Inlägg från: DomkallarmigS |Visa alla inlägg
  • DomkallarmigS

    BIM November 2021

    Bella 89 skrev 2021-10-19 10:44:28 följande:

    Ifall jag har den osannolika turen att få ett plus den här månaden (då mina ägglossningstest än så länge är fullkomligt blanka och ägglossning skulle ha skett idag) så tänkte jag vänta till fars dag med att avslöja nyheten till min man. Tänkte ge honom en enda bulle som Frukost på sängen samt ett inslaget paket med ett positivt test i. Någon annan som funderat på roliga sätt att presentera nyheten för sin partner?


    Men vad kul, vilken överraskning han kommer få i så fall :D jag har inte tänkt ut någon plan, tror jag kommer ha svårt att hålla mig om jag skulle ha turen att få ett plus så kommer säkert säga det direkt. När jag blev gravid i somras (som slutade i ma) berättade jag direkt i alla fall. Men är ju kul att hitta på något häftigt sätt att berätta på :)
  • DomkallarmigS
    Ollebollen skrev 2021-10-19 21:38:13 följande:

    Nej jag är bara på min andra cykel utan spiral nu. Förra månaden körde jag först med digitala men de funkade inte för mig. Fick positivt 2 gånger tidigt i cykeln och trodde att ÄL hade skett. Men jag har ju långa cykler egentligen så sen tog jag med stickor för o se i slutet av cykeln och då kunde jag se ett starkt streck.. (dock lite försent för att det skulle hinna ta sig). Och när jag fick det starka strecket så stämde det även överens med alla appar jag hade om när jag egentligen skulle haft ÄL! Så jag kör på stickor nu tänker jag där jag själv kan bedöma lite mer. Vi ska försöka ligga nästa vecka så mycket det går haha. Min sambo åker iväg på övning titt som tätt tyvärr haha! Hur länge har ni försökt?


    Vad otydligt att de digitala gav positivt utslag fast det kanske inte stämde då... oklart! Jag tycker också stickor känns bättre för då kan man följa under några dagar o förhoppningsvis se en stegring. Otur att sambon är iväg mycket, det kan ju ställa till det när man vill ligga massa haha :) jag tog ut min p-stav i maj och blev gravid direkt men fick ma i augusti, har sedan haft två mens så blir andra riktiga försöket efter ma nu. Men "försökt" har vi väl gjort sedan maj då så att säga.
  • DomkallarmigS
    Ollebollen skrev 2021-10-20 18:10:47 följande:

    Men gud vad tråkigt! Hur långt gången var du när ni upptäckte det? Och hur gammalt var fostret?


    Jag var i v 13 men fostret hade slutat växa redan i v 5. Kom som en riktig käftsmäll :(
  • DomkallarmigS
    Ollebollen skrev 2021-10-20 20:37:21 följande:

    Men gud det är ju en riktig mardröm!!!! Hade ni hunnit berätta för många också då? Hur ska man tänka med sånt eg? Så svårt och jobbigt allt kring graviditet men samtidigt så efterlängtat liksom


    Vi hade berättat för våra närmsta vänner som ändå är ett ganska stort gäng då jag vanligtvis inte är den som tackar nej till en öl haha! Min man ville berätta för våra föräldrar men jag ville vänta även fast vi var förbi v 12 och nu i efterhand är jag glad att vi inte hann berätta. Det hade känts jobbigt att göra dem så glada och sen behöva berätta att det inte blev något. Kanske var min magkänsla som sa att vi inte skulle berätta och att den stämde har jag tänkt i efterhand?
  • DomkallarmigS
    Ollebollen skrev 2021-10-21 19:30:28 följande:

    Gud vad jobbigt!! När du blir gravid igen, kommer du vänta ännu längre eller gå på magkänslan?


    Åh jag vet faktiskt inte! Närmaste vännerna kommer nog få veta rätt tidigt ändå för de kommer säkert lista ut det ändå plus att de vet ju förmodligen att vi försöker igen haha ;) men hade vart skönt om man fick se ett tickande hjärta först i alla fall. Föräldrarna vill jag nog vänta till i alla fall efter v 12 och det hade vart skönt o gjort undersökning strax innan så man kan känna sig lite säkrare att det kanske kan gå hela vägen. Vill inte ge dom falska förhoppningar liksom. Har du/ni några tankar på när ni kommer vilja berätta och så om du blir gravid? :)
  • DomkallarmigS
    Ollebollen skrev 2021-10-22 13:09:35 följande:

    Ja alltså man vill ju typ skrika ut det till hela världen! Så min bästa vän och mamma kommer nog få reda på det direkt, just så man kan dela med sig om hur man mår. Sen vet jag inte om jag kommer berätta för min chef rätt tidigt beroende på mående och hur ofta man kommer bara iväg på undersökningar. (Har ett utomkveds i bagaget). Sen så vill en del av mig berätta efter v 12 för alla men en annan del vill vänta tills efter RUL? Oavsett så är ju inget sätt fel.. Men det känns lite ?mysigt? att ägna sina tankar åt sånthär i väntan på plus


