Inlägg från: Anonym (RockF) |Visa alla inlägg
  • Anonym (RockF)

    Kär i min arbetskamrat

    Anonym (Eva) skrev 2021-12-12 21:52:07 följande:
    Jag har följt tråden sedan starten och kommenterat att jag tycker det är olämpligt att försöka initiera något medan du är hennes chef. Det tycker jag fortfarande.

    Det skulle vara så intressant att höra hennes "version" av hur hon uppfattar era samtal. Tycker hon verkligen att ni flörtar, är hon intresserad etc. Visst, folk skiljer sig och börjar nya förhållanden men oddsen för att en gift kvinna med två små barn bryter upp hela sitt liv för någon annan är rätt låga enligt mig.

    Om nu rätta läget infinner sig och du frågar ut henne på dejt, tänker du då använda ordet "dejt"? Eller kommer du säga något i stil som "Vill du ta en lunch med mig?"
    Visst är det liten chans att hon bryter upp, det fattar jag också. 

    Tänkte inte använda ordet dejt och tanken är att gå ut och äta och ta nåt glas vin bara vi två nån kväll. Gissar att hon avböjer det om hon inte är intresserad, och om hon följer med så lär väl dejten visa vart vi står.
  • Anonym (RockF)
    Anonym (Outset) skrev 2021-12-13 20:46:28 följande:
    Det låter som en strålande idé. Och kul att du även börjat gilla en ny tjej. Det blir ett roligt år för dig!
    Hoppas på ett bra år.  Finns goda möjligheter till det, men det kommer inte komma gratis. Nu är det dags att våga lite. :)

    Hur går det för dig? Har du tagit upp skilsmässa med din man igen? Hur går det med din kollega?
  • Anonym (RockF)
    Anonym (Outset) skrev 2021-12-14 21:09:08 följande:
    Nej, jag har aldrig mer tagit upp ämnet. Han verkar jätteglad igen att vi är ihop igen, och är väldigt kärleksfull och snäll mot allt och alla. Jag har det bra och bekvämt. Min kollega är svårtolkad men vi har en jättefin relation, fina samtal och så. Det syns att han trivs i mitt sällskap och jag i hans.

    Jag mår inte längre dåligt över att inte få krama honom även fast jag skulle gilla det. Det gör inte lika fruktansvärt ont i själen av längtan. Jag har också varit väldigt upptagen senaste tiden så det gör att jag får en del distraktioner.
    Skönt att det känns bättre, men det kan gå åt andra hållet lika fort igen. Du får fortsätta vara upptagen.

    Jag vill verkligen krama henne, hon är så fin. Dessutom berättade hon att dom inte ska köpa julklappar till varandra i år. Hur tolkar man det?
  • Anonym (RockF)
    Anonym (Outset) skrev 2021-12-18 01:54:42 följande:

    Äntligen fick jag lite klarhet. Inte var han intresserad ett enda dugg. Tvärtom, han tyckte sig ha förstått att jag gillade honom men så kände han inte. Han hade visst känt nån connection, sa han. Vi blev avbrutna mitt i samtalet. Smärtan är brutal men det var mitt eget val. Hellre det än att älta och undra. Jag vill gå under och ändå inte visa nåt. En enda sak är säker, jag kan inte vara kvar på mitt jobb. På måndag kommer jag säga upp mig och sen fundera kring mitt liv.


    Vad tråkigt, förstår hur jobbigt det känns nu. Men låter väldigt skönt att kunna gå vidare.
    Hur tog du upp det med honom?

