Inlägg från: hammarhajen |Visa alla inlägg
  • hammarhajen

    Vill inte gå i gymnasiet

    Är din dröm att starta eget så ska du verkligen stanna kvar på gymnasiet. Du kommer behöva kunskaperna och betygen. De allra flesta experter rekommenderar egenföretagare att gå kurser i företagsekonomi, bokföring och sådant som är branschspecifikt. Och de kurserna kräver avslutat gymnasium. 

    Du kan inte utgå från att pappa hjälper dig. Vad gör du om pappa blir allvarligt sjuk t.ex?

    Du skriver att det "inte är roligt" på gymnasiet, men vet du - det är inte roligt att jobba heller alltid. De allra flesta egenföretagare får slita hårt och även om de i grunden trivs med vad de gör, så är många delar i jobbet just "inte roliga". Kan man inte stå ut tre korta gymnasieår, då undrar jag om man har uthålligheten och förmågan som krävs för att starta eget. 

    Jag undrar också hur många kunder som är beredda att göra affärer med en 16-åring som inte ens har gymnasieutbildning? Kanske om firman gäller sådant som gräsklippning och barnvakt. 

    Jag förstår din dröm, absolut, och jag tycker att du ska satsa på den. Men satsa genom att plugga färdigt gymnasiet. Parallellt kan du läsa om företagande (köpa böcker och på nätet), be pappa lära dig, extrajobba för en grundplåt och fundera på hur ditt företag ska se ut. Det tar tid att grunda ett företag, så se gymnasietiden som välbehövlig startsträcka!

Svar på tråden Vill inte gå i gymnasiet