Inlägg från: Anonym (jaha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jaha)

    Sverige det mest incel-tätaste landet i världen

    Freddie K skrev 2021-10-22 11:07:44 följande:
    Jag tar inte @nihkas parti, även om det kan tyckas så. Jag tycker att vi alla borde sluta med personangrepp och att bara vara elaka. Jag håller med i mycket av det @nihka säger och mot mig så har hon i alla fall varit trevlig. Sen verkar det som att några har kommit på kant med henne, men det får stå för dem.

    Jag ville som sagt bara skapa en debatt kring detta ämne, men det liknar mest än pajkastartävling, tyvärr.
    Ja det ser onekligen ut så eftersom din tolkning av vad som var personangrepp och inte var det var en aning ensidigt, du har en person som sitter och anklagar sina meningsmotståndare för att vara samma person, etc, etc, men det var tydligen helt ok?. Men det kan som sagt bero på att du håller med nihka i det hon skriver, lätt att se mellan fingrarna dåFlört

    Men du har rätt, din tråd dina regler. Vi går tillbaka till ämnet.
  • Anonym (jaha)
    Freddie K skrev 2021-10-22 11:09:53 följande:

    Nu är hon inte här och det känns faktiskt ganska dumt att prata om en enskild person, speciellt om hon inte är här.


    Alla är ju inte alltid här 24/7. hon dyker nog upp ska du se
  • Anonym (jaha)
    nihka skrev 2021-10-24 19:16:38 följande:
    Det handlar om att vissa inte kan göra skillnad på att bli kallade för incels och att få påpekat att de kommer med incelresonemang.

    Jag har talat om klart och tydligt, flera gånger att jag inte har en aning om vem som får knulla och inte - sånt syns inte genom dataskärmen, men jag känner igen argument och resonemang som delas av incelrörelsen. 

    Alla mina inlägg finns kvar i tråden.
    Nja, på FL är det snarare så att alla som inte håller med feminister klassas som incels rakt av. Så det där med att man "känner igen argument och resonemang" kan väl tas med en stor nypa salt. Begreppet missbrukas ganska flitigt och används minst lika ofta som ett sätt ett nedvärdera meningsmotståndare.
  • Anonym (jaha)
    AndreaBD skrev 2021-10-25 10:54:49 följande:
    Igen - det är en skillnad om man kallar någon för incel eller om man säger att någon argumenterar som en incel. Det är ju jättevanligt att folk läser något på nätet och upprepar det utan att fundera så mycket på det. Stor skillnad mellan det och att vara en incel. Dessutom är det ju något som de kallar sig själva. Jag skulle aldrig påstå att någon är en incel. Det har jag ju ingen aning om när det gäller individer. 
    Och igen så skriks det incel till höger och vänster i var och varannan tråd så fort någon skriver något vissa inte gillar. Så alla dessa nyanser du pratar om är ganska irrelevanta.

    Vad just du gör eller inte gör är oxå irrelevant för du representerar väl inte alla skribenter på FL? 
  • Anonym (jaha)
    AndreaBD skrev 2021-10-25 11:54:11 följande:
    Jag har inte sett att så skulle ske i varannan tråd. Och det jag HAR sett var just det jag beskrev - att man sa att si eller så var incel-snack, incel-argument.  Och det är absolut ingen "nyans", utan det är något helt annat än att kalla någon för incel. Man säger inget sånt om personen man pratar med.

    Däremot kurserar såna "sanningar" på nätet och folk anammar dem. Och ibland är de verkligen rena konspirationsteorier. Men... vi kan ju säga "konspirationsteori" istället. Är det bättre?
    Ja det är ju det som är det lustiga, frågar man vissa så kan de aldrig minnas att de sett nåt sånt, men andra ser det överallt. 

    Du kan kalla det för vad du vill dock man kan ganska lugnt konstatera att begreppet incel missbrukas rätt flitigt, och bara för att någon kallar någon annan för incel så behöver det inte betyda att personen är det oavsett hur många sk "spår" och "kännetecken" personen anser sig se. En persons subjektiva åsikter om en annan är liksom inte ett godtagbart bevis för att personens åsikter stämmer.

    Kort sagt, bara för att någon feminist på FL påstår att en annan skribent är en incel så betyder det inte att det är så.
  • Anonym (jaha)
    AndreaBD skrev 2021-10-25 13:05:53 följande:
    Antigen har du inte läst vad jag skrev eller inte förstått. Nej, jag har fortfarande inte sett någon kalla någon annan för incel här. Och varför skulle man ens göra det? Det är inget skällsord som kvinnor har gett männen, utan det är män som själva kallar sig för det. 
    Jag förstod precis vad du och Nihka pratade om och det är därför jag svarar som jag gör.

    Det ÄR hål i huvudet att påstå att någon ÄR en incel bara för att någon annan påstår det. Om någon tex påstår att du är en hamster för att personen tycker sig se "spår" och "kännetecken" på det så betyder inte det att du är det på riktigt.

