Inlägg från: Anonym (sådär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sådär)

    Kär i min arbetskamrat

    Anonym (Jaget) skrev 2021-10-18 16:36:08 följande:
    Och fortfarande mitt val om jag ville lämna eller inte, och det gjorde jag men inte för att hoppa i säng med en annan kille.
    Men han snett från vänster öppnade mina ögon.
    Fast öppna ögonen kan man ju göra även utan andras inbladning, och det betyder i sig inte att den andra personens motiv var schyssta. Tror du killen från vänster brydde sig hur hans inblandning påverkade dig och era barn?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (RockF) skrev 2021-10-18 19:32:15 följande:
    Det var känsligt för dig det här, du argumenterar också som om kvinnan jag är kär i är oförmögen att ta egna beslut.

    Hon är väldigt mogen och har stark integritet och ser tillsynes ut att ha en väl fungerande vardag med barn och en man som behandlar henne på ett bra sätt. Dom verkar ha ett jämställt förhållande där dom hjälper varandra och inget drama. 
    Gissar att dom varit gifta/tillsammans i ca 10år, kanske mer.
    Bägge har bra jobb och vad jag gissar en välordnad ekonomi.

    Hon kommer inte kasta det över bord bara för att jag kommer in snett från kanten.
    Hon är fullt kapabel att ta ett beslut baserat på hur hon tycker att hennes förhållande fungerar och om hon ev. har några känslor för mig.

    I förhållanden som ser lyckliga ut på avstånd kan ena eller bägge parter vara djupt missnöjda med relationen och bara härda ut. 

    Som jag ser det kan bara hon själv eller hennes man förstöra deras förhållande. Om hon är beredd att avsluta det pga mig så är det helt hennes beslut.

    Tycker att både "jaget" och "livinia" i tråden förklarar på ett bra sätt det som kan vara positivt med detta.

    Dina argument är gammaldags, att jag skulle vara en ond "fresterska".
    Eller så är det du som inte tänker rationellt för fem öre utan mer med de nedre delarna men då du inte vill se dig själv i det ljuset så försöker du snacka bort det för dig själv genom att linda in det i saker som har en bättre klang...

    1) Du är inte bara kär och kåt och tänker med andra kroppsdelar än huvudet... du är bara "modern". Och alla som inte håller med om att du genast ska dra ner brallorna och visa kollegan dina enorma känslor är såklart bara bakåtsträvande och gammaldags

    2) Du vet mycket väl att för att hon ska kunna vara ihop med dig så måste hon antingen lämna sin man eller bedra honom vilket kommer påverka deras barn negativt men det skiter du fullkomligen i för du är ju bara så enormt kär och kåt. Men då du inte vill se dig själv som en person som agerar på det sättet så snackar du bort det för dig själv genom att lägga hela ansvaret på henne och spekulera i att hennes förhållande kanske minsann är jättedåligt och du är bara räddaren i nöden vilket givetvis är ren BS för du har inge jävla aning om hur hennes relation ser ut och bryr dig inte heller, men det låter ju bättre så...

    Som flera påpekat för dig, du tänker inte rationellt öht utan verkar mest tänka med andra kroppsdelar just nu. Att försöka få dig att ta ett steg tillbaka och försöka se rationellt på det verkar vara omöjligt.. det är ju uppenbart att du bara ska ha henne till vilket pris som helst så vad är poängen med din tråd?  Ville du har råd eller ville du bara ha andras medhåll och bekräftelse på att det är ok? Råd har du ju redan fått men inget verkar gå in.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Lavinia) skrev 2021-10-19 11:31:54 följande:
    Tänker du alltid så där lågt och fult? Jag är rätt säker på att TS är en självsäker man som kan få sex när han vill (har fått det intrycket), han behöver inte vänta i månader och år på att bekänna sin kärlek till en viss, speciell kvinna för det. 

    Det är väl klart att förälskelse och kärlek har med vår fortplantningsdrift att göra, men i så fall tänker väl även alla andra förälskade personer "med de nedre delarna", eller? Kan inte någonting få förbli heligt?
    Brukar du alltid göra låga och fula saker till något finare genom att romantisera dem och bara se på känslorna men skita i handlingarna?