    Jag är lite tvärtom där faktiskt, jag hade gärna velat hålla det hemligt så länge som möjligt haha, tyckte det var lite spännande när bara jag och min man visste. Hade gärna hållit det hemligt så länge som möjligt men det var som sagt svårt att dölja för våra närmaste vänner så de fick veta i v 10 tror jag det var. Då hade många av dem redan misstänkt det ett tag även fast jag tyckte jag följde det bra haha...

    Men ja, det är svårt att avgöra när man ska berätta och för vilka och så. Chefen tror jag det är bra att berätta för också när man börjar gå på koller och så, skönt att slippa hitta på massa ursäkter liksom.

    Tråkigt med utomkveds :( hur långt gången var du då? Hur upptäckte du det? Blod och smärta?
  • DomkallarmigS
    Ollebollen skrev 2021-10-22 19:51:27 följande:

    Såhär står det. Jag var även i v 6 enligt den här kartan de kikar på, men hon sa när hon kikade att det inte såg ut som v 6 och att det därav var ett utomkvedshavandeskap. Vad tror ni? Var det en ofostrig grav istället? Kan man få det fler gånger om det hänt en gång?


    Hm... ska jag vara ärlig så vet jag inte ens skillnaden på utomkveds och ofostrig grav så kan inte hjälpa dig tolka journalen :( men man undrar ju varför dom inte kan skriva tydligt så man förstår? Man borde ju kunna ringa och fråga även om det är ett tag sedan? Jobbigt att gå o fundera på tänker jag? <3
  • DomkallarmigS
    Lillis85 skrev 2021-10-23 07:00:00 följande:

    Dagens fundering. Är det positivt att ha ont i magen vid äl?


    Tror också det är positivt och helt normalt, alltså positivt i den bemärkningen att det är ett tydligt tecken. Jag gjorde ett positivt äl-test igår kväll och har lite molvärk både igår och idag. Tror I mitten dock och inte på en sida vilket jah tycker är lite märkligt. Har aldrig känt av äl tidigare men har läst att det är vanligt att äl känns mer efter man haft missfall.
  • DomkallarmigS
    Ollebollen skrev 2021-10-23 18:40:31 följande:

    Äh tänker att jag isåfall vid en eventuell graviditet uttrycker min oro och då kanske kan få komma in lite tidigare på kontroll höhö


    Jo jag tänker också ligga på om att få komma in på koll tidigt om jag blir gravid. Visar man verkligen hur orolig man är (vilket jag nästan kan lova att jag kommer vara) så borde man ju få komma in. Hoppas jag :)
  • DomkallarmigS
    Anonym (Börjar) skrev 2021-10-24 20:52:20 följande:

    Ska ni testa tidigt denna veckan?

    1/1 DomkallarmigS (andra försöket efter MA, första barnet)

    1/11 Wave Mother (fjärde försöket efter MA, första barnet)


    Min äl kom senare än väntat så min app har egentligen räknat om min BIM till 2 november. Men jag har beställt hem testa tidigt-test då jag ska på fest på lördag så jag kommer testa på lördagmorgon och hoppas jag har anledning att köra bil så att säga ;) har precis som ovanstående talare också ganska kort lutealfas har jag nyligen fått reda på så känns gränsfall på tidigt att testa på lördag.
  • DomkallarmigS
    Anonym (Börjar) skrev 2021-10-28 07:04:15 följande:

    6 dagar innan bim 6 försöket


    Jag ser något svagt! :) vet du hur många dagar efter äl du är?
  • DomkallarmigS
    Anonym (Börjar) skrev 2021-10-28 07:12:13 följande:

    Ja det finns ett streck men tänker jag ska göra ett digitalt imorgon också

    Äl + 10 hade glad gubbe för 11 dagar sen


    Åh vad spännande :) håller tummarna!
  • DomkallarmigS
    Sötpöl skrev 2021-10-29 18:16:17 följande:

    Men NUUUU är det definitivt plus!! Haha först ganska starkt streck, sen nästan blankt igen, och sen solklart positivt :p Nu kan jag iaf bekräfta att min kropp är igång igen! Ska bli spännande att se om det tar sig på en gång också :)


    Härligt :D ligg på nu ;)
  • DomkallarmigS

    BIM+1 idag och totalblankt test i morse :( tror att jag har en kort lutealfas så är bara på ÄL+11/12 men känns ändå kört. Var dessutom ett känsligt test och kan inte ens ana ett streck. Så besviken...

Svar på tråden BIM November 2021