    Jag kommer också bli tvungen att ta upp det med min kollega, men jag kommer avvakta en stund. Jag äts upp helt av att tänka på henne.
  • Anonym (RockF)
    Anonym (Outset) skrev 2021-12-18 13:29:08 följande:
    Ja verkligen, ett problem mindre. Vi var på ett after work och det blev naturligt att vi hamnade lite avsides en kort stund, så jag passade på att fråga om jag kunde ställa en fråga. Han sa ja. Jag sa "jag gillar dig väldigt mycket ". Han sa att han hade förstått det. Jag frågade "är det en dålig idé?". Han sa ja, det är det. Jag sa att jag var säker på att han kände samma, men han förnekade inte det utan mest sa att han trodde inte att han hade gett såna signaler. Att han kände att det fanns ett connection. Men att vi var i olika lägen i livet. Han frågade om jag var nöjd i min relation. Jag sa att jag inte var så nöjd. Att jag hade försökt göra slut ett tag sen. Sen blev vi avbrutna. Mer än så blev det inte, jag kunde fortsätta ha roligt resten av after worken, men jag fick en rejäl smäll inombords. Hoppas att det inte syntes alltför mycket.

    Nu återstår att se vilken nivå av skada det blev mellan oss på arbetsplatsen på måndag.
    Det var klara besked, åtminstone att det inte kommer bli något mellan er. Jag hoppas för din skull att det känns ok på jobbet på måndag. 
    Starkt att du tog upp det med honom.

    Ångrar du att du tog upp det eller känns det fortfarande som att det var rätt beslut?
  • Anonym (RockF)
    Anonym (Outset) skrev 2021-12-18 22:22:14 följande:
    På ett sätt ångrar jag inte det, för att jag fick veta. På ett annat sätt känns det vidrigt smärtsamt och jag har kämpat mot tårar hela dagen. Nu rinner tårarna bara för att jag skriver. Jag känner mig uppriven men vet att det kommer gå över om nån vecka. Jag skäms också som en gris . Jag känner mig lekt med och som ett tidsfördriv, jag önskar att jag hade fattat det tidigare och aldrig sagt nåt till honom. Jag vill borsta av mig och kunna låtsas som inget.

    Jag är också rädd att han ska ha svårt att arbeta med mig i framtiden.

    Jag måste tacka dig för att du skriver med mig , jag har väntat lite på det idag pch det blev en tröst.
    Om jag sätter mig in i samma situation så förstår jag precis hur smärtsamt det känns. Låt tårarna rinna det behövs nog. Du har ingen anledning att skämmas för att ha berättat vad du känner för honom, det var som sagt starkt gjort. Men det är lätt för mig att säga såklart. 

    Känner du att du har svaret på vad du ska göra med din befintliga relation nu?

    Jag skriver gärna med dig, jag är ju i snarlik sits och har uppskattat väldigt mycket det du och andra skrivit. Känns mycket bättre att få ventilera sina tankar med andra ibland. 
  • Anonym (RockF)
    Anonym (Outset) skrev 2021-12-19 14:52:44 följande:
    Tack, grät mig till sömns igår. Idag känner jag mig mest avdomnad. Tyvärr har jag inte svaret kring min egna relation. Jag behöver tänka en del. Vad känner du kring din kollega numera? Kanske satsa på den nya kvinnan hellre?
    Med tanke på dina känslor för din kollega så låter det som att ditt befintliga förhållande mest är bekvämt. Det kanske får vara det ett tag till då det inte kommer bli något mellan dig och din kollega?

    Hur gamla barn har du? 

    Jag trodde ett kort tag att jag blivit lite distraherad och börjat släppa henne, fast jag kan inte sluta tänka på henne alls. Hon poppar hela tiden upp i huvudet, ser hennes leende och blir glad och varm. Längtar till nästa gång jag ska få träffa och prata med henne.  
    Är faktiskt helt galet, kan inte minnas att jag känt så här sen jag gick i skolan. Förmodligen för att jag var alldeles för feg när jag var yngre och gick och längtade istället. Nu för tiden är jag inte alls lika feg men situationen gör att jag inte riktigt kan ta de initiativ jag vill och hamnar lite i samma läge.

