Inlägg från: Anonym (Snart 1 år) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Snart 1 år)

    Sockerkampen!

    Har varit utan socker i snart 1 år. Var beroende till den grad att jag i princip enbart levde på godis, choklad, bullar och kakor. Rysligt beroende med andra ord! När jag slutade mådde jag pyton. Svettades, skakade, grät och hade sådan abstinens att jag ville kräkas. Slutade cold turkey och bytte ut allt skräp mot grönsaker och frukt. Lämnade även bort vetemjöl, bröd, pasta och andra snabba kolhydrater i början. För när sockerintaget upphörde ville kroppen ha andra snabba kolhydrater. Undvek även produkter med mycket tillsatt socker såsom smaksatt yoghurt etc.

    Det var minst sagt en kamp att sluta och är idag glad att jag fann styrkan att göra det. Hade varit sockerberoende i 15-20 år, dvs hela mitt vuxna liv. Nu mår jag bättre och märker att dipparna i blodsockret inte kommer längre. Orkar hela dagen och sover mycket bättre. Somnar dessutom på väldigt kort tid nu, vilket jag aldrig gjort förut. Har haft så svåra sömnproblem att jag både varit sjukskriven och ätit mediciner för att öht kunna sova. Allt detta är nu borta. Förut kom första uppvaket (av sötsug) vid 02. Åt då någon choklad eller lite kakor. Samma procedur 3 timmar senare.

    Däckar inte längre kl 18 av utmattning och lågt blodsocker utan orkar med oförändrad kraft från morgonen fram tills jag lägger mig på kvällen

Svar på tråden Sockerkampen!