Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
  • Glinda från Oz

    Vad har gjort er förbannad idag?

    vampyria2 skrev 2021-10-12 18:51:27 följande:

    Stoppandet av alla form av hjälp till tonåringar som är transgender, gör mig så jäkla förbannad varje dag.

    Har en väninna som jag har stöttat i flera år sen hon fick reda på att hennes barn är transgender?hennes son tog livet av sig för några veckor sedan pga att han dagen innan fått veta att han måste vänta 3 år till innan han får hjälp.

    Det är förjäkligt att de som bestämmer inte har mer kunskap i frågan, de borde lyssna på dem som jobbar med detta varje dag ????


    Det är för jävligt att han inte erbjöds någon hjälp alls. Givetvis ska transbarn få psykologhjälp och annat stöd men inte hormoner, hormonblockerare mm Att genomföra medicinska experiment på barn i stor skala utan kontroll är fel. Det är synd att det blivit en politisk fråga, forskning utan politisk inblandning behövs. 
  • Glinda från Oz
    Anonym (A) skrev 2021-10-13 11:27:13 följande:

    Något så simpelt som att Kivra för gång två skickar ett sms om att en kreditupplysning gjorts och att ett brev med information kommer. Ingen gång har jag fått något brev.


    Det finns i deras app. 
  • Glinda från Oz
    Anonym (A) skrev 2021-10-13 12:57:07 följande:
    Det finns i deras app. 

    Jo, om jag hade valt att ha Kivra så hade jag kollat där men nu har inget intresse av det så jag väntar på mitt brev.
    Du har alltså inte särskilt stort intresse av att kolla på kreditupplysningen, då får du väl låta bli, det är inte mer med det. Eftersom du fick SMSet från Kirva utgår jag från att du på något vis är ansluten. 
  • Glinda från Oz
    Anonym (A) skrev 2021-10-13 13:07:54 följande:

    Du har alltså inte särskilt stort intresse av att kolla på kreditupplysningen, då får du väl låta bli, det är inte mer med det. Eftersom du fick SMSet från Kirva utgår jag från att du på något vis är ansluten. 

    Eftersom det ska komma ett brev anser jag inte att jag måste ansluta mig till Kivra för den sakens skull. Det var inte det frågan gällde. Detta är andra gången ett brev utlovas som inte kommer, därav av den lilla irritationen. 


    Brevet kommer i din digitala brevlåda, tro mig det ligger där. Kivra skickar inte ut fysisk post det är en digital tjänst.
  • Glinda från Oz
    Anonym (wow) skrev 2021-10-13 13:40:37 följande:

    Så de ska få hjälp som du tycker är lämplig, men inte hjälp som faktiskt gör nytta? Sunt. Sluta låtsas vara indignerad när du motsätter dig den behandling som medicinsk expertis har kommit fram till är att rekommendera.


    Det handlar inte om vad jag tycker. Det finns ingen forskning, ingen vet konsekvenserna, det finns ingen enig medicinsk expertis. Vård i Sverige ska vara evidensbaserad det är inte transvård på barn.

    Jag är alltså INTE emot hormonblockerare mm Jag vill att vården ska vara EVIDENSBASERAD precis som all annan vård. Kommer forskningen fram till att hormoner är bra ska det såklart ges hormoner.
  • Glinda från Oz
    Aniiee skrev 2021-10-13 17:53:52 följande:

    Ingen forskning? Herregud, google scholar är ett par knapptryck bort... Självklart finns det forskning.

    scholar.google.com/scholar&q=Children+hormonal+treatment+transgender&hl=en&as_sdt=0,5


    På de ÖVER 18 år ja. Nu pratar jag om MINDERÅRIGA inget annat.

    Det har också kommit två stora nya grupper. De som fötts som kvinnor med autism och de som från en dag till en annan hävdar att de är transexuella. Det här är snabbt växande grupper.

    Det finns massor av jättebra högkvalitativ forskning som stämde för 10 år sedan, nu ser patientgrupperna annorlunda ut så forskningen är inaktuell.
  • Glinda från Oz
    Aniiee skrev 2021-10-13 18:24:52 följande:

    Du missade det stora ordet CHILDREN eller,?


    Nej, jag läste. Det finns hur mycket forskning som helst som säger emot den du just länkade till. Att det är så olika bud är för att det att det är helt nytt av så många barn får en könsdysfori diagnos, antalet har ökat 2500% de senaste10 åren. Du får inte glömma att könsdysfori är en sjukdom, det är olyckligt att det blivit identitetspolitik.

    Hormonblockerare framställs gärna som något helt neutralt som inte ger några bestående men, när det i själva verket har tunga biverkningar tex påverkan på skelettet.
Svar på tråden Vad har gjort er förbannad idag?