6
  • kattnos
    pinkrain skrev 2021-12-06 12:12:43 följande:

    Måste fråga hur gör ni med arbete efter v.20 har ni gjort en riskbedömning? Gjorde en med min chef idag men ska rådfråga barnmorskan för åker mycket kollektivt i tjänsten.


    Jag ska prata med min chef i veckan, men räknar nog med att få gå hem eller kanske få andra arbetsuppgifter då en del av mitt jobb innebär att åka hem till nya människor varje vecka och det känns inte helt bra i dessa tider.. Personligen tycker jag absolut att det låter som en stor risk att åka kollektivt när smittan ökar... det står ju att risken skall elimineras, inte bara minska/vara liten.
    BF 9/6
  • kattnos

    Är det någon som hat börjat känna rörelser ännu? Jag längtar så till det, i min förra graviditet började jag känna så smått i typ v 17 trots att jag hade moderkakan i framvägg. Undrar när det blir denna gången. Snart, hoppas jag :)


    BF 9/6
  • kattnos
    hurtänktedunu skrev 2021-12-13 09:05:37 följande:

    Chefen ska göra en riskbedömning så fort hen får reda på graviditeten. Men enligt folkhälsomyndigheten verkar det mest gälla dom som jobbar med covid patienter eller misstänkta sådana. Sen verkar alla regioner och arbetsplatser ha lite olika. Jag har ett patientnära arbete men med friska patienter. Min chef är igång med att göra en riskbedömning men jag hoppas verkligen att jag får fortsätta att jobba.


    Det är lite luddigt, på FHMs hemsida står det i princip att gravida som är vaccinerade kan fortsätta arbeta, även om det kan bli aktuellt med hemarbete när det går så kan man också vara kvar på arbetsplatsen. MEN om man läser på FK:s hemsida så hänvisar de till Socialstyrelsen som har bedömt att gravida under den senare delen av graviditeten har en högre risk att föda för tidigt om de insjuknar i covid-19 och därför kan man söka graviditetspenning om inte riskerna elimineras. Det tolkar jag som att jag har rätt att jobba hemma eller få gå på grav.penning. Det är ju väldigt beroende av vikten typ av jobb man gör men om man träffar nya människor varje dag på jobbet så finns det ju en risk att man blir sjuk även om man är vaccinerad och även om man inte jobbar med covidsjuka och den risken vill jag gärna inte ta. Jag har nämnt detta för min AG men vi har inte beslutat något ännu - hoppas att han ser det som jag gör...
    BF 9/6
  • kattnos
    hurtänktedunu skrev 2021-12-13 12:47:51 följande:

    Ja jag jobbar ju på BVC så träffar massa människor varje dag. Men samtidigt så använder vi munskydd och kan även be föräldrarna göra det plus vaccinerad så jag känner mig rätt lugn men jag vet att risken finns att jag kan bli tvingad hem beroende på vad vårt smittskydd säger. Men 20 veckor hemma kommer göra mig galen och man blir ju verkligen inte rik av att gå hemma heller. Vad jobbar du med?


    Jag jobbar med överlåtelsebesiktningar, energideklarationer och liknande så jag träffar nya människor varje dag. Jag är orolig att min chef ska se det som att jag ju är vaccinerad och då inte löper så stor risk ändå... jaja det enda att göra är ju att diskutera med chefen, han är dock inte på mitt kontor mer än någon gång i veckan.
    BF 9/6
  • kattnos

    Jag tror jag börjar känna bebis när jag ligger still i sängen på kvällen! Väldigt diffust och otydligt ännu MEN när jag låg på rygg kändes det tydligt att ena sidan av magen var mycket hårdare än den andra och kändes lite obehagligt att trycka där. Efter en stund försvann der. Inget jag kommer ihåg så tidigt från förra graviditeten men förhoppningsvis börjar jag känna lite mer tydliga rörelser snart vilket jag längtar till.


    BF 9/6
  • kattnos

    Ni som skulle få en riskbedömning via jobbet gällande covid, hur har det gått?

    Vårt skyddsombud ska ha möte med min chef på tisdag, väldigt sent men nu blev det så. Jag har pratat med honom och sagt vad som oroar mig och jag kan bara hoppas att min chef också ser denna risk även om den kanske är liten. I så fall ska jag bara jobba drygt en vecka till.

    I morgon ska jag ta influensavaccinet och på torsdag är det RUL. Mycket denna vecka men det känns spännande att få se krabaten igen. Nu känner jag en del rörelser så det känns inte oroligt på det viset men det kan ju uppdagas andra fel. Hoppas inte.


    BF 7/6
  • kattnos
    hurtänktedunu skrev 2022-01-09 14:07:48 följande:

    Vi gjorde det innan jul. Smittskyddsläkaren i vår region sa att jag absolut inte fick jobba. Han gick inte att rucka på. Däremot visste min chef att jag absolut inte ville bli avstängd då jag skulle bli galen och ser dessutom mina barn som går i skolan samt min man som jobbar på gymnasiet som större smittrisker än mitt jobb. Så min chef gjorde en deal med hr så vad får fortsätta jobba tack och lov men måste göra det med munskydd och visir.

    Bara tanken på 4.5 månad hemma får mig att må dåligt


    Jag förstår hur du tänker och det är inte lätt att veta vad som är "rätt". Jag tror att mitt jobb är större risk än övriga familjens då jag träffar nya människor varje dag. Så personligen vill jag helst få vara hemma, även om det blir länge, så jag hoppas på det. Man får väl hitta sysselsättning helt enkelt... att isolera sig från covid känns som att man har gjort så länge redan så det kan man nu liksom... även om jag har varit så fruktansvärt trött på allt så är det på ett nytt sätt nu i och med att det egentligen inte handlar om mig själv eller min man som är riskgrupp utan om vårt kommande barn. Så till början av juni ska jag väl kunna uthärda, hoppas jag.
    BF 9/6
Svar på tråden BF juni 2022