• Anonym (L)

    Går det eller inte?

    Anonym (jaha) skrev 2021-10-14 15:44:08 följande:

    Jag tycker iof Anonym(Måla) har en bra poäng, varför inte bara testa och se vart det leder? Du behöver väl inte planera hela erat liv tillsammans tills ni dör redan nu?

    Skita sig kan det du göra av många andra anledningar än just religion?


    Det handlar väl mer om att man inte vill ödsla tid på en person som man ändå inte har en framtid med.
  • Anonym (L)

    Alltså, det KAN ju fungera men jag tror att det blir svårt. Det är nog mer troligt att det inte fungerar. Ni har förmodligen helt olika värderingar och vill leva era liv på olika sätt som inte kommer att gå hand i hand med varandra, vilket kan resultera i många onödiga konflikter som hade gått att undvika om ni bara inte hade gett er in i förhållandet från första början. Det är ju trots allt inte särskilt roligt att ödsla tid på en person som man inte passar ihop med. Bättre att satsa på någon annan då och det är definitivt bättre att dra sig ur nu, istället för att vänta tills du har fått starka känslor.

    Jag tänker att det kan vara en bra idé att fråga personen vad hon/han har för värderingar och hur hon/han vill leva sitt liv? Olika planer, drömmar och livsmål? Red ut dessa punkter innan du bestämmer dig för om du ska skita i detta eller ej. Ta reda på om personen är okej med en partner som festar och dricker alkohol.

  • Anonym (L)
    Anonym (Måla) skrev 2021-10-14 15:50:43 följande:

    Precis..jag och gubben hade samma tro men inte funkade det heller....


    Men nu handlar det ju om bespara sig själv onödiga konflikter och problem som finns där redan från början. Detta kan man undvika genom att sluta dejta varandra om man är alldeles för olika.
  • Anonym (L)
    Anonym (jaha) skrev 2021-10-14 15:58:05 följande:

    Fast är det verkligen ödsla tid?

    Bara för att de inte ser på religion på samma sätt betyder ju inte att ALLT de gör tillsammans är meningslöst? Det kan ju bli fina minnen ändå även om det senare skiter sig?


    Men dejting är väl till för att man ska se om man passar ihop så att man eventuellt kan bli ett par senare? Om de redan nu är medvetna om att det är alldeles för olika så är det ingen idé men det är min åsikt, du behöver inte tycka likadant.
  • Anonym (L)
    Anonym (Måla) skrev 2021-10-14 16:18:09 följande:

    Ni har ju redan haft sex innan giftermål så han verkar inte vara nån fanatiker precis.


    Var skriver ts att de har haft sex?
  • Anonym (L)
    Anonym (jaha) skrev 2021-10-14 16:36:44 följande:

    Ja men till stor det är ju sk "matchning"  ren BS för människor är ju inte som robotar med fasta egenskaper som aldrig förändras förrän den kraschar. Vi är föränderliga, ibland från stund till stund beroende på hur vi mår och vad vi upplever just då. Vi är heller inte alltid helt ärliga ens med oss själva, vi har inte ens alltid en 100% korrekt bild av oss själva (självinsikt). Vi framställer oss ofta från våran bästa sida för andra och döljer våra brister ibland tom för oss själva. Hur vi reagerar i olika situationer är inte alltid som vi trott att vi skulle göra, etc, etc... så hur fan skulle en verklig matchning öht kunna gå till?

    När det gäller mänskliga relationer så är det ALLTID i stort sett ett experiment och enda sättet att veta är att prova sig fram. Kärlek och relationer handlar ju till stor del om känslor och personkemi och det styrs ju absolut inte helt av logisk utan till stor del av subjektiva och ofta ganska irrationella känslor. Människor kan vara helt olika och ändå trivas med varandra, eller väldigt lika, det finns lixom inget direkt facit för hur personkemi uppstår. Ofta kan en persons brister uppvägas av personens styrkor, eller tvärtom.

    Hela den här matchningssnacket där man försöker få folk att tro att man kan matcha människor som man matchar prylar eller tjänster är egentligen rätt löjligt och mest ett sätt att tjäna pengar. I praktiken är det inget annat än antaganden och gissningar baserat på information som varje person själv lagt upp som är allt annat än pålitligt. Inte undra på att så många människor går om kring och väntar på mr/mrs pefekt och sätter ribban på en orimlig nivå. Människor funkar inte som sökalgoritmer gör.


    Men om man vet redan från början att man är alldeles för olika, har olika värderingar och livsmål med mera, då tycker jag att det är väldigt onödigt att ens gå in i det träsket och börja dejta varandra. Det håller sällan om man inte har samma värderingar och jag vill inte slösa min tid på att dejta någon som jag redan från början vet att jag inte passar ihop med.

    Absolut att människor är föränderliga men jag går inte in med inställningen att personen ska förändras eller att jag ska lyckas förändra denne.

    Man kan få kärlekskänslor även fast man är väldigt olika MEN i längden så blir det nog väldigt krävande att ha ett förhållande om man är väldigt olika och har helt olika värderingar. Det kan leda till många olika konflikter. Det är ju en klar fördel om man har liknande värderingar. De flesta brukar väl inte bli tillsammans med någon som har helt andra värderingar än en själv. Man kan ändå ha känslor för personen men det betyder inte att förhållandet fungerar.

    Jag tror att det är en klar fördel om man har liknande värderingar och livsmål. Vad du gör är upp till dig men jag är inte intresserad av att vara tillsammans med någon som har helt annorlunda värderingar. Det skulle inte funka i längden.
  • Anonym (L)
    Anonym (E) skrev 2021-10-16 08:12:16 följande:

    Så om jag påpekar att du har fördomar är jag kränkt...? Logiken flög ut genom fönstret där.


    Ts syftar nog på ditt ordval. Du verkar ta rätt illa upp. Vem bryr sig, vi alla har fördomar. Även du.
  • Anonym (L)
    Anonym (E) skrev 2021-10-16 13:48:11 följande:

    Jag verkar kränkt för att jag påpekar att fördomar är ofräscht....? Ja mycket ska man då höra.


    Så du själv har inga fördomar alls? Börja med att göra rent i din egen trädgård först.
  • Anonym (L)
    Anonym (E) skrev 2021-10-16 17:10:10 följande:

    Inte kring trådens innehåll iaf. Du kan ju försöka hålla dig till det istället för att försöka smita undan genom att byta ämne och attackera andra om saker som inte ens hör till saken.


    Det blir ju väldigt dubbelmoraliskt om du anklagar andra för att ha ofräscha fördomar när du själv har fördomar. Vem bryr sig om det är fördomar gällande religiösa människor eller någonting annat. Vi alla har fördomar men jag förstår att det är svårt för pk-människor att medge.
  • Anonym (L)
    Anonym (E) skrev 2021-10-18 15:33:46 följande:

    Så bra att du klargör att ingen får diskutera nånting, lika bra att FL stänger ner då :)


    Ingen har sagt att man inte får diskutera, däremot är det ju, som sagt, ganska dubbelmoraliskt att anklaga andra för att ha ofräscha fördomar när man själv har fördomar. Alla människor har fördomar så det är ts inte ensam om och det gör inte Ts till en dålig människa heller.
  • Anonym (L)
    Anonym (E) skrev 2021-10-18 17:08:00 följande:

    Jaha, så kul att vi vet vad du tycker då.


    Ja, detsamma!
Svar på tråden Går det eller inte?