Inlägg från: Embla twopointoh |Visa alla inlägg
  • Embla twopointoh

    Kvinna! hur ser ni på 30 år gammal man som bor hemma? Kan du dejta en sådan?

    Anonym (Fille) skrev 2021-10-13 18:21:33 följande:

    Kvinna. Hade du kunnat tänka dig att dejta en man som bor hemma, om vederbörande är 30 år gammal? 

    Denna man antingen jobbar heltid/är anställd eller pluggar heltid på högskolan till något yrke som ger jobb. 

    Ponera att du bortsett från det faktum att han bor hemma, har fattat tycka för hans övriga egenskaper. Utseende, personlighet osv. 


    Nej. När man är 30 så bor man inte hemma hos mamma i normalfall. Möjligen om föräldrarna har ett sådant stort hus/flera hus på en gård att man kan leva som i ett eget hushåll. Jag tycker att om man är så gammal och fortfarande bor hemma så är det i allmänhet ett tecken på någon form av osundhet.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-13 18:33:09 följande:
    Eller ett tecken på klokhet. Jobbar man så kanske man har gjort stora besparingar, pluggar man så kanske man vill undvika 500 000 kr i studieskulder. 

    Men man kan välja hur man vill se det såklart. 
    Nej, för mig är de möjliga ekonomiska besparingarna för ett sådant arrangemang försumbara i sammanhanget. Det är skillnad om man är 20, då skulle jag möjligen gå med på ditt resonemang, men en 30-åring som bor hemma hos mamma, ja då ringer mina varningsklockor oavsett hur trevlig han verkar i övrigt.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-13 18:39:11 följande:
    Vet inte. Säg att han inte har det då, bott själv alltså. 

    Men egentligen är det irrelevant då¨han i praktiken kan dra en lögn om att han bara bott hemma senaste tiden, speciellt om han pluggar. Då kan han ju bara säga att han flyttade hem när han pluggade för att undvika studieskulder. Det sistnämnda låter jävligt smart i mina öron. Varför inte bo hemma i säg 3 år, om man kan undvika 500 000 kr i skulder? De pengarna kan man göra mycket annat för. Exempelvis investera i en bostad. Det om något är ju långsiktigt och klokt kan jag tycka. 
    Fast, det är ju inte så att man får 500 000 i handen bara för att man lyckats undvika att ta studielån. Lägg till att man ska ju fortfarande leva även när man pluggar, för jag antar att 30-åringen inte bor hemma gratis, utan betalar en viss summa för mat, husrum, elkostnader och så vidare? Eller betalar föräldrarna både det, samt kläder, nöjen och liknande? Det ger mig ännu fler varningsklockor.

    Dessutom, om man nu ska prata lån, så är studielånet bland det mest fördelaktiga lånet man kan ta i Sverige. Ekonomiskt smart är, om man har möjlighet, att spara lånbiten av studiebidraget och investera i till exempel en bostad för dem. Bättre villkor än så får du inte av någon bank.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-13 18:43:20 följande:
    Fast med tanke på rådande bostadssituation med 8-10 års väntetider i Stockholm på ett förstahandskontrakt så måste jag ändå säga att varningsklockorna angående ditt eget omdöme ringer hos mig. Skrattande

    Men jag ställde frågan och du svarade, så jag ska inte klaga. Det är din åsikt. 
    De flesta i Sverige bor inte i Stockholm ...
  • Embla twopointoh
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-13 18:49:08 följande:
    Köerna i Göteborg och Malmö är också väldigt långa, nästintill lika långa. 
    De flesta i Sverige bor inte i Göteborg eller Malmö heller. Det finns dessutom andra alternativ än att bo hemma även om man råkar plugga i någon av de städerna, som faktiskt är praktiskt genomförbara.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-13 18:48:20 följande:
    Ett lån är ett lån och pengarna ska tillbaks. 

    Vad gör det om han bor hemma gratis? Om föräldrarna har det gott ställt, varför ska han betala om han pluggar?  
    På dig lät det som om man inte tar studielån, så vips har man automatiskt motsvarande summa att göra vad man vill med.

