• Anonym (jury)

    Kär i min arbetskamrat

    Anonym (RockF) skrev 2021-10-13 22:38:54 följande:
    Det har du rätt i, om förälskelsen håller i sig så kommer jag till slut inte kunna/vilja visa hänsyn på så sätt att jag avstår från att berätta för henne.

    Men jag kommer både vilja och kunna visa hänsyn på så sätt att hon utan press kan välja att svara hur hon vill och det kommer jag givetvis respektera.
    Så länge hon är upptagen och du är hennes chef kan du inte berätta något omkring dina varma känslor för henne utan att försätta henne och dig själv i en mycket giftig situation. Hur har du tänkt dig att ert umgänge skall se ut efter det att du har lättat ditt hjärta för henne? Skall ni fortsätta med lite småflörtande som innan eller skall ni helt backa och du bara hålla en helt professionell distans till henne? I bägge fall kommer hon hamna i en pressad situation som mycket väl kan eskalera bortom din kontroll.

    Antingen söker du dig ett nytt jobb och lättar ditt hjärta efter det, eller så håller du låg profil och gillar status quo med lite småflörtande som nu men inte mer än så.  Om du ser nyktert på det så finns det inte mycket som tyder på att hon vill rasera sin nuvarande tillvaro och börja ett nytt liv med dig.
  • Anonym (jury)
    Anonym (RockF) skrev 2021-10-14 20:54:42 följande:
    Jag ser ju till att så ofta jag kan hamna ensam i hennes sällskap, lägga en hand på axeln i bland. Röra vid hennes hand när man skickar sladden till projektorn mm.
    hmm. Samma beskrivning av ditt kärlekskranka agerande berättade av henne till någon av dina överordnade kan skapa problem för dig i framtiden. Om du går vidare med att bli ännu mer tydlig i ord och handling kan det verkligen explodera. Du får nog skärpa dig lite grann.
  • Anonym (jury)
    Anonym (RockF) skrev 2021-10-14 21:27:04 följande:
    Jag är ingen socialt inkompetent sten. Hon svarar ju på samma sätt. Såpass bra på att läsa människor är jag så att jag kan skilja på om ett beteende är önskat eller oönskat.
    Däremot så kan jag inte läsa av fullt ut om det är önskat på ett vänskapligt sätt eller något mer.

    Det är inte heller så att det sker dagligen, men då och då.
    Du vet inte hur det här kommer att utvecklas. Även om ni kanske just nu balanserar på en gräns där ditt beteende är önskat, eller i varje fall inte direkt oönskat, så kan något annat gälla i morgon. Och då kan en objektiv beskrivelse av detta beteende till någon i organisationen resultera i problem för dig om hon, eller någon annan, skulle vilja det. Att då hävda att hon ju svarade på samma sätt hjälper dig nog inte så mycket när du är hennes chef. 

    Och svarar hon verkligen på samma sätt mer än i din inbillning?
  • Anonym (jury)
    Anonym (RockF) skrev 2021-10-18 19:32:15 följande:
    Hon är fullt kapabel att ta ett beslut baserat på hur hon tycker att hennes förhållande fungerar och om hon ev. har några känslor för mig.
    Naturligtvis är hon fullt kapabel till att ta ett beslut angående om hon vill avsluta sitt nuvarande förhållande och inleda ett nytt med dig. Problemet är att hon som din underordnade saknar möjligheter för kunna distansera sig från dig efter att hon har fattat detta beslut. Och om hon inte gör det och du fortsätter att vilja ha en särskilt varm relation till henne i förhållande till andra så hamnar hon i en situation som gränsar till otrohet. Om du tvärtom skulle vilja distansera dig från henne, måste du sluta favorisera henne, något som hon nog vill uppfatta som ett straff för att hon avvisat dig.

    Ett annat problem är att hon är upptagen och ni inte bara kan börja umgås utanför arbetstiden och arbetsplatsen. Om du deklarerar dina känslor för henne i en situation där hon inte frivilligt valt att umgås med dig som annat än chef och underordnad så bryter du mot det uppförande du förväntas ha som chef. Oavsett hur respektfullt du tycker du agerar, så ändrar det inte det faktum att det i andras ögon är ett grovt övertramp.

    När den rationella delen av din hjärna inser att hon inte kommer att lämna sitt nuvarande förhållande bara för att du försöker komma in snett från vänster, varför alls göra försöket ?
  • Anonym (jury)
    Anonym (RockF) skrev 2021-11-07 18:26:08 följande:
    Kommer givetvis inte göra något överilat.
    Det finns ingen risk att hon skulle anse sig utsatt för sexuella trakasserier, det oroar mig inte. Så pass bra känner vi varandra. 
    Du leker med elden, när du som hennes överordnade ber om en kram från henne. Hon vill kanske inte kalla det sexuella trakasserier inför HR, men kan ändå kalla det för saker som kan få dig ut i problem. 

    Du verkar helt blind i dina försök att trappa upp dina närmanden för att hon skall ¨förstå¨. Om hon reagerar som du önskar så bekräftar det bara dina ideer om hennes romantiska känslor för dig, och om hon inte gör det bekräftar det bara dina ideer om att du måste vara mer tydlig för att hon skall förstå. Kommer nog att sluta illa i en snar framtid om du inte besinnar dig.
Svar på tråden Kär i min arbetskamrat