    Ja det ÄR lågt och fult att limma på andras partner.
    Ja det ÄR lågt och fult att fucka upp livet för barn för att man själv är kär/kåt
    Ja det ÄR lågt att missbruka sin maktposition som chef
    Ja det ÄR lågt och fult att försätta en underställd medarbetare i sen sån situation

    Och NEJ det blir inte fint och vacker bara för att man är käääääär. Kärlek är liksom inte det ultimata frikortet för att bete sig hur fan man vill.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Jaget) skrev 2021-10-19 11:50:16 följande:
    Om han inte viste att hon var upptagen då ? fast eftersom man inte vet relationsstatus så låter man bli ?
    Jag tycker inte att det är lågt att säga hur man känner för någon.
    Allt det andra håller jag med dig.
    Men nu vet han ju det och är fullt medveten om vilka konsekvenser det kommer få för andra, känns meningslöst att spekulera i fiktiva scenarier. Det är bara det att han skiter i det för att begäret är viktigare. Iof inte ovanligt när människor blir förälskade, folk verkar tyvärr tappa vettet helt och hållet och all slags konsekvens tänkt eller rationellt tänkande verkar sättas ur spel. Men det gör det inte ok att bete sig som man vill.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Jaget) skrev 2021-10-19 11:56:10 följande:
    Men om du inte vet ? chansen finns att dom är upptagna låter du bli då ?
    För att "limma" på någon som är upptagen är en synd, bäst då att låta bli ;)
    Det handlar inte om en "synd" , det handlar om att ta hänsyn till andra människor speciellt när det finns barn med i bilden. För om man ska vara ärlig så tror jag att väldigt få av de som är på andras tjejer/killar uppskattar när samma beteende vänds mot dem. 
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Lavinia) skrev 2021-10-19 12:06:53 följande:
    Nej, det ULTIMATA frikortet är det förstås inte. Man kan inte mörda sin rival, och skylla på att man var så kär. Eller mörda personen man är olyckligt kär i, för att ma inte orkar med att se honom/henne lycklig med någon annan. 

    Men att bekänna sin kärlek kan aldrig vara fel. Sedan är det upp till den som ÄR upptagen, att göra vad han/hon vill med den informationen. Vi talar ju inte heller om bortförande av kvinnor på den mongoliska stäppen, brudköp eller liknande...
    Det är väl klar att det är fel, du vet ju precis vilket pris andra kommer få betala för att du ska få ditt. Att bara snacka bort det genom att säga att det är någon annans val är ju en ganska dålig ursäkt, för ditt syfte är trotts allt att ta död på personens förhållande så att du ska få det du vill ha för det är enda sättet du kan få det du vill ha och genom att meddela personen vad du känner så försöker du påverka personen till att göra som du vill. Sen kan man såklart rationalisera och romantisera det för att få det att låta bättre men i slutändan är det vad det är.

    Att öht dra upp mord och kidnappning som en extremt överdriven motpol för att få det andra att framstå som finare och snällare är ganska irrelevant. Vi är nog alla medvetna om skillnaden mellan mord, kidnappning och limma på andras partner, men det gör det inte ok för det.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Lavinia) skrev 2021-10-19 12:22:23 följande:
    ...fast samtidigt träffas väldigt många par på jobbet. Varför tror du att de flesta män i Saudiarabien, inte tillåter de kvinnor de är förmyndare för (döttrar, hustrur, systrar, mödrar...) att yrkesarbeta utanför hemmet?

    Som jag skrev tidigare: det är skillnad på att förföra en arbetskamrat eller ännu värre underställd på en konferensresa på Finlandsbåten, och att vara kär och vilja gifta sig och leva med den personen för evigt. MYCKET stor skillnad, till och med. 

    Om alla som hade träffats på jobbet hade avstått från relationen "för arbetsmiljöns skull", så skulle vi ha många fler olyckliga, ensamstående och barnlösa personer i landet. Sådant löser sig - i ett livsperspektiv. Livet är viktigare än jobbet.

    Och detta anser jag även avseende kvinnor som gör abort, för att de tycker att de "inte kan berätta det för arbetsgivaren så snart efter att ha fått fast anställning". Det där jobbet är GLÖMT om fem år, sonen eller dottern som de tog bort skulle de däremot ha haft hela livet. Han eller hon skulle ha kommit och hälsat på på äldreboendet och sett till att mamma har det bra... Vad spelar det då för ROLL, att det blev ett pinsamt samtal med den där chefen på jobbet för 60 år sedan, som man inte ens kommer ihåg namnet på..? Herregud...
    Att många beter sig egoistisk betyder inte att det är ok, för varje sånt lyckligt exempel har du förmodlingen minst lika många skräckexempel och de lyckliga exemplen du drar upp har många ggr oxå en jävligt ful baksida.

