Inlägg från: Anonym (L) |Visa alla inlägg
  • Anonym (L)

    Sambons sexlust är borta och jag får inte ha sex med andra

    Anonym (X) skrev 2021-10-20 15:33:56 följande:

    Skaffa dig lite självdistans och självinsikt. När någon säger: Om du inte ger mig sex så lämnar jag dig ÄR per definition utpressning.


    Tyvärr har du fel. Ts har inte använt sig av olaga tvång. Gör om, gör rätt.

    lawline.se/answers/utpressning-och-utpressningsforsok
  • Anonym (L)
    Anonym (X) skrev 2021-10-20 15:33:04 följande:

    Så alla fungerare som dig?

    Hur står det till med empatin egentligen? Den verkar vara bedrövligt dålig för att inte säga obefintlig.


    Att hon skriker kan tyda på att hon försöker hålla kvar ts mot hans vilja. Kanske är ts känslomässigt nedbruten till följd av sambons beteende och vågar inte lämna.
  • Anonym (L)
    Anonym (X) skrev 2021-10-20 15:32:06 följande:

    Oh. Du är en sån.

    FYI: Sedan förra året har viu en samtyckeslag. Googla på den får du se vad det betyder.

    Tjatsex och utpressa sig till sex bryter mot den lagen.


    Ts har inte använt sig av tjatsex. Inte utifrån det som framgår här. Gör om, gör rätt.
  • Anonym (L)
    Anonym (Lina) skrev 2021-10-20 22:30:06 följande:

    Skribenten som uttrycker följande; "att man inte kan älska någon om man vill ligga med andra?" speglar samhällets rådande normer.

    Vi ingår inte längre resonemangsäktenskap utan gifter oss, flyttar ihop och lever tillsammans av kärlek, allra helst "to the bitter end". Det är mångas utgångspunkt men ibland händer saker under resans gång som påverkar vår attraktion och kärlek till den andre. Bristande sexuell attraktion till partnern handlar om allt från kränkande beteende från den enas sida, slentrian i sovrummet, ålder (kvinnans menopaus och mannens motsvarande), till depressioner eller fysiska åkommor. Därför är det viktigt att förutsättningslöst börja nysta i inom vilket område det fallerar för er. 

    Att ställa ultimatum brukar vara meningslöst och ökar endast konfliktnivån. Vad jag rekommenderar är som sagt samtal. I dem framkommer om din kvinna får ont vid samlag, har torra slemhinnor, eller vill se en förnyelse om ni varit tillsammans länge.

    Värderingsmässigt ligger ni en bit ifrån varandra. Därför måste du fråga din fru om det är okej om du ligger med andra eller om hon är öppen för trekant och så vidare. Par som swingar älskar trots behovet av yttre stimulans och variation med utomstående sexpartners, ofta varandra men har ett större behov av att hotta upp sitt sexliv (ev genetisk eller socialt betingad ökad sexdrive). Ingen utomstående människa kan riktigt avgöra huruvida de älskar varandra på riktigt eller inte när de skippar traditionell tvåsamhet. Samma gäller för konventionella parförhållanden.


    Jag tror inte att det måste vara så, att man inte älskar personen bara för att man vill ligga med andra. Jag är övertygad om att det finns par som älskar varandra även fast ena personen i förhållandet (eller båda) vill ligga med andra.

    Ts har ju försökt nysta i det hela. Han har pratat med sambon men hon vet inte vad det beror på så hur ska ts då kunna veta? Det kan ju vara så att hon egentligen vet vad det beror på men att hon inte vill vara ärlig och säga det, av någon anledning. Kanske är hon rädd att såra ts.

    Du glömde nämna att det kan handla om att hon helt enkelt inte tänder på ts längre. Det behöver inte alls vara så att ts behandlar henne illa. Inte heller måste det bero på dåligt sex/vanor, ålder, psykisk ohälsa eller fysiska åkommor. Det måste inte ha hänt något eller bero på något särskilt. Attraktionen kan dö ut bara, trots att man har det bra tillsammans.