    Ja en veklig incel är en verklig incel OM man kan bevisa att personen är det. Däremot vet du lika bra som jag att det går alldeles utmärkt att använda ordet incel som man vill och kalla andra för incels bara för att man kände för det utan att ha några som helst belägg för det. 
  • Anonym (jaha)
    AndreaBD skrev 2021-10-25 17:03:34 följande:
    Ahhhh! Nu förstår jag. Problemet är att en del av er verkar tro att man försöker feminisera männen. Så är ju inte fallet. Läste du artikeln som jag länkade till senast? Forskaren Fredrik Zimmermann förklarar exakt vad målet är.

    Nämligen att blir "breddare" i sin personlighet. Vi har inte längre kvinnor som bara kan laga mat och ta hand om barnen. Kvinnor har också kommit in på tidigare rent manliga områden. Och de har inte blivit "manhaftiga" för att de jobbar i olika yrken, även i kvalificerade såna. Kvinnliga ingenjörer eller politiker är inte oattraktiva för det. Kvinnor har blivit bredare i vad de sysslar med. Männen har inte det. 

    Och på samma sätt blir män inte oattraktiva om de kan kommunicera bättre, kan visa känslor, osv. Laga mat och ta hand om barn gör de ju redan mer än männen i en stor del av Europa. Men jag tror på andra sidan att till utseende ganska maskulina i t.ex. Italien, Frankrike, m.fl. satsar mer på kommunikativa färdigheter och på att även visa känslor än vad svenska män gör. 
    Anledningen till att män inte blivit "bredare" är väl kanske pga att män alltid jobbat mycket bredare än kvinnor eftersom valet av yrke inte varit lika begränsat för dem som det varit för kvinnor tidigare? 

    "På samma sätt blir inte män inte oattraktiva för att de kan kommunicera bättre"... vem avgör vad som är bättre? Kvinnor? Om män förstår varandra så är väl inte kommunikationen ett problem för män, då är den i så fall endast ett problem för kvinnor och det man då propagerar för är att män ska kommunicera på ett sätt som kvinnor föredrar. Och vad är det som säger att kvinnors sätt att kommunicera är bättre än mäns? Ska man tro av det man hör från kvinnodominerade arbetsplatser verkar det snarare vara tvärtom. Jag känner ett flertal kvinnor som föredrar att jobba med män för att det är tröttat på allt käbbel, cynism och dramer och föredrar mäns rakare sätt att kommunicera.

    Att använda Frankrike och Italien som exempel för män men strunta i att i att ta med fransyskor och italienskor med i kalkylen är ju oxå fel. För anledningen till att män i de länderna beter sig annorlunda än svenska män beror på deras kultur, och den innefattar ju även kvinnor. En fransyska eller italienska tänker och beter sig inte heller som svenskor gör. Om man vill att svenska män ska börja bete sig som fransoser och italienare så får ju svenskor börja bete sig som fransyskor och italienskor oxå, eller hur?
  • Anonym (jaha)
    AndreaBD skrev 2021-10-25 17:18:10 följande:
    Visa mig den forskningen!  Men då ska det vara forskning på rätt grej. 

    INGEN vill ändra vad folk tänder på. Det berörs inte överhuvudtaget. Det handlar om att killar också ska ha möjlighet att ha en "bredare profil", att inte lämna kommunikation, sociala kontakter, känslor, m.m. till kvinnorna. Det gör inte män mindre manligt och det tar inte bort någon attraktion. 

    Jag tror t.o.m. att de instinkterna som är biologiska och som bör finnas där kommer fram tydligare om man använder hela sin potential så att säga. Bättre självförtroende t.ex. 
    Det är väl klart att man vill ändra vad folk tänder på när man som du propagerar för att kvinnors sätt att se på saker som kommunikation och sociala kontakter är det "rätta" och män borde göra om sig själva till att bete sig mer som kvinnor gör?

    Hur lätt är det för en pojke att följa sina biologiska instinkter när han hela tiden får höra att de är fel och han borde följa tjejers biologiska instinkter istället?
  • Anonym (jaha)
    AndreaBD skrev 2021-10-25 18:15:46 följande:
    Så du menar att det faktum att kvinnor jobbar i alla möjliga yrken också har varit att göra om dem till något som är helt emot deras biologiska förutsättningar? 

    Det verkar inte riktigt så. Vad skulle det vara som man skulle säga är "fel" hos pojkarna? Det handlar inte om fel. Som sagt, det handlar om att få en bredare kompetens. Inte att det ena ska vara istället för det andra. 
    Ehm nej, kvinnor får jobba med vad de vill så länge de inte kräver att män ska börja kommunicera som de gör.  Män har ju bevisligen lyckats jobba brett och kommunicera med varandra i århundraden. Varför ska de helt plötslig börja kommunicera som kvinnor?

    Nejdå, som sagt killar har redan haft bred kompetens i flera århundraden och behöver inte skolas om till en bredare kompetens för att tjejer nu kommer in i matchen.. 
  • Anonym (jaha)
    nihka skrev 2021-10-25 19:41:34 följande:
    Så du har hittat en volymknapp för texten så du kan höra att det "skriks" i alla dessa många trådar? Var sitter den? I din neocortex?
    Lite sådär som du lyckas hitta "spår" och "tecken" på incels hos alla som inte håller med dig och drar ner volymen till minimum när och har aaaaaldrig sett någon uttala sig så när det ifrågasätts Drömmer
Svar på tråden Sverige det mest incel-tätaste landet i världen