Inlägg från: betula |Visa alla inlägg
  • betula

    BF juni 2022

    slo92 skrev 2022-02-04 13:04:22 följande:

    Jag hsr precis varit på RUL idag och allt såg fint ut. Dock sa barnmorskan att lillhjärnan är lite liten, men fortfarande inom intervallet. När jag satt där och då så tänkte jag inte mer på det eftersom att hon sa att det ändå var inom det normala, men nu när jag kom hem så fick jag ångest. Varför nämnde hon det ens om det var normalt? Jag önskar så att min sambo Hade varit med, han hade direkt ställt mer frågor om det. Nu känner jag mig istället orolig och arg på mig själv för att jag inte ställd fler följdfrågor. Är det någon av er hört något sånt om lillhjärnan? 


    Vad jobbigt! Förstår din oro o frustration nu. Kanske kontakta din bm och prata m henne om det? 
  • betula
    TheSwedishKiwi skrev 2022-02-05 08:38:26 följande:

    Idag går jag in i vecka 21 och vill höra om andra har upplevt något som jag upplevt de senaste dagarna. Vissa tider på dagen, oftast på kvällen, blir magen uppblåst så pass att det är riktigt obehagligt. Typ som när man blåser upp en ballong tills den nästan är på väg att spricka, haha, svårt att förklara. Den är liksom jättehård när jag trycker på den. Lägger jag mig ner så försvinner det i princip, men ställer jag mig upp igen så kommer det igen. Ska prata med barnmorskan om det nästa vecka, men ville bara se om någon annan har erfarenhet av samma sak.

    En annan sak också är att jag börjar få svårt att sova för att jag inte hittar någon ställning som inte känns obehaglig. Ligger jag på sidan så känns det som magen hänger ner för mycket och det kan göra lite ont eller så blir jag illamående. Ligger jag på rygg så blir jag också illamående. Det börjar bli lite jobbigt faktiskt!


    Uppblåst mage kan jag lätt få problem m om jag lägger mig ner för tätt efter jag ätit. Då är det ok så länge jag ligger, men sen när jag reser mig blir den som du beskriver. Dock är det så oavsett om jag är gravid eller inte. 
    Har du testat en kudde som stöd under magen när du ligger på sidan? Jag knölar ett täcke som stöd under magen, lår, knä o fot. Tycker det hjälper. Vänster sida har jag hört ska vara bättre, men det tycks inte spela nån roll för mig.
  • betula

    Fast sammandragningar nu påverkar ju inte hela magen utan bara livmodern som når ca naveln kanske.  De ska väl dessutom inte göra ont så här tidigt i graviditeten även om de är obekväma.

  • betula
    Förstabarnet20 skrev 2022-02-10 21:11:06 följande:

    Har svårt o se skillnad på om de är sammandragningar konstant eller om de är att de trycker på för att det växer. Dem på gyn sa att de är för de växer men magen blir ju helt hård o obehaglig. hur ofta får ni sammandragningar?


    Om jag anstränger mig, är för kissnödig, vid orgasm och en hel som jag inte kan härleda till nåt specifikt.
  • betula

    Hur bebis rör sig är väldigt individuellt. Nuvarande bebis är ganska så beskedlig och har några mer aktiva perioder och sen lugnare. Han verkar än så länge inte bestämt sig att lägga isg m huvudet neråt då han sparkar åt olika håll olika tider på dygnet. På morgonen är det ganska så mkt bök uppåt och någon sida (vilken sia varierar dock från dag till dag). På kvällarna verkar han försöka sparka sig ut genom nedervägen och bökar nåt fruktansvärt neråt. Det ilar och jag upplever verkligen att jag känner hur sparkarna känns inuti slidan.