    Jag var tillsammans med en kille och vi hade ett bra förhållande. Vi bråkade sällan. Vi hittade på roliga saker och skrattade mycket ihop. Han behandlade mig absolut inte illa och det fanns inga andra problem. Jag slutade bara attraheras av honom och såg honom mer som en bästa vän. Kanske har det blivit så även för ts sambo, att hon ser honom mer som en bästa vän och ingenting annat. Ibland försvinner attraktionen och sexlusten utan att det finns någon tydlig orsak. Det kan ju vara så att hon inte har de rätta känslorna för ts längre.

    Ts har ju pratat med sambon och försökt ta reda på vad det hela kan bero på. Samtal har han alltså försökt med men hon vet inte och hon verkar inte heller göra mycket för att lösa problemet. Om de ska kunna lösa detta så krävs det kanske att de tar kontakt med en sexolog och går i parterapi om de nu verkligen vill vara tillsammans.

    Om samtal inte hjälper och om sambon inte verkar intresserad av att ta tag i problemet så kanske man måste ställa ultimatum. Då får hon en spark i baken och inser att det faktiskt är dags att försöka göra någonting åt detta, tillsammans. Det är ju bara bra att ts är ärlig och berättar hur han ser på det hela så att hon får en chans att försöka göra någonting åt saken.

    Om du läser hela ts inlägg så framgår det att han har frågat partnern om det är okej att han har sex med andra men det är hon inte okej med.
  • Anonym (L)
    Anonym (Lina) skrev 2021-10-20 23:05:54 följande:

    En pytteliten feministmaffia huserar här på FL i jämförelse med i samhället i stort. Några manshatare har jag knappt läst några inlägg av men alla oavsett kön måste få ta bladet ifrån munnen.

    Däremot har jag tagit del av texter som kvinnohatare levererar frekvent i nya trådar. De använder en omvänd pedagogik för att övertyga, när de i själva verket använder sig av psykologiska maffiametoder. Nej vi är absolut inte överens om att allt är männens fel! När nåt går snett i ett förhållande är det precis lika mycket kvinnans fel. Kvinnor ikläder sig inte offerkoftor mer än vad männen gör. Som man frågar får man emellertid svar... tycker mig se rubriker som är direkt tendentiösa. En pågående aktuell lyder: "Kvinnor, känner ni skuld?" som om det vore allena kvinnans fel vid bristande lust till mannen.

    I trådskaparens fall anser jag verkligen killen värd, precis som överallt annars, all ömhet, fysisk närhet och uppskattning av sin omgivning. Vägen dit går som alltid genom samtal med partnern. Det är inte alltid lätt med samlevnadsfrågor och differenser i libido men vi kan endast göra vårt bästa.

    familjeliv.se/forum/thread/81434665-kvinnor-kanner-ni-skuld/


    Jag har inte sagt att det är ett utbrett samhällsproblem, däremot har jag lagt märke till att många manshatare dyker upp i trådar som dessa. Du kanske inte har märkt det men jag (och uppenbarligen andra också) har lagt märke till det. De påstår att mannen är äcklig och onormal som vill ha regelbundet sex med sin partner. Ständigt är kvinnan ett offer.

    Jag vet inte varför du drar upp att det även florerar kvinnohatare här på familjeliv. Jag har inte sagt emot det men nu svarade jag ju inte på ett inlägg som var riktat mot just kvinnor i syfte att trycka till dem. Därav mitt svar. Det finns massor med trådar/inlägg på familjeliv där kvinnor smutskastar män och gör kvinnor till offer så det går åt båda hållen. Inget av det är okej.

    Förstår inte varför man är elak mot ts. Han har inte, utifrån det som framgår i denna tråd, varit respektlös på något sätt alls och inte heller otrevlig. Han VILL lösa problemet. Han vill egentligen inte lämna sambon. Så svårt är det väl inte att förstå att han saknar sex och närhet. Det gör honom inte till en dålig, äcklig eller onormal människa som vissa här försöker få det till. Om man nu vill hacka på någon man (eller kvinna) så kan man väl åtminstone välja ut någon som man vet förtjänar det.