    Om man totalt skiter i andra och bara tänker på sig själv och sina egna behov så funkar det säkert så som du skriver, tar man med andra människors känslor och behov i ekvationen så stämmer det inte alls, sådär funkar det säkert när det handlar om två singlar, är den ene upptagen så handlar det inte längre bara om två personer lycka. Då bygger deras lycka på andras olycka.

    Och nej detta har inte ett dugg med kvinnor eller män att göra, det är inte en könsfråga det är en moralisk fråga.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (RockF) skrev 2021-10-19 22:32:57 följande:
    Skrev i första inlägget att syftet med tråden var att få skriva av mig om situationen då jag inte riktigt har nån att prata om just detta med IRL. Det har jag fått göra och det känns bra.

    Är också fascinerad över att människor kan se saker på så olika sätt.

    Hur kan det vara elakt att berätta för någon att man tycker om henne väldigt mycket? Jag förstår inte det. 

    När jag var yngre så avslutades ett 2-årigt förhållande(särbos) med att min dåvarande tjej följde med en annan kille hem efter en fest. Jag var inte med på den festen och fick veta dagen efter. Jag var otroligt kär/förälskad i den tjejen, var förkrossad ett år efter att det tog slut. 
    Inte en gång tänkte jag tanken att den andra killen "stulit" min tjej, det var hon som lämnade mig.  Jag är helt övertygad om att hon gjort det även om hon inte gått hem med den där killen. Hon älskade mig helt enkelt inte längre.
    Hon hängde med honom i nån månad innan det tog slut och hon träffade ytterligare en ny.

    Tycker att "moral" när det används felaktigt är förkastligt, alla lever vi ett liv, en gång. Det är fel att med flit försöka inflika skada eller smärta hos andra det är en självklar sak. Men ibland är det en konsekvens av livet.

    Det som smärtade mig när jag blev lämnad av min tjej när jag var yngre var att hon lämnade mig, det var inte snyggt gjort heller. Men smärtan för mig var att hon lämnade mig inte hur hon gjorde det.
    Men det hade inte varit bättre om hon och jag fortfarande var tillsammans nu 28 år senare och hon inte älskat mig på 28 år. 
    Så med facit i hand så var det bäst att det gick som det gjorde eftersom kärleken var slut från hennes sida. Är övertygad om att mitt liv blev bättre av det trots att det smärtade i stunden.

    Som jag skrivit innan så tror jag inte hon lämnar honom om hon älskar honom. Tror inte heller att hon gör det om hon endast är hyfsat nöjd med sitt förhållande.

    Men att jag tar beslutet åt henne utan att ens ge henne chansen att få ta ett eget beslut det skulle vara förfärligt egoistiskt. 
    Vem är jag att bestämma att hennes mans lycka är viktigare än hennes? Dessutom en människa som jag är kär i och tycker om väldigt mycket.

    Har så svårt att förstå varför ni inte vill låta henne få bestämma över sitt eget liv?

    Sen håller jag med om allt gällande det olämpliga i jobbsituationen, det är en nöt att knäcka. Tror som sagt att jag slutar i vår och då är det inte längre nåt hinder.
    Det är väl klart att du inte förstår det om du enbart ser det från ditt eget perspektiv och ingen annan är ditt perspektiv. Om du för en sekund försöker se det ifrån hennes familjs perspektiv så kanske det klarnar.

    Att påstå att om du inte "ger henne chansen" att vara med dig istället för sin man skulle vara egoistiskt är ju inget annat än ren rationalisering. Du försöker göra en egoistisk handling till ok genom att intala dig själv att det vore egoistiskt att inte göra det.... OM hon är intresserad av dig så tar HON kontakt med dig. 

    Hon bestämmer redan över sitt liv, det är därför hon redan har ett liv och barn med någon annan än dig. Det du försöker påstå här är att hon inte har ett liv eller möjlighet att bestämma över sitt liv bara för att du inte är den del av det.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (JaSå) skrev 2021-10-21 12:22:31 följande:
    Ja HJÄLP alltså! Den mannen borde hon bli räddad undan från istället. Det stinker narcissism om hans tankesätt.
    Nja, man ska nog vara försiktig med att ställa diagnoser Flört

    Folk bli tyvärr ofta helt fucked up i skallen under en förälskelse. Ur ett psykologiskt perspektiv finns det många likheter mellan förälskelser och psykoser. 

    larare.at/psykologi/moment/karlek.html


  • Anonym (sådär)
    Anonym (Lavinia) skrev 2021-10-22 05:08:24 följande:
    Det är ännu svårare för en underlydande som har blivit kär i sin chef att berätta detta för honom/henne, än tvärtom. Så det tror jag absolut inte, att hon skulle ha berättat för TS om hon var kär i honom. 

