Inlägg från: Anonym (Elcykel) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elcykel)

    5 km-Bil, cykel, promenad el kollektivtrafik?

    Jag tar El-cykel på sträckor under 2-3 km av bekvämlighet. Då kommer jag nära och är väldigt "fri". Då är restiden under kvarten. Runt 4 km går min gräns för att automatiskt ta elcykel. Då tar det plötsligt längre tid och faktiskt går resan ofta dit elcykel är mindre lämplig. Där jag kanske inte vill ställa den eller då jag behöver bära batteri. Dessutom ska man tillbaka... Och även om man har hjälp av motorn kan det bli situationer där det inte är så automatiskt.

    Går gör jag om det är mindre än en km. För ofta blir jag rätt stressad av att gå ner än 10 minuter. Visst är det skönt att gå, men inte alltid hållbart i vardagen. Så, jag tar hellre en promenad med hunden när jag har tid, än går som transport.

    "Vanlig" cykel kör jag oftast genom att stänga av motorn om det är fint väder, eller om jag är frustrerad över något som jag inte kan påverka.

    Kollektivtrafik tar jag när jag ska någonstans där det är smartast fordonet. Exempelvis om jag ska in till centrum och faktiskt ska vara där en stund.

    För mig tar det 45-55 minuter att gå en halv-mil, så vanligtvis väljer jag elcykel eller bil. Vanligtvis ska man ju tillbaka också.

Svar på tråden 5 km-Bil, cykel, promenad el kollektivtrafik?