Inlägg från: Anonym (L) |Visa alla inlägg
  • Anonym (L)

    Sambons sexlust är borta och jag får inte ha sex med andra

    Lämna och hitta en annan kvinna. Hon vill/kan inte lösa detta. Du förtjänar att vara med någon som vill ha dig. Som det är nu så är no inte ens ett par. Ni är bara två rumskompisar. Hon är förmodligen inte alls attraherad av dig längre. Det kvittar vad hon säger. Se till hennes handlingar istället.

    Att hon börjar skrika som en liten fjortis beror på att hon är rädd för att vara ensam. Jag tvivlar på att hon älskar dig (i alla fall inte som en kärlekspartner) men om hon nu gör det så är det ändå inte okej av henne att börja skrika och bete sig som att du ska ha dåligt samvete.

  • Anonym (L)
    Anonym (X) skrev 2021-10-19 13:15:52 följande:

    Så du skulle inte bli ledsen, gråta och kanske skrika om någon hotar att dumpa dig?

    Okej. Det säger i så fall mycket om dig och det kan man snarare tolka som känslokyla. Det motsatta, att bli ledsen och gråter med hot om att bli dumpad om du inte har sex är en mycket sund reaktion.


    Att bli ledsen och gråta är okej men att skrika och ha sig? Nja, kanske om man är 15 år, inte om man är en vuxen människa. Det är som att hon försöker ge ts dåligt samvete bara för att han inte vill leva med någon som knappt vill ta i honom och som heller inte är intresserad av att försöka göra något för att förbättra det hela.

    Det är bra att ts är ärlig och säger som det är. Ärlighet brukar uppskattas i ett förhållande. Ts är tydlig med att om de inte kan lösa problemet så lämnar han. Hon har valet att låta honom ha sex med andra men det vägrar hon så då är det bara bra att hon får reda på vad ts tänker om saken.
  • Anonym (L)
    Anonym (E) skrev 2021-10-19 13:43:40 följande:

    Och ett litet tips, att försöka sig på med känslomässig utpressning för att tvinga till sig sex är ett idiotsäkert sätt att hon inte bara inte vill ha sex med dig, utan dessutom blir både arg, bitter, ledsen och otrygg.


    Du ser det som att han försöker tvinga till sig sex och det är din egen sanning. Andra människor som är vettiga förstår att ts säger det för att ge henne en chans att försöka komma framåt och lösa det hela. En lösning hade kunnat vara att han har sex med andra men det får han ju tydligen inte. Då är det bara bra att han säger som det är så att hon får en chans att bestämma om hon vill gå med på det eller avsluta förhållandet. Jag uppskattar i alla fall ärlighet.
  • Anonym (L)
    Anonym (E) skrev 2021-10-19 13:42:29 följande:

    Sluta ljug för dig själv. Om du vill ligga med andra älskar du inte henne särskilt mycket. En relation handlar inte bara om sex men om det är så viktigt för dig borde du lämna henne.


    Vem är du att bestämma att man inte kan älska någon om man vill ligga med andra? Vet du ens vad kärlek är eller blandar du ihop sexuell attraktion och kärlek? Det finns nog rätt många som vill ligga med andra trots att de älskar sin partner. Det finns till och med en hel del par som älskar varandra men är okej med att man ligger med andra, har trekanter och så vidare. Älskar inte dessa människor varandra? Vem är du att bestämma det?
  • Anonym (L)
    Birman skrev 2021-10-19 14:09:57 följande:

    Jag kan bara hålla med dig. Jag skäms som kvinna när jag läser vad många har skrivit. Varför är det alltid killens fel och inte tjejens? Jag tycker synd om TS då han bara vill ha lite närhet och ömhet. 


    Det är tyvärr så feministmaffian aka manshatarna resonerar. Allt är männens fel och vi kvinnor är alltid ett offer.
  • Anonym (L)
    Anonym (E) skrev 2021-10-19 14:23:41 följande:

    Ha sex med mig eller så gör jag slut - vad låter det som? Ett ultimatum.


