• Beacon99

    Vem/hur ärver efter min mor?

    Min mor äger en fastighet (sommarställe) tillsammans med sin syster. De äger allt tillsammans och delar på alla kostnader och ingen uppdelning finns mellan dom.
    Det finns 2 hus på tomten och vår familj använder ena huset och min mosters familj använder andra huset. Så har det varit i över 50 år.
    Min mor säger i sitt testamente att vi barn ska ärva allt av henne som enkild egendom men det är ju lite klurigt när inget finns skrivet mellan systrarna. Det finns ingen fördelning av fastigheten bara "så har det alltid varit" överenskommelser om typ vem som grillar vart och vart man parkerar sina bilar.

    Vi är 3 syskon och min moster har 4 barn.
    Om min mor dör i morgon, hur ser fördelningen ut för fastigheten. Dels innan min moster går bort och öven efter.
    Ärver jag och mina syskon något när min mor går bort eller tillfaller allt till oss när både min mor och moster går bort. Och hur skulle fördelningen se ut, ärver alla 7 kusiner allt tillsammans?

    Jag är rädd att min moster helt plötsligt vill hitta på saker, bygga nytt altaltak, placera en bubbelpool eller annat på tomten som vi på vår sida inte skulle gilla.
    Vad har vi för rätt att tycka till eller säga nej till saker som min moster vill genomföra efter min mamma gått bort.

    Jag hoppas ni förstår frågan och min oro och jag ser fram emot era svar och funderingar, gärna från någon som har koll på dessa saker.

Svar på tråden Vem/hur ärver efter min mor?