    Kommer fortsätta träffa tjejen jag dejtar, det går långsamt framåt. Hon är trevlig.
  • Anonym (RockF)
    Anonym (Outset) skrev 2021-12-19 18:44:59 följande:
    Wow det låter som en stark kärlek. Jag har aldrig varit så kär som i min man när det var nytt. Helt otroligt. Inte ens min kollega är i närheten. Min man är extremt cool och välutbildad, snygg och kreativ men väldigt inåtvänd. Inte alls extrovert eller initiativrik.det har jag alltid stått för. Han är också allt annat än en doer hemma.

    Våra barn är under 10.

    Nu sitter jag och funderar vad som är det allra bästa sätt att hantera läget imorgon. Ligga lågt? Låtsas som att det regnar? Huvudet högt är det viktiga. Men tänk om han berättat hemma och ska nu framföra en massa krav på hur vi ska arbeta ihop så att frugan hemma inte får spel? Jag vill mest att det ska vara ett avslutat kapitel, nu ligger korten på bordet o så får vi blicka framåt. Jag är ju där för att jobba. Har du några nyktra råd?

    Jag tänker att det inte finns nåt att haka upp mig på,jag kan inte va kär i nån som inte ser mig på det viset. Så allt drama är uteslutet. Känslorna hoppas jag blir som bortblåsta inom kort? Hur länge tar det att läka ett mindre brustet hjärta?
    Känns väldigt mycket, men en hel del är nog hjärnspöken också. Innan man börjat dejta och lärt känna varandra bättre så är det nog omöjligt att vara förälskad fullt ut. Kan ändå inte sluta tänka på henne. 

    Mitt förslag är att låtsas som att det regnar och inte "prata ut" om aw:n. Har han något att lägga till eller ändra från vad han sa/ville ha sagt på aw:n så lär han ta upp det imorgon.
    Hoppas att du kan börja släppa honom lite smått och att julhelgen hjälper till. Gissar att det inte blir lika mycket "rosa tankar" om honom nu med tanke på hans reaktion. Det borde hjälpa känslorna att svalna.

    Jag tror inte han berättat något hemma, för min del är det en sak jag inte hade velat dela med min exfru. Tror inte det kommer ut något gott för någon att berätta för sin partner att nån på jobbet har en crush på en.

    Ska bli intressant att se om han beter sig annorlunda mot dig nu och i så fall hur?

  • Anonym (RockF)
    Anonym (Outset) skrev 2021-12-20 14:21:47 följande:
    Rapport: vi var precis lika trevliga som alltid när vi träffades på morgonen med alla andra kollegor. Jag sträckte på mig och bara tog det som jobb. Log skojade med andra o så. Han kom och frågade ett par grejer som var jobbrelaterade. Sen när det var lunch så stannade jag vid skrivbordet då jag har massor att göra. Han kom tillbaka efter lunchen, satt lite där och jag kände att han tittade på mig när jag jobbade. Sen tog han sin dator och har sen dess hängt i ett eget rum själv utan nåt riktigt möte.

    Det verkar va ok i övrigt. Tror inte han är sur men han såg lite ledsen ut. Har du några tankar?
    Låter som att han kommer låta frågan vara, skönt för dig om det inte blir en grej av det. 
    Jag kan tänka mig att han tycker om dig och att han uppskattat ditt sällskap hittills. Nu inser han att er relation kommer vara annorlunda, det är möjligt att han sörjer lite för att han kommer sakna er tidigare relation.

    Slår mig också att han kan ha missuppfattat dig på aw:n, kan han ha trott att du var ute efter ett snabbt nummer? 
  • Anonym (RockF)
    Anonym (Outset) skrev 2021-12-20 19:37:41 följande:
    Hej! Jo så kan ett vara, han är ledsen att det blev såhär. Men jag är tvärsäker att han kände nåt, bara att han inte velat agera på det. Han sa aldrig rakt ut att han bara såg mig som en vän eller nåt om sina obefintliga känslor. Men jag respekterar hans val till fullo.