    Ts har varit tydlig med att om hon INTE vill ha sex och inte heller vill tillåta honom ha sex med andra så kommer han att lämna henne. Det måste inte alls vara ett ultimatum. Det kan vara ett konstaterande, att ts kommer att lämna henne inom en snar framtid om de INTE lyckas lösa problemet. Han vill ju ge henne en chans att försöka lösa det hela, genom att exempelvis låta honom ha sex med andra. Hon verkar dock inte jobba för att göra någonting åt saken.

    Han tvingar henne inte att ha sex, han säger bara som det är, att om de inte kan lösa problemet så tar förhållandet slut. Då är det upp till henne om hon vill jobba för att lösa problemet eller om hon hellre gör slut.
  • Anonym (L)
    New Dawn skrev 2021-10-19 14:28:18 följande:

    Hur kan du tycka att det är intressant att ha sex med andra? Sex är alltså inte viktigt för dig i en relation? Bara du får sex med någon. Det säger rätt mycket. Jag skulle aldrig kunna ha lust om jag levde med en man som såg mig som du ser din sambo. Det kanske är det som är problemet. Hon vet att det är oväsentligt om du har, sex med henne, eller någon annan.

    Om det är så att hon vill jobba med sin lust, kanske det är bra att hon får föreslå hur detta ska gå till, men det är ju inte lätt för henne att påverka dina känslor för henne.

    Att hon reagerar så starkt kanske beror på att hon inte mår bra.

    Jag tror både du och hon skulle må bättre av att skiljas, men om ni vill stanna behöver ni nog gå i terapi och i så fall troligen träffa en sexolog. Det är nog mycket känslor bakom som hindrar ett hälsosamt sexliv.


    Ts vill ju ha sex men han kan inte få det av personen han egentligen vill ha sex med. Då är det ju inte så konstigt att han börjar fundera på att ha sex med andra. Det är inte en jätteovanlig lösning när den ena personen i förhållandet inte vill ha sex längre.

    Det håller ju inte när du säger att det inte är viktigt för ts att ha sex i ett förhållande, så länge han får ha sex med någon bara. Saken är ju den att han inte får ha sex med sin partner och de flesta människor vill inte vara utan sex och närhet resten av livet. Kan hon inte tillåta att han har sex med andra så får hon ju ta att ts gör slut då men det verkar hon ju inte heller vilja.

    Jag förstår inte hur du får det till att det är oväsentligt vem ts har sex med? Han vill ju ha sex med sambon men hon vill inte.

    Sexolog och parterapi kan vara en idé men frågan är om de är beredda på att lägga den tiden och kostnaden. Det kräver trots allt en hel del engagemang och vilja och jag tycker att sambon verkar sakna det.

    Hon verkar ju inte göra någonting alls för att försöka få tillbaka lusten. Hon vet ju inte ens vad det beror på. Dessutom nekar hon ts sex med andra och skriker så fort det pratas om att göra slut. Det är nog bäst att de går isär. Det blir väldigt jobbigt rent psykiskt att stanna i ett förhållande där partnern ständigt stöter bort en och inte ens vill ta i en.
  • Anonym (L)
    New Dawn skrev 2021-10-19 15:10:01 följande:

    Jag förstår att man inte vill leva i en sexlös relation.Det hade inte jag heller velat. Skillnaden är att jag vill ha sex med den jag lever med, för jag tycker att sex är en viktig del av relationen.Jag vill ha sex med den jag sover med, den jag semestrar med.Om relationen är sexlös och man inte kan lösa det hade jag valt att skiljas.

    Jag tvivlar på att det är en vanlig lösning att ha sex med andra.