    Fast när hon blev tillsammans med sin man, så kände hon förmodligen inte TS. Nyfiken fråga: tycker du att alla kvinnor som har förhållanden med mer än en man under sin livstid, är omoraliska? Eller kanske är det männen som är med dem, som är det? Du pratar som i en svartvit film från 1940-talet, där en skilsmässa var en otänkbarhet, och en förälskelse i någon annan än maken/maken ofta slutade i tragedi. D.v.s. i filmens värld. I verkligheten hittade folk ofta något sätt att leva ihop med den de älskade ändå, och bet huvudet av skammen.

    Och jag upprepar, att om någon snygg och trevlig och intressant man hade varit kär i mig under alla de åren då jag satt fast med min trista exman, men inte sagt något av "hänsyn", och jag skulle få reda på det nu... ja då skulle jag nog bli så bitter så jag toge till flaskan... Alla förlorade år, all kärlek man inte fått uppleva...
    Jadu, vad ska man säga, du verkar ju utgå helt och hållet från din situation då och alla försök att förklara för dig att alla fall kanske inte är exakt som din då verkar ju bara rinna av.. så vad vill du att man ska säga?

    Du pratar om kärlek och romantik men skiter fullkomligen i den andra sidan. Att det finns en partner och barn vars liv kommer slås i spillror för att TS ska kunna känna alla de där jättefina känslorna du pratar om. Du kanske skiter i till vilket pris din lycka får för konsekvenser för andra men andra kanske tar lite mer hänsyn till andras känslor och inte bara sina egna?

    Jag skulle absolut inte kunna leva med vetskapen att min lycka kom till priset att någon annans barn fick sina liv fuckade för att jag skulle kunna hoppa runt på rosa moln medan de fick vada i skit. Det skulle lägga en mörk äcklig skugga över förhållandet, totalt avtändande. Dessutom har vi frågan om tillit,  hur fan ska man kunna lita på en person som skiter i allt och alla och bara tänker på sin egen lycka och så fort det pirrar i brallan för någon så drar hon/han? Sen har vi föräldraskap, vad för slags förälder utsätter sina barn för sånt? Flackar runt från ena till den andra i jakt på evig förälskelse?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Lavinia) skrev 2021-10-22 12:16:21 följande:
    Alltså, sådana kvinnor finns det ju, som flackar runt efter nya förälskelser hela tiden, och utsätter sina barn för ständigt nya styvpappor, styvsyskon och halvsyskon, som finns där ett tag och sedan försvinner igen. Ingen kan tycka mer illa om sådana kvinnor, än jag. Det finns till och med kvinnor som lämnar barnen utan tillsyn när de går på krogen, och drar hem ragg som kan uppträda hotfullt mot barnen om de vaknar och stör exempelvis...

    Men då brukar det även finnas missbruk och andra socioekonomiska problem med i bilden. Och det gör det helt säkert inte i fallet vi diskuterar i tråden. Dessa två skulle mycket väl kunna hålla ihop resten av livet.

    Du svarade inte på om du ser ner på alla ombildade familjer som finns i Sverige?

    Vidare låter du som om TS hade tänkt lämna sina egna och kvinnans barn på ett hemskt barnhem, för att de inte ska vara i vägen för deras kärlekslycka. Och så har inte jag uppfattat TS. Om bara de vuxna uppför sig vettigt, så behöver inte en skilsmässa bli den där svarta livsupplevelsen som förstör resten av livet, som du beskriver. Det kommer inte heller att innebära en flytt till ett dåligt område, som det blir för många skilsmässobarn om mamman bestämmer sig för att skilja sig utan att ha någon ny man, och bara kommer att ha sin egen lilla lön att leva på.  
    Fast tänker inte dessa personer precis som du gör? Det är kääääärlek och käääärlek är alltid bra oavsett till vilket pris?
    Anonym (Lavinia) skrev 2021-10-22 05:08:24 följande:
    Och jag upprepar, att om någon snygg och trevlig och intressant man hade varit kär i mig under alla de åren då jag satt fast med min trista exman, men inte sagt något av "hänsyn", och jag skulle få reda på det nu... ja då skulle jag nog bli så bitter så jag toge till flaskan... Alla förlorade år, all kärlek man inte fått uppleva...
    Om man gör kärlek till någon slags målsättning för allt i livet och det absolut viktigaste i universum som rättfärdigar precis vad som helst så är det kanske inte så konstigt om människor gör det mest grisiga saker man kan tänka sig och inbillar sig att det är ok, för det är ju bara i kääääärlekens namn.

