Inlägg från: Arbetssmyran |Visa alla inlägg
  • Arbetssmyran

    Min 2-åring väljer farmor framför mej ????

    Jag känner igen detta genomen. Ts. Jag tror du själv inser att detta strider mot något djupt inlm dig. Jag tycker inte att du ska låta farmor passa sonen mycket alls i fortsättningen. Han kommer att bli mer anknuyen till dig om du kämpar hårdare för att ta hand om honom. Sådana här historier slutar aldrig bra. Barnet blir bara förvirrad och får mommy issues. Att han reagerar så anser inte jag är normalt. Min pojke var likadan med sin faster. Jag slutade lämna honom hos henne trots att han hade det bra där och nu mår jag mycket bättre. Min son och jag har rn mycket närmare och bättre relation. Men faster är inte lika glad, om du förstår vad jag menar. (;

  • Arbetssmyran
    Räkan77 skrev 2021-09-26 21:55:06 följande:

    Om TS lämnade barnet var och varannan dag hade det kanske varit ett bra råd att dra ner på umgänget. Men det är aldrig speciellt bra att isolera sig med barn om det inte finns särskilda skäl. Barn mår bra av att vara trygg med flera människor i sitt liv. Det är väldigt sårbart om det bara finns en vuxen som barnet är van vid.


    Såklart ska man inte isolera sig med barnet. Som någon sa, att umgås alla tillsammans vore kanske bra så att relatioben till mamma och farmor inte blir så polariserad? Sen tycker jag att släkt som inte följer föräldrars regler inte går att lita på.. bra barnvakter ska lämna barnet i sådant skick attföräldern inte får problem med barnets beteende efteråt. tycker också det är intressant att pojken efter en dag blir sitt vanliga glada jag med mamma. Kan det vara så att han efter den tiden vågar lita på att mamma är den som kommer att ta hand om honom igen, dvs att han återigen vågar anknyta? Jag upplevde att det var lättare att knuta an till min son när jag började umgås med släkten allihop tillsammans istället för att lämna bort. Jag kanske tolkar in för mycket i det hela, är ganska nojig som person.
Svar på tråden Min 2-åring väljer farmor framför mej ????