    Du uppmanar ts att samtala med sambon och det är ju just det han har gjort.
  • Anonym (L)
    Anonym (Lina) skrev 2021-10-21 00:09:48 följande:

    Tack för ditt noggranna svar! En bra uppdatering för mig! Har inte hängt med i tråden från start och förväxlade därtill tyvärr din signatur med TS:s Lys. Är därför tacksam att du tog dig tid. 

    Förstår att TS har kommit en bra bit mycket längre på vägen än vad jag förstod.... mina råd blir irrelevanta... TS har gudskelov redan samtalat med sambon vilket är första steget. Kvinnan vet trist nog inte vad den bristande attraktionen beror på och verkar själv rätt så omotiverad i försöken att lösa problemet. Följande steg är precis vad du säger samtal med en sexolog och parterapi om sambon vill delta förstås. Om samtalen och övningarna som sannolikt ges av sexologen inte leder paret back on track behöver alternativ komma till. Men att ställa ett ultimatum tror jag inte mycket på. I så fall förstärks endast låsningen hos sambon är jag rädd. I den gemensamma terapin behöver mannen istället verkligen få fram sin besvikelse och ledsnad på ett sätt att sambon förstår till punkt och pricka. Sexologen eller terapeuten tar därefter ställning om ett ultimatum till kvinnan är rätt eller fel.

    Letade efter naturliga skäl, relationsmässiga, psykologiska och fysiska till sambons bristande lust vilket brukar vara rätt ände att starta i. När alla dessa orsaker utredda och klara behöver vi, som du är inne på, förhålla oss till sambons upplevelse. Naturligtvis kan det vara så att kvinnan innerst inne har nån ledtråd men av nån anledning inte klarar tala öppet om saken. Som någon är inne på kan skälen kännas sårande och hon vill inte göra så mot sin sambo.

    Tänker att sambon trots allt hyser kvinna-man-känslor för mannen iom hon säger nej till sambons förslag/initiativ till sex med andra. Kvinnan verkar mer inriktad på konventionellt parförhållande. Hur går dina tankar till denna vägran när sambon själv inget sexuellt samspel vill? 

     

      


    Ingen fara!

    Jag tänker att om sambon inte vill ha sex men ts vill ha det så är det ju ett stort problem. Hon vill inte ha annan typ av närhet heller. Ts säger själv att han mår dåligt i förhållandet och att det kommer ta slut förr eller senare om det fortsätter såhär. Sambon vill inte att han har sex med andra och hon verkar vara omotiverad att lösa problemet. Samtidigt vill sambon inte göra slut men då kan man ju fråga sig om det beror på kärlek eller att hon bara har separationsångest och inte vill vara ensam. Jag tycker inte att det verkar som att sambon älskar ts som en partner.

    De kommer inte någon vart. Sambon har inga lösningar. Jag tänker då att valet är att ts stannar och ser om detta förändras, om sambon får tillbaka sexlusten. Om båda är villiga att gå i parterapi och ta hjälp av sexolog så kan de väl försöka med detta om de nu vill vara med varandra. Annars är det nog bäst att de går skilda vägar, oavsett hur jobbigt det än är. Som det är nu så är ts inte lycklig och man ska inte stanna i ett förhållande man inte mår bra i.
  • Anonym (L)
    Anonym (Lina) skrev 2021-10-21 00:20:41 följande:

    Nej, en man som vill ha regelbundet samliv med sin partner är fullständigt normal och inte äcklig. Det krävs som sagt två i pardansen och kvinnan har alltid sin del av ansvaret, allt åligger definitivt inte mannen. 

    När jag åberopade att det finns manschauvinister här som varstans annars, handlade det endast om en motvikt till snacket om manshatande feminister. Är själv obunden politiskt och ingen aktiv feminist men tycker om att se frågorna ur flera perspektiv. 

