Inlägg från: Anonym (Alice) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Alice)

    Går det eller inte?

    Anonym (Vara tillsammans med en religiös person om man själv inte är religiös?) skrev 2021-10-14 15:07:07 följande:

    Jag har varit på dejt med en person tre gånger nu och det känns jättebra. På första dejten fick jag veta att personen är religiös, kristen. Alltså inte någon som bara säger sig vara det utan att egentligen mena det. Personen är religiös på riktigt.

    Själv är jag ateist och har aldrig dejtat en person som är troende på det sättet. För mig känns det som att det blir svårt att få det att funka mellan en som är troende och en som inte är det. Det räcker väl inte bara att acceptera varandra, det handlar väl om att man kommer ha olika värderingar och ståndpunkter som kanske inte går ihop? Tänker att detta kan leda till många konflikter. Till exempel så tycker jag om att festa och dricka alkohol ibland med mina vänner. Jag vet att personen jag dejtar varken dricker alkohol eller festar, men jag tänker ju inte sluta med det bara för att min partner inte accepterar sånt.

    Är det bäst att skita i detta eller kan det funka?


    Jag tror att det enda du kan göra är att ta ett snack med personen du dejtar. Prata igenom värderingar, vad du är rädd för etc. Även om han har sagt att han är "djupt religiös" skulle jag inte anta vad det betyder i praktiken för ert eventuella förhållande utan att diskutera det med honom först. 
Svar på tråden Går det eller inte?