    Vad det gör? Jo, det visar på osjälvständighet och bortskämdhet att inte betala för sig, även om ens föräldrar råkar ha det gott ställt. Dessutom, betalar föräldrarna även mannens kurslitteratur, försäkringar, transporter, nöjen och så vidare? Det är ju också utgifter som man har som student, inte bara själva boendet.

    Nej, ju mer du skriver desto fler varningsklockor ringer för mig. Det här är en man som verkar bortskämd, osjälvständig och verklighetsfrånvänd. Inget av detta är det minsta attraktivt.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-14 17:18:48 följande:
    Om du blev kär i en man så hade du högst sannolikt struntat i om han bodde hemma eller inte. Det är vad jag tror. Tänk om han golvade dig med sin personlighet, charm och sina vackra ögon. Tror inte du hade kunnat motstå av den banala anledningen att han bor hemma. Tänk om han har varit anställd i 10 år och han har sparat in 3 miljoner under åren, eller om han pluggar till tandläkare. Ha i åtanke att du dessutom är kär i honom. 

    Du hade inte bangat. Det tror inte jag. Hjärta
    Jag kan såklart inte tala för alla andra kvinnor, men jag är 40+ och inte 17. Jag förlorar inte all tankeförmåga bara för att jag träffar en fantastisk person.

    Naturligtvis får man bedöma från fall till fall, men i grunden skulle jag säga att en 30-årig man som bor hemma permanent och inte som en tillfällig lösning, låter mamma laga mat, diska och tvätta och inte betalar ett öre för det, inte skulle vara speciellt attraktiv i mina ögon. Även om han var charmig och hade miljoner på banken. Detta för att jag vill ha en man, inte en förvuxen pojke som jag ska vara mamma åt.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-14 17:25:18 följande:
    Så du bryr dig inte om utseende, personlighet, intelligens, pengar. 

    Vad är det då du bryr dig om, om jag får fråga? Obestämd
    Klart att i alla fall intelligens och utseende spelar roll, och även hur ekonomiskt ansvarsfull han är. Men inte så till den milda grad att de positiva egenskaperna gör att jag skulle vilja ha en förvuxen tonårspojke.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-14 17:30:48 följande:
    Fast jag syftade inte på att kvinnan i fråga skulle fungera som mamma år mannen. Mannen kan laga mat, tvätta och allt det där. 
    Gör han det då? Och betalar han för sin egen mat, sina egna kläder och så vidare?
  • Embla twopointoh
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-14 17:35:16 följande:
    Men ingen har sagt det. Trådstarten handlade om det faktum att han råkar bo hemma när han är 30 år. 

    Igår var du ganska övertygad om att de premisserna hade räckt för att du skulle avskriva honom. Idag låter dte inte riktigt likadant. 
    Jag har inte uttalat mig så tvärsäkert. Bara ganska säkert.  Jag skrev saker som "i normalfall", "möjligen" och så vidare.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Fille) skrev 2021-10-14 17:44:43 följande:
    Ja det gör han väl. 

    Men det är ju egentligen omöjligt för dig att veta då han i grund och botten bara kan säga saker som han vet att du vill höra. 

    I slutändan så kommer du ju få chansa och se. Och det är det som är frågan, dvs om du skulle våga chansa eller inte. För du kan ju aldrig veta säkert. Han kan ju säga till dig att han betalar hemma och lagar mat varje dag, för att han vet att du vill höra det. Du kommer aldrig veta säkert.

    Med det sagt måste du pröva att flytta ihop med honom. Och då är frågan om du hade vågat chansa eller inte.  
    Nej, jag kommer inte att "få chansa och se". Inte mer än alla andra i alla relationer någonsin har fått "chansa och se" om ens parter talar sanning innan man flyttar ihop. Innan man flyttar ihop har man förhoppningsvis lärt känna varandra, varit hemma hos varandra, fått en känsla även för den andres mindre fina sidor.

    En man som bara säger saker jag vill höra vill jag inte ha ett förhållande med. För mig är själva grundstenen i ett förhållande att man är öppna och ärliga mot varandra, att man kan lita på varandra. Någon som känner att denne måste eller vill dölja sina dåliga sidor när man kommit så långt i förhållandet att man funderar på att bo ihop, en sådan man vill jag inte ha och skulle säga nej av den anledningen.
Svar på tråden Kvinna! hur ser ni på 30 år gammal man som bor hemma? Kan du dejta en sådan?