    Vet inte var någonstans i mina inlägg jag varit elak mot TS. Instämmer i att killen absolut önskar lösa problemen. Ge mig gärna exempel på min elakhet så förstår jag allt bättre! Det blir i så fall bättre med min ökade förståelse.


    Du har inte varit elak, jag menade att flera andra personer i tråden har varit elaka mot ts.
  • Anonym (L)
    Anonym (Dr. Temperance) skrev 2021-10-21 11:36:02 följande:

    Runka istället, problem solved! Antingen är hon inte nöjd med sexet ni har eller så är hon inte attraherad av dig. Handlar det om det första så antar jag att du mest fokuserar på att få spruta, så runka istället är mitt tips i så fall. 

    Beror det på det andra så, ja, där har du svårare att förändra något och då är det nog bäst att ni går skilda vägar. Du har inte förändrats något den senaste tiden som skulle kunna påverka hennes lust, t ex gått upp i vikt, blivit soffpotatis?


    Oavsett vad det beror på (vilket ingen här kan veta) så är onani inte lösningen. Onani ersätter ju inte sex och närhet med partnern. Det är ju inte samma sak.
  • Anonym (L)
    Anonym (Men) skrev 2021-10-21 12:03:28 följande:

    Säkert? Onani kan mycket väl ersätta sex. Närhet och sex är inte samma sak.


    Jag har inte sagt att närhet och sex är samma sak men nu verkar det ju vara så att ts saknar både sex och närhet, hur ska då onani lösa problemet? Om onani hade varit lösningen så hade väl ts inte haft detta problem.

    Om ts bara är intresserad av att komma så är ju onani en enkel lösning men det verkar ju inte vara så. Han saknar sex med sambon.
  • Anonym (L)
    New Dawn skrev 2021-10-21 12:32:42 följande:

    Jag tror iofs att detta är uppdiktat, men även om det sant vet vi egentligen för lite, men om man ska gå på den text som finns, tror att sex inte längre är något positivt för TS Sambo. Det är antagligen väldigt kravfyllt och jobbigt. För att komma från den känslan behöver hon kärlek, förståelse och stöd och mycket känslomässigt arbete, och det tror jag inte TS klarar att ge, bla för att de har så olika syn på sex. Jag får intrycket att TS förväntar sig sex. Jag tror inte att han är beredd att möta sin sambos svårigheter.

    Om sex är något jobbigt, kravfyllt är det svårt, är det nog väldigt stort steg med känslomässigt motstånd för att vilja det. Det krävs mycket kärlek från båda håll för att klara det, och det tror jag inte finns.

    Som sagt tror jag denna relation är död och att det är det som är grundproblemet. Då hjälper inte terapi. Jag tror inte ens att han skulle vara intresserad av att möta hennes problem på ett långsiktigt och förstående sätt. Jag tror inte heller att hon har förståelse för honom.


    Vi vet ju typ lika mycket som ts. Han har försökt prata med henne men hon säger själv att hon inte vet. Självklart förväntar man sig sex om man är i ett förhållande. Vill sambon inte ha sex så måste man försöka ta reda på varför för att se om det går att förändra den saken. Sambon verkar inte vara motiverad att lösa detta och då blir det ju svårt. Ts kan inte ensam lösa det åt henne. Det funkar inte så.

    Ts behöver kärlek, förståelse och stöd. Klarar sambon av att ge honom det? Jag tvivlar. Som jag sa så behöver de nog ta kontakt med en sexolog och gå i parterapi om det överhuvudtaget ska finnas någon chans alls att lösa detta.

    Det kan vara så att sambon inte attraheras av ts längre. Attraktionen kan faktiskt bara dö ut, trots att man har det bra tillsammans. Jag har själv varit med om det. Det behöver inte alls vara så att hon ser sex som något kravfyllt och jobbigt.

    Det kan vara så att relationen är död och att det inte finns någon annan kärlek än vänskapskärlek men det finns ju bara två val och det är ju antingen att försöka lösa problemet eller göra slut. Kanske är det nog bäst om de gör slut.
Svar på tråden Sambons sexlust är borta och jag får inte ha sex med andra