    Jag försöker se det från kvinnans familjs synvinkel som både du och TS verkar totalt ignorera i era argument. Ni låtsas båda som att det handlar om två singlar som blivit kära i varandra och att ingen annan kommer drabbas. Jag tycker absolut inte att en krossad familj och ledsna barn är ett vettigt pris för att TS ska uppfylla sina drömmar och skulle aldrig komma på tanken att fucka upp andras liv för att uppfylla mina önskemål.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (RockF) skrev 2021-10-27 19:39:28 följande:
    Tack, rätt tråkiga inlägg från (sådär). Tror att det är få som känner igen sig i dom inläggen. Roligare med sakliga argument.
    Du menar alltså att du är saklig?

    Du har ju inte skrivit ett enda rationellt inlägg sen trådstarten, allt, precis allt är ju en enda lång rad irrationellt rationalisering, förnekelse och önsketänkande

    1) Du skriver att du fattar att det är olämpligt att vara på sina medarbetare som chef.... men ändå ska du vara där och flirta och se om hon är intresserad. Mao det du säger och det du gör är två motsatta saker... irrationellt och bevisligen har du inte fattat ett dugg för dina handlingar säger ju motsatsen.

    2) Du målar upp skulle-kunna-vara fantasiscenarier där hennes man är satan himself och hon lider nåt ofattbart i sitt förhållande och du kommer såklart in och som värsta riddaren i skinande rustning och "räddar" henne... och givetvis ingår det i fantasin att deras ungar kommer ju såklart bli överlyckliga över att deras föräldrar skiljer sig och att du kliver in i deras liv är såklart det bästa som någonsin kunde hänt dem.

    Och detta kallar du för... sakligt?

    Jag tror att det du menar med "sakliga argument" snarare är medhåll och ryggklappar men sakligt låter ju så mycket bättre. Och ja givetvis är det alltid trevligare med medhåll och ryggklappar när man gör omoraliska saker men medhåll och ryggklappar är inte nödvändigtvis samma sak som sakligt.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (RockF) skrev 2021-10-28 22:00:45 följande:
    Visst är det olämpligt, det är inte bra alls.
    Men det skulle bli en väldigt konstig situation nu om hon skulle få en ny chef helt plötsligt. Vad skulle man ange för anledning till det?
    Att hennes tidigare chef blev kär/kåt på henne vilket givetvis är olämpligt för det påverkade hans omdöme. Ta bara lönesamtal... hmmm undrar vem som kommer få mest löneökning varje år?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Lavinia) skrev 2021-10-29 11:49:35 följande:
    Fast om alla skulle skilja sig först, fast de kanske bara hade inbillat sig att någon tjusig karl/kvinna på jobbet (eller i föreningen, eller på gymmet...) var intresserad av dem, så skulle vi ha väldigt många fler skilsmässor och skilsmässobarn helt i onödan. Att skilja sig - med allt vad det innebär - för något som visade sig bara vara en fantasi, skulle ju vara ens livs värsta misstag. 

    Jag skulle verkligen vilja vara säker på att det jag får är säkert, och bättre än det jag har hemma, innan jag toge ett sådant livsavgörande steg. Och så tror jag att de flesta tycker. Att någon man känner att man har en kemi med, blir kvar i sitt förhållande, är alltså inget tecken på att han eller hon VILL vara i det förhållandet. Det visar bara att personen är rationell och inte gör förhastade dumheter. Vilket är bra drag. 
    För att kunna försäkra sig om att någon annan är bättre än den man redan har måste man ju gå bakom ryggen på sin partner och "prova på" under en lägre tid för man vet ju inte hur en relation och sex kommer fungera med någon ny förrän man provat på ett tag för folk skyltar ju sällan med sina brister utan visa sig från sin bästa sida och under en förälskelse så ser man heller inte varandras brister utan idealiserar varandra, det är inte förrän förälskelsen lagt sig som man verkligen ser om man passar tillsammans. Förälskelse och kärlek är inte samma sak.

    Tycker du att det är ok att göra så? 
    Och hur tror du det kommer påverka samarbetet kring barnen som skilda?
Svar på tråden Kär i min arbetskamrat