    Hans storasyster var dock sjövild och jag upplevde lite som du beskriver. Konstant bök som var obekvämt och jobbigt. Älskar att känna bebis, men det kändes som hon aldrig sov i magen. Hon är typ av samma kaliber idag och har varit hela livet. Full fart fram och ingen ro att vänta eller ta det lugnt. Så gissar att det är hennes person helt enkelt och hon var hon redan i magen. :) <3

  • betula

    Fått tid för induktionsbedömning 20/6 (bf 27/6)! Känns läskigt, spännande, lpngt borta och jättesnart! :D

  • betula
    kattnos skrev 2022-04-03 16:49:11 följande:
    Kul att våra bebisar rör sig så olika i magen - min är givetvis också aktiv men allra mest på natten när jag försöker sova... till skillnad från sonen så sparkar den här bebisen ganska ofta på min blåsa vilket ju inte är så skönt. Sen minns jag att sonen hade massa hicka - den här bebisen har bara hickat några gånger hittills som jag har märkt. 
    Jag känner mest sparkar nedåt eller åt oftast höger sida, dock vet jag inte om moderkakan dämpar en del uppåt men åt det håller verkar det än så länge vara ganska lugnt.
    Oxå tänkt på att tidigare barn hickat så en kännt det tydligt. Inte upplevt en enda gång att denna parvel har hickat!
  • betula
    TheSwedishKiwi skrev 2022-04-14 10:08:48 följande:
    Spännande! Själv är jag i vecka 30, och har därför något längre tid kvar, men det börjar verkligen kännas att det närmar sig nu! Jag har faktiskt ingen aning om hur hon ligger i magen. Jag kan känna att det är en fot jag känner ibland, men den är alltid på olika ställen, så jag tror hon fortfarande gör kullerbyttor där inne, haha. Var hos barnmorskan häromdagen och de bekräftade i alla fall att alla värden ligger bra och hjärtat slår precis som det ska, så det känns väldigt bra.

    Det börjar bli riktigt svårt för mig att sova bekvämt nu. Gör ont lite överallt när jag ska vända på mig, och jag är kanske lite larvig, men det känns som att jag typ krossar henne när jag ligger på sidan. Vet såklart att det egentligen inte är så, men det är så svårt att förstå hur hon får plats där inne! När jag ligger på sidan känner jag så väl hur hon trycker mot sängen med armar eller ben.

    Jag har fått ganska stora problem med ryggont också, på just ett ställe i övre delen av ryggen. Måste ligga ner ganska ofta för att slippa smärtan. Är det någon annan som dras med lite krämpor så här när vi närmar oss slutet av graviditeten?
    Jag var hos sjukgymnasten i veckan och fick övningar som förhoppningsvis ska hjälpa både mot fogsmärtan och ryggont. Sover m kudde mellan lår/knä, täcket mellan fötterna och under magen som stöd. Men ligger faktiskt halvt om halvt på magen m ibland. Här mosas bebis rejält. ???? 
    Han låg m huvudet neråt sist hos bm, men hade antagligen en hand där m enligt bm, vilket skulle förklara varför jag fortfarande känner så mkt bök så långt ner + starkare uppåt och mot sidorna.  ????
  • betula

    Min var väldigt mkt långt ner o sparkade o bökade för några veckor sen. Men har nu vänt sig m huvudet neråt o bökar mer uppåt o åt sidorna, även om det fortfarande bökas långt ner m. Bm sa att det kändes som han hade en hand vid huvudet när hon kände sist, så gissar att han gillar att gräva runt m händerna där. Jämfört m storasyster så känns han mkt lugnare. Hon sparkade, slog runt o kändes nåt enormt.  Han bökar mer behagligt o inte alls lika hårt. 
    Bara ditt barn följer sitt rörelsemönster ska det väl vara lugnt. <3

  • betula
    kattnos skrev 2022-04-25 16:53:24 följande:

    Idag har jag varit på TUL! Kul att se bebis igen. Låg lite under förväntad vikt, 2100g istället för dryga 2300 men inget konstigt eller så. Däremot låg den i säte...  Jag gjorde ju akut ks sist och TUL nu var för att mitt bäcken är liiite under normalstort vilket gör att bebis inte får vara för stor för att vaginal förlossning ska vara lämpligt. Därför vill man heller inte att jag ska föda i säte. Så bebis har ett par veckor på sig att vända sig, annars blir det planerat snitt.
    Jag har ju önskat att föda vaginalt om det går men går det inte så är jag helt okej med att det blir snitt.

    Hur går det för er andra?


    Gör de inget vändningsförsök? Min unge tycks ha vänt sig igen. Låg m huvudet ner sist, men nu gör han det då inte! Får se om han vänt sig tillbaka när jag ska till bm om 2 veckor eller vad som blir sagt då annars. Är i v 31+1 nu.

Svar på tråden BF juni 2022