Inlägg från: Spucks |Visa alla inlägg
  • Spucks

    Hur tänker ni angående adventskalender?

    Jag har oftas haft sådana kalender till mina barn - till dottern (som nu är tonåring) när hon var yngre och till sonen, som är 4 år. Du kan googla efter självgjorda kalender, där hittar du massor med ideer, beroende på hur mycket du vill/kann pyssla. Vi har tex. en gång gjort ett kalender med pinguiner (gjort av toaruller) och en gång en liten by (hus och träd av papper).


    Jag fyller den med småsaker som (totalt kanske 4-5 olika sorts saker och så delar jag upp det, det blir alltså oftas samma sorts present flera dagar, fast jag ser till att det inte blir 2 eller fler dagar i rad med samma sorts present): hårklämmen (då får de inte alla samma dag, utan 2 per gång); klistermärken (inte hela arken på en gång heller, utan jag klippa den); tatoos (samma som med klistermärken); små leksaker som jag ändå hade tänkt ge till julklapp (tex. små bilar); pärlor; en gång blev den en sådan där handduk som är sammanpressad och man behöver lägga den i vattnet; små träfigurer (typ form av en kägla, som kan användas i leken som människor tex.); sådana stjärnor som man sätter på väggen och som laddar sig upp och sedan lyser lite; magnetbokstäver; om mitt barn hade fått bada med tillsatser (går inte, för känslig hud) hade det blivit någon badbomd eller skum; pepperkaksform (vi har ju tillräklig, men inte ett tåg, det fick mitt tågtokig barn förra året - stort hit!); små Schleichfigurer det också bli i framtiden, men sonen är intresserad av det än - begagnad, eftersom de är så dyra; kanske, om vi planera gå till en julmarknad där det finns karuseller, kommer han få en mynt till karusellet;


     




  • Spucks
    Tukt skrev 2021-10-09 09:39:05 följande:

    Varför ska man ge barn en massa småpresenter, godis och liknande bara för det är december?
    Bättre ordna skattjakt i sådant fall så får man dom aktiverade.
    Däremot kan det finnas en poäng med kalender och följa julkalender på teven, för att det ger en referens unga ofta saknar i det nu ganska multimediala samhället.
    Kul att som vuxen sedan faktisk ha någon gemensam nämnare med vänner och relationer, på det sätt vi vuxna tar för självklara i dag.


    Varför ska man ordna en skattjakt bara för det är december?
  • Spucks
    Tukt skrev 2021-10-09 10:25:58 följande:
    Vet inte om jag var otydlig eller om du missuppfattade. Men man ska såklart inte anordna en skatt jag för att det ÄR december. Man kan anordna en för att aktivera barnen. Och det kan man såklart när som helst. 
    Vad har ditt förslag då med TS fråga att göra, vilket handlar just om adventkalendern, om det nu inte har med advent att göra?
    Och nej, man behöver inte ger barnen sm
    åpresenter och/eller godis överhuvudtaget. Inte heller när det är december. Men en adventkalender med sådana saker i är en lång tradition som många tycker om. Jag köper en chokladkalender till mig själv varje år. Jag ser inget fel med det.
Svar på tråden Hur tänker ni angående adventskalender?