Inlägg från: Embla twopointoh |Visa alla inlägg
  • Embla twopointoh

    Bjuda 20 pers på middag!

    Um Hamza skrev 2021-10-15 15:53:52 följande:

    Vi ska ha gäster hem för ett kalas om en månad, jag är gravid, har en ettåring och två skolbarn och börjar jobba heltid på måndag. Så jag har inte obegränsat med tid innan heller för förberedelser. Vad skulle ni ha lagat? Någorlunda billigt, inte för tidskrävande/alt förbereda i förväg och ta fram, men med en känsla av fest?


    20 pers är rätt många, om du har ett "vanligt" kök och inte ett storkök kan du behöva dela upp matlagandet i flera omgångar. Om du nu alls ska laga maten och inte köpa färdigt.

    Jag hade nog gjort stek av något slag, det kan man "klämma in" flera i ugnen och dessutom äta kall eller ljummen, så man kan göra dem någon eller några dagar i förväg. De sköter sig själva i ugnen.

    Köpt potatisgratäng är något jag ofta tar till när vi ska vara många, det kan man ha i djupa plåtar, och har man varmluftsugn kan man ha flera plåtar i samtidigt.

    Man kan baka eller köpa goda småbröd att ha till maten, samt en eller ett par goda sallader eller grönsaksblandningar.

    Vill man att det ska kännas fest, så satsa på en trevlig dukning. Ha duk på bordet (eller borden), glas på fot och kanske lite ljuslyktor, blommor eller andra arrangemang.


Svar på tråden Bjuda 20 pers på middag!