Inlägg från: Anonym (Teddy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Teddy)

    Ska få planerat snitt , pappan vill hellre att jag försöker föda vanligt..

    Jag tänker att det inte finns så mycket för honom att fatta. Det är din kropp, det är du som gör jobbet under förlossningen oavsett snitt eller vaginalt. Varför har han ens en åsikt? Barnet kommer att komma ut på ett eller annat sätt, det är det viktiga.

  • Anonym (Teddy)
    Anonym (Ts) skrev 2021-10-14 05:12:55 följande:

    Ja alltså han verkar väl inte riktigt fatta att det verkligen är medicinska skäl.

    Ett av skälen är att jag har behövt operera en förlossningsskada två gånger. Den fanns redan innan andra barnet (en muskel som aldrig läkte ihop ordentligt) men blev opererad efter andra barnet. Och operationen behövde göras om en gång pga stygn som gick upp..sen hade jag ont av sex ett bra tag efteråt pga ärrvävnad .. Och ärrvävnad är ju inte töjbart som vanlig hud eller slemhinna.. så tror det kan innebära en risk för barnet också. Läkaren som opererade sa iallafall att jag inte borde föda vaginalt igen om jag ska ha fler barn. Men allt det här hände innan jag träffade pappan till barnet jag väntar nu.

    Ett annat skäl är att jag har cerklage pga risk att föda för tidigt utan.. normalt så behöver man ju inte snittas pga det utan det klipps ju men när jag hade det förra graviditeten fick de inte bort det och därför blev det akutsnitt (long story short).. Allt gick ju bra till slut men den förlossningen var verkligen jättejobbig och jag visste inte om jag skulle våga skaffa fler barn alls.. så det känns jätteskönt nu när jag vet att jag får planerat snitt istället för att vara med om det där igen.

    Sen är det också att första förlossningen slutade med sugklocka (antagligen därför jag gick sönder mycket)..

    Men pappan är inte riktigt tillräckligt insatt för att förstå allt det här känns det som , han verkar tro att jag har gråtit mig till snitt för att jag inte vill bli förstörd där nere.. Har inte gråtit någon gång när jag har pratat med läkare eller BM om snitt och det har liksom inte varit något snack om saken när jag tog upp det.. de har tyckt det är självklart att jag inte ska behöva föda vaginalt.

    Jag sa till honom att ett kejsarsnitt kostar mycket och ingen skulle få snitt BARA för att man är rädd för att bli förstörd där nere men han sa att jag är bra på att gråta så jag skulle säkert kunna få det..

    Men han verkar iallafall acceptera nu att jag ska snittas även om han inte riktigt gillar det.. inte för att han hade kunnat göra nått för att ändra det ändå.

    Ursäkta om svaret blev lite långt.. har inte förklarat anledningarna till att jag får planerat snitt innan.


    Men usch, din förklaring är verkligen inte smickrande för din sambo. Har han åsikter om viktiga ämnen angående din kropp trots att han inte är insatt? Varför ser han inte till att bli insatt då? Nej, det vill han inte, det skulle vara jobbigt för honom att erkänna att han hade fel.

    Han förolämpar dig å det grövsta genom att rätt i ditt ansikte påstå att du har gråtit dig till kejsarsnitt. Han har väldigt dålig människosyn. Vilken osympatisk man med storhetsvansinne.
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (Linn) skrev 2021-10-14 18:44:29 följande:

    Jag säger precis vad jag tycker nu: Din kille är en riktig skitstövel!

    Han vill inte lyssna på hur dina tidigare förlossningar varit. Han vill inte lyssna in hur du mår och känner inför den kommande förlossningen. Han anser sig veta bättre än de som arbetar med detta dagligen, fast han inte ens har barn själv.

    Och det sjuka är att han trycker ner dig! Han menar att "du är bra på att gråta" så det är därför du fått beviljat snitt. Det är så fult beteende så det finns inte! Han ser ner på dig.

    Jag antar att han är såhär på andra områden också. Han kan bäst och ni ska göra som han vill. Du fattar inget och bara överdriver och hittar på.

    Ta med honom till MVC ts och säg precis vad han säger. Att han vet bättre och att han menar att du ska föda vaginalt. Att han menar att du gråtit dig till detta snitt.

    Berätta även detta för hans familj och för din familj. Dölj inte hur han är. Jag menar allvar. Den mannen är inte snäll.


    Jag håller med dig i allt du skriver. Du får med allt. Men....det trista med dessa situationer är att det nog är stor risk att mannens familj är likadana. Det finns väl en anledning till att han är som han är-uppfostran och uppväxtmiljö. Chansen att ts ska mötas av förståelse från svärfamiljen uppskattar jag som väldigt liten.
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (Linn) skrev 2021-10-14 20:11:05 följande:

    Nej, jag vet. Tyvärr är det säkert så, eller att de inte vågar gå emot honom.

    Men jag är av den bestämda uppfattningen att om man har en partner som är orättvis, behandlar en illa, trycker ner och vill bestämma, missbrukar droger/alkohol eller liknande så ska man inte dölja detta. Man ska absolut inte gå runt och låtsas att allt är bra och skydda partnern samtidigt som man själv lider.

    Om hen inte skyddar dig och ställer upp för dig så ska inte du heller göra det. Dessutom är det ofta så att enda sättet att få hjälp, att partnern ska börja lyssna och ändra sig är om andra blir indragna. Andra, som partnern kanske har lite respekt för och faktiskt vill visa sig bra för.

    Det sämsta man kan göra, särskilt för barnens skull, är att hålla tyst och skydda den andre. Då kan hen fortsätta helt ostört att vara en skitstövel eller missbrukare.


    Det har du rätt i. Gärna att man berättar hur en viss händelse gick till inför vänner och familj när mannen är där så att han möts av protester och ser hur andra stöttar partnern.
Svar på tråden Ska få planerat snitt , pappan vill hellre att jag försöker föda vanligt..