• Rosarosor

    Försöker bli gravid naturligt PCOS

    Hej, jag har haft PCOS sedan jag fick mens som tonåring och brukade bara ha mens någon gång om året tills jag började äta ppiller. Jag har nu slutat med ppiller för 6 månader sedan för att försöka skaffa barn och har endast haft mens två gånger sen dess (en gång i augusti och en gång i oktober). Har tagit ägglossningstest i två omgångar men har inte visat någon ägglossning. Var hos gynekologen för några veckor sedan och hon såg på ultaljudet att jag hade en äggblåsa på 16 mm så hon trodde jag skulle ha ägglossning några dagar senare, började med ägglossningstester i en vecka men det visade ingenting och fick istället mens direkt när jag slutade ta ägglossningstesterna. Förmodligen blev inte den äggblåsan någonting och jag har inte riktigt koll på hur det kommer sig att jag kunde få mens så snabbt efter att gynekologen trodde jag skulle ha ägglossning? Har en ny tid hos gynekologen om 2 veckor för att göra ytterligare utredning.

    När det gäller att försöka bli av med pcos genom kost etc så är jag skeptisk, jag har alltid varit smal och ätit normal kost men har ändå alltid haft pcos. Jag vet heller inte varför då ingen i min släkt har pcos vad de vet om. Det enda jag har gjort sedan jag började försöka bli gravid är att äta d-vitamin varje dag. Tar såklart tacksamt emot tips om någon annan har haft pcos hela livet och lyckats bli av med det (ej via viktminskning) :)

  • Rosarosor

    Längesen jag skrev här nu.. Jag har fortfarande inte fått någon ägglossning sedan jag slutade med ppiller. Har varit hos gyn flera gånger och en gång såg det ut som att jag precis hade haft ägglossning, fick upp hoppet men sen tog jag blodprov en vecka senare som visade att jag ej hade haft ägglossning :( Min menscykel ligger på 52 dagar. Jag har börjat äta letrozol då ägglossning inte verkar ske naturligt, får se imorgon på vul om det har hjälpt. Hade varit kul att få ett positivt ägglossningstest någon gång :)

Svar på tråden Försöker bli gravid naturligt PCOS