Inlägg från: Anonym (Bilfri i gbg) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bilfri i gbg)

    5 km-Bil, cykel, promenad el kollektivtrafik?

    Jag cyklar nära två mil en vanlig arbetsdag men efter det är jag rätt mör, så behöver jag resa ytterligare en mil kollar jag nog om det finns bra förbindelser med kollektivtrafik.

  • Anonym (Bilfri i gbg)
    Anonym (Vansinne) skrev 2021-10-13 16:09:51 följande:
    En vuxen människa förflyttar sig med bil, vad är det för fråga? Enda undantaget är när man är onykter, då tar man taxi. Kollektivtrafik är för skolbarn och pensionärer, cyklar gör ungdomar och a-lagare. Promenerar gör man för att motionera, då på ett motionsspår med träningskläder.

    Menar du allvar eller försöker du bara provocera?
  • Anonym (Bilfri i gbg)
    Anonym (Vansinne) skrev 2021-10-13 16:31:44 följande:
    Va är det för värld du lever i där vuxna människor åker buss eller cyklar? Nu när jag tänker efter så känner jag inte ens till en enda vuxen människa som har en cykel....

    Göteborg. Här är rätt tätt med vanliga vuxna människor på cykelvägarna vid 7-8- tiden på morgonen.
  • Anonym (Bilfri i gbg)
    sextiotalist skrev 2021-10-13 17:05:29 följande:
    Våra världar är bla städer. (I varje Stockholm och Malmö, vet inte riktigt hur det är i Göteborg, har för mig att de är mer kära i sina bilar där) Till mitt arbete åker ingen bil (kostar 200 kronor per dag för att parkera och kontoret har inga egna p-platser). Det är kollektivt, cykel eller går. Ja, alla är vuxna. Vi har dessutom lånecyklar på kontoret att använda

    Det kan nog stämma att det körs mer bil här än i Stockholm. Nu har jag ingen större personlig erfarenhet av stockholmtrafiken men jag inbillar mig åtminstone att pendeltåg och tunnelbana går lite fortare än buss och spårvagn.
  • Anonym (Bilfri i gbg)
    Anonym (M) skrev 2021-10-14 10:04:18 följande:
    Eftersom vägen där jag bor fortfarande är undermåligt underhållen och becksvart på vin tern så tar jag bilen. Newsflash: alla bor inte i städerna. Det här är något främst MP glömt bort, att det finns människor utanför storstäderna. Det är därför de vill förbjuda bensin "för alla bor i städerna och har fullt med alternativ". Jag hoppas för Sveriges skull att de åker ut ur riksdagen, de är samhällsfientliga.

    Jag läste om det där nyligen (www.cyklistbloggen.se/2021/09/overge-inte-landsbygdens-cyklister/). Som storstadsbo är det lätt att man tänker att folk på landsbygden avstår från att cykla på grund av avstånden, men väldigt ofta är det snarare bristen på trygga och farbara vägar som är problemet. Det som är en fin och mysig väg när man cyklar från sommarstugan till badplatsen är inte fullt så rolig när man ska dela den med morgontrötta bilister en mörk oktobermorgon. Och allt fler större vägar byggs om till 2+1-vägar där det är rena självmordet att ge sig ut på cykel.
Svar på tråden 5 km-Bil, cykel, promenad el kollektivtrafik?