    Självklart är människor olika. Du och TS (och många med er) tycker inte det är så viktigt vem man har sex med.För mig, och många med mig, hade det synsättet i sig gjort det omöjligt att jobba på sexlusten. Om jag skulle ha fått reda på att min man ansåg att han lika gärna kunde ha sex med någon annan, skulle jag betrakta relationen som död. Det synsättet omöjliggör ett fungerande sexliv för mig. Att försöka upprätthålla lust när man vet att man är ersättningsbar skulle vara som att bygga ett hus utan grund. Det skulle förfalla snabbt.


    Ts vill ju ha sex med sambon. Det är hon som inte vill. Det är väl ts som ska vara ledsen och sårad. Jag hade också hellre valt att skiljas än att ha ett öppet förhållande men sambon vill ju uppenbarligen inte skiljas så då är det ju bara att välja. Att fortsätta såhär är ju i alla fall inte ett alternativ.

    Nu har jag inga exakta siffror på detta och jag vet att familjeliv inte är representativt för den hela svenska befolkningen men här på familjeliv läser man ganska ofta om par som har ett öppet förhållande. Inte sällan handlar det om att den ena personen inte vill ha sex längre medan den andra vill det men de vill ändå vara tillsammans så då löser man det hela genom att söka sex på annat håll istället. Kanske är det bättre än att göra slut, för vissa.

    Nu är du där igen. Du lägger ord i munnen på folk. NÄR har jag eller ts sagt att vi struntar i vem vi har sex med? Varken jag eller ts har påstått det. Personligen har jag endast haft sex med två personer då jag inte vill ha sex om känslorna inte finns där. Ingenstans påstår ts att det inte spelar någon roll om han har sex med sambon eller någon annan. Han försöker ju och vill lösa detta så att de ska kunna ha sex utan att blanda i andra men de inte vill/kan lösa detta men ändå vara ett par så kanske det är bättre att man har sex med andra och fortfarande är ett par? Annars får hon ju acceptera att det tar slut istället då.

    Sambons sexlust försvann ju innan ts kom med förslaget gällande öppet förhållande så det beror ju inte på det. Det blir ju väldigt konstigt om man tar för givet att partnern ska stanna i förhållandet och samtidigt leva helt utan sex. Det funkar inte så. Gör de slut så kommer ju ts hur som helst ha sex med nästa partner han träffar. Är sambon inte villig att jobba på detta och försöka lösa problemet så är det absolut bäst att de går isär men då ska hon ju inte heller skrika och leva om som en tonåring.

    Som jag ser det så vill ts ha sex med sambon men om hon inte vill ha sex så väljer han hellre att ha sex med någon annan än att leva utan sex. Om det är någon som ska vara ledsen och sårad så är det ju ts. Han lever med en person som knappt ens vill ta i honom.
  • Anonym (L)
    Anonym (H) skrev 2021-10-19 16:33:09 följande:

    Fast det är ju sex han vill ha. Det skriver han ju själv redan i rubriken. Det är väl lika bra att vi är ärliga med det, eller? Varför omskriva det till något annat?


    Sex och intimitet. Sambon vill knappt röra vid honom. Varför är det så hemskt eller konstigt att förstå att han vill ha sex? Hon får väl gå med på hans lösning eller acceptera att relationen inte håller.
  • Anonym (L)
    Anonym (E) skrev 2021-10-19 16:09:17 följande:

    Som jag ser det handlar det om två saker. Sex vs. kärlek/relation. Vilket är viktigast, om man absolut måste välja? TS verkar föredra sex.

    Och jag tror jag förstår hur du menar Dawn. Att han ens lyfter frågan tyder på att man har helt olika grundsyn på sex och relationer, på ett sätt som för mig skulle innebära att relationen är över i vilket fall.


    Man ska inte behöva välja antingen eller. I ett bra förhållande har man lust och kan kyssa varandra. Annars är det väl mer som vänskap.
Svar på tråden Sambons sexlust är borta och jag får inte ha sex med andra