    Tror inte heller att han trodde att jag var ute efter ett snabbt nummer. Han nämnde att "vi var i så olika lägen i livet". Tror att han såg att jag gillade honom som mer än bara en snabbis.

    Men visst, jag tror också att han sörjer vår relation. Eller så är han ledsen för min skull, att han ofrivilligt orsakat mig smärta?
    På vilket sätt är ni i olika lägen i livet? Har han yngre barn?
  • Anonym (RockF)
    Anonym (Outset) skrev 2021-12-21 06:52:44 följande:
    Vi blev avbrutna där, men helt klart att han är 12 år äldre än mig och har barn som är i princip utflugna eller på väg att bli. Jag har barn under 10.
    Gissade det, men då vore det snarare han som borde vara mer öppen för något nytt. I hans läge så tycker jag det vore lättare att bryta upp än i ditt läge med mindre barn. 

    Eller så syftar han på att du har mindre barn och att han inte kan tänka sig att hamna i sitsen att bo med mindre barn igen.

    Eller vad tror du?
  • Anonym (RockF)
    Anonym (Outset) skrev 2022-01-25 20:31:04 följande:

    Gott nytt år! Har det hänt nåt nytt för din del?


    Tack och detsamma :)

    Jag har träffat dejten jag skrev om tidigare fler gånger, hon är riktigt trevlig och vi har haft kul. Dessvärre upptäckte jag att jag inte kände någon speciell attraktion till henne alls utan hon var mer som en kompis. Då det inte var en kompis jag sökte så har vi slutat träffas. 

    Min kollega har jag inte träffat jättemycket i år, semester första veckan sen har covid och karantän gjort att mer tid försvunnit. Men vi har arbetat ihop 5-7 dagar ändå. 

    Kemin är alldeles utmärkt när vi träffas, trivs så bra i hennes sällskap och upplever att hon känner likadant(vilket såklart inte betyder att hon känner på samma sätt som jag). 

    Känslorna har inte svalnat alls, har saknat henne så mycket att det gör ont. 

    Sammanfattningsvis så har det alltså inte hänt något nytt, mer eller mindre samma läge som innan jul.

    Hur går det för dig? Kommit över din kollega? Nytändning med din man?
  • Anonym (RockF)
    Anonym (Outset) skrev 2022-04-06 21:42:25 följande:

    Hej! Länge sen. Du sa att du skulle tänka på att göra nåt nu till våren så jag tänkte se hur du har det


    Det går riktigt bra, har träffat en tjej som jag tycker väldigt mycket om. Vi har hängt ihop i knappt två månader och det känns bra att vara med henne. Hur det tar sig vidare får tiden utvisa. Vi är jämngamla och har barn i samma ålder så det är också mer praktiskt, men givetvis så är det vad jag känner för henne som styr. 

    Bytte jobb för ca en månad sen och har bara träffat min tidigare kollega två ggr senaste månaden. Men vi har messat och pratat lite i telefon. Tycker naturligtvis fortfarande väldigt mycket om henne men har kommit på att jag nästintill helt slutat tänka på henne. Jag har istället börjat bli kär i tjejen som jag träffar och det är hon som alltmer upptar mina tankar.
    Det känns väldigt bra, för framåt sommaren så kommer min kollega att börja på samma jobb som jag bytt till så vi är snart kollegor igen. Ser fram emot det då hon är väldigt bra på sitt jobb och dessutom så trivs jag i hennes sällskap.
    Förhoppningsvis så har jag kunnat släppa tankarna på henne tills dess så att även jag kan ha en normal arbets/kompis relation med henne istället.

    Om någon undrar så var den nya tjejen frånskild sen tidigare och ensamstående nu. (hennes barn bar inte heller några spår av att ha vadat i skit pga av att hon lämnade barnens pappa!)
Svar på tråden Kär i min arbetskamrat