Inlägg från: jeanette02 |Visa alla inlägg
  • jeanette02

    Har börjat prata med en kille han e katolik

    Mm lever med en katolik sedan 20 år tbx. Men det är ingen biggie. Det är inte så att han proklamerar ut det i tid och otid.

    Vi går ibland till vanliga svenska kyrkan här främst vid påsk. Ibland när vi är hans hemland märks det lite mer då de har många olika små högtider osv som firas. Mysigt.

    Han har inga märkliga idéer, Han är en modern och bildad människa.

  • jeanette02
    Hundtjej41 skrev 2021-10-23 18:20:52 följande:

    Vilket land är han ifrån? Han jag pratar med e från kanada ottawa.


    Han är från Italien. Men det är nog så brett såsom religion kan vara, vissa är väldigt smala i tänket, väldigt konservativa (oavsett vilken religion man har) och andra lever som vem helst.

    Prata på tänker jag och lär känna personen. Kanada är väl ett land med öppen och tolerant syn. Generaliserar nu men det är min uppfattning.

    Är du från Sverige då ts?
  • jeanette02
    Maya84 skrev 2021-10-24 02:07:53 följande:

    Katoliker anser att en kvinna inte ska ha rätt till abort, ens vid våldtäkt. Kan ju vara ganska relevant att ta reda på hans ställning till detta.


    Du bör verkligen läsa på.. Stollepellar i själva Kyrkan kan anse vissa saker precis som vissa ledare inom Islam fast där är ju allt t o m långt ännu värre på riktigt.

    Det innebär inte att alla katoliker har sådana värderingar bara för att vissa ledare kan vara konservativa.

    Du verkar sakna kunskap om hur det ligger till i verkligheten. Drar fram något enstaka skräckland, där vi inte ens får veta hela sanningen som alltid genom svensk press/media. Man utelämnar gärna viktig betydande info medvetet för att det ska bli så vinklat så möjligt.

    I Italien abort tillåtet. Inget konstigt med det. Folk skaffar barn, gifter sig inte, lever i samkönade relationer. Ingen bryr sig direkt. Du kan ju inte dra alla katoliker över en kant då de finns i så stora delar av världen med olika nivåer av utbildning och hur pass viktig religionen är väldigt skiftande för den enskilde.
  • jeanette02
    Maya84 skrev 2021-10-24 03:28:34 följande:

    Japp. Bara märkligt att läsa att många inte tycker det är nån big deal, och att en katolsk kille är som vilken kille som helst.

    Man kan ju såklart ta avstånd från det man inte tycker är rätt, men då väljer man ju bort religionens budskap, man säger man tillhör..så... räknas man då som troende?


    Vargaflickan skrev 2021-10-24 03:16:03 följande:

    För att inte tala om att dom tycker att preventivmedel är det värsta som finns... Ts ta det jävligt lugnt med killen om du inte vill ha typ 8 ungar i framtiden och/eller någon skum könssjukdom, för katoliker ligger runt mycket på grund av hur hårt hållna dom är som barn, jävligt roliga och experimentella i sängen dock.


    Ni låter ju helt bisarra i era påståenden? Hets mot folkgrupp much?

    Alt. ni är islamister som gör allt för att trasha en annan religion för de absolut flesta i den moderna världen har en ganska trivsam religion med katolisicm en sund religionsförhållande

    Särskilt i modernare tider så har ju inte religionen så stor makt över människor som förr i tideni takt med att man istället börjat utbilda sig istället för att blint lyssna på religiösa ledare.

    Jag som har levt på nära håll med flertalet katolska familjer i snart 20 år med barn, ungdomar osv känner inte alls igen mig i vad ni skriver.

    Tjejer har pojkvänner, killar likaså, de flesta har ett sexliv långt före ev. äktenskap. Kondomer kan man köpa överallt, på Apotek, Konsum. P-piller osv förskrivs på motsvarande ungdomsmottagning eller vårdcentral. Inget märkligt alls. Sluta sprid er okunskap. Bara pinsamt. Märks bara så väl att ni pratar ned människor utan någon som helst substans.
  • jeanette02

    Då ska vi även ta upp de andra religionernas åsikter. Alltså vad religioner på riktigt står för. Islam, Judendom osv.

    Särskilt muslimer då t ex ska vi också dra alla över den kanten, se vad den vidriga religionen Islam orsakar? Vad säger deras ledare om kvinnors rättigheter? Finns det ens några rättigheter? Abort, våldtäkt osv. Sharia-lagarna mm....

    Och ja man plockar faktiskt russinen ur kakan förstår du verkligen inte det?

    De flesta är inte radikaltrogna sin religion oavsett religion. Eller ledare. Det gör bara den som är helt hjärntvättade. De katoliker jag känner de är katoliker visst men det är inte det som definierar deras liv jämt och ständigt, de står inte alls bakom allt som präster, Påven el någon annan säger.

    Religionen är mer ett sätt att umgås, träffas runt traditioner, samvaro, sedan är förståss dop, konfirmation, bröllop osv stora viktiga händelser i de flesta familjer och då går man ofta också till kyrkan ja.

    Ts frågade om verklig erfarenhet avatt leva med människor som är katoliker. inte ditt otrevliga hetsande. Maya 84.

Svar på tråden Har börjat prata med en kille han e katolik