Inlägg från: Anonym (Hm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hm)

    Ska få planerat snitt , pappan vill hellre att jag försöker föda vanligt..

    Anonym (Ts) skrev 2021-10-12 01:07:20 följande:

    Jag väntar mitt tredje barn, är bara i vecka 22+4 nu men fick precis veta säkert att jag ska få planerat snitt i vecka 38 ungefär.

    Jag tycker att det känns jätteskönt eftersom jag har oroat mig mycket. Födde första barnet vaginalt (med sugklocka) och andra med akutsnitt.

    Ska inte gå in så mycket på anledningarna nu men det är inte pga rädsla utan framför allt av medicinska skäl som jag får planerat snitt nu.

    Pappan till barnet har inte barn sen innan , vi har pratat lite om det innan och han verkar inte riktigt fatta att det är bäst med snitt i mitt fall. Han sa idag att jag borde försöka föda vaginalt , att det är mer naturligt och bättre för barnet osv..

    Kommer ju självklart inte göra som han säger, både jag, barnmorskan och min läkare på Spec MVC tycker ju att jag ska snittas.. men det är lite jobbigt att han är så emot det.

    Visst är det så att det faktiskt är svårt att få planerat snitt och att läkarna inte ens skulle gått med på det om det inte fanns bra anledningar? Vet inte hur jag ska få honom att förstå att läkarna vet vad de gör..


    Går det inte att han följer med dig på ett besök hos specialisten där de får förklara för honom? Så han kan vara ett bra stöd tänker jag.
Svar på tråden Ska få planerat snitt , pappan vill hellre att jag försöker föda vanligt..