• Hedvig123

    Försöker bli gravid naturligt PCOS

    LillaSam skrev 2022-02-28 18:09:01 följande:

    Hej!

    ja fysiskt är jag återställt. imorse hade jag temperatur som jag brukar ha mellan mens och ägglossning så gravidhormonerna verkar vara ur kroppen. Räknar man dagen jag började blöda pga tabletterna som CD1 så är jag på CD17 nu, så får se när/om ÄL sker. Hoppas på dag 30 eller något iaf. Psykiskt har det varit riktigt riktigt tuff och är jobbigt fortfarande. 


    Åh men vad glad jag blir av att höra det!! Ja det låter ju verkligen positivt, hoppas det håller i sig nu och att du får en regelbunden cykel. Kunde ni få till det bra i samband med ÄL? 


    Skönt att kroppen är återställd iallafall. Förstår att det måste vara extremt jobbigt för psyket. Vet inte hur jag skulle kunna klara av något så tufft! 


    Vi har tajmat perfekt igen. Är bara på äl+7 men är inställd på att mensen kommer, alla symptom stämmer med de tidigare cyklerna.. Tempen är dock något högre denna gången vilket jag antar betyder att det var ett bättre ägg nu haha.

  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-03-02 10:49:46 följande:
    Nej det är fruktansvärt. Tänkte att det räckte med att inte ens kunna få ÄL på typ ett år men tydligen skulle vi gå igenom det här också?

    Vad skönt att ni timeat så bra. Hoppas det är er tur nu!! Låter ju lovande med högre temp. Jag känner mig rätt lugn när det kommer till att timea ÄL och så. Det gick det för oss då vi hade sex endast en gång 5 dagar innan ÄL förra gången så jag hoppas att vi är rätt fertila av oss, men kanske bara hade en stor portion tillfällig ?tur?. Jag känner mig heller inte så stressad över att bli gravid igen, mådde så psykiskt dåligt då jag var orolig för MF/MA och vill helst inte få barn slutet av året så det hjälper mig att känna att händer det så händer det annars är det bra ändå! Är faktiskt förvånad av mig själv haha?
    Ja verkligen sååå orättvist!

    känns tyvärr inte som det spelar någon roll hur bra vi än prickar in äl. Förra gången hade vi haft sex på ägglossnings-dagen och tre dagar irad innan men ändå blev det inget. Denna gången är lika fint tajmad men jag känner verkligen inte ett ändå symptom så kommer inte ens testa, är säker på att mensen kommer på söndag.. Antar att det bara är att fortsätta pricka äl efter äl tills turen är på vår sida haha 
  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-03-03 18:44:24 följande:
    Ibland tror jag att man har för bra koll och försöker timea för mycket. Enligt vården så ska det ju räcka att ha sex 2-3 gånger i veckan under de fertila perioderna. tycker ibland det är stressande med tempandet och ligga vissa dagar så jag försöker inte tänka så mycket på ÄL. Önskar ibland att jag var mer oinsatt av hela processen. liksom bara ligga på och inse typ i vecka 8-9 att jag är gravid haha så jag slipper hela oron runt allt. Men vet att jag nästan gång igen kommer upptäcka det i typ vecka 4 haha!

    har glömt fråga om du gjort något spec med vitaminer eller kost för att få tillbaka din ÄL? Eller har den bara kommit tillbaka?
    Haha ja, hade varit SÅ skönt att bara kunna skita i det och sen bara upptäcka att man är gravid bara sådär. Jag känner ganska tydligt när ägglossningen är pågång så vi har bara behövt ligga på schema just dom tre dagarna innan ägglossning. Hade varit värre om det var en hel vecka eller ännu längre period.. 

    Har bara ökat mängden magnesium, annars är det samma som innan med D-vitamin, folsyra och Omega-3. Köpte även någon riktigt illasmakande ört som jag tog från CD1-CD10, kändes som den hjälpte till med acnen jag fått på ryggen men svårt att säga om det var den eller något annat. Tror inte jag kommer plåga mig med den mer iallafall haha.
  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-03-09 20:09:46 följande:

    Hej Hedvig,

    hur går det för dig? borde vara dags för BIM snart va? Här går det sådär, trodde jag skulle ha ÄL i slutet av förra veckan men tempen är fortfarande låg nu på CD26? Trodde verkligen att min ÄL skulle komma igång som vanligt efter MA men verkar inte så, får hoppas att den inte dröjer allt för länge. 


    Det är lite jobbiga dagar just nu, skulle haft KUB igår och andra som ska få barn i seprember börjar gå ut med det nu, och då kan jag inte låta bli att tänka på att vi med borde gjort det med vår bebis. 


    okej då tar vi typ samma. Jag tar någon multivitammin som Jenny Koos förespråkar och har gjort det ett tag. Du har inte minskat på kaffe eller vitt mjöl? Fattar vad du menar, tycker att jag testar så mycket olika saker att jag inte vet vad som är vad snart haha?


    Jag fick mensen i söndags som beräknat så är på cd 5 nu bara. CD 26 är ju ändå ?tidigt? om man jämför med andra cykler vi haft innan ;) Håller tummarna för att även din ägglossning kommer snart och sen kommer igång på riktigt om du inte blir gravid igen!

    Usch ja det förstår jag verkligen är jobbigt! 

    Jo jag har slutat med kaffe nästan helt, tar någon kopp ibland om man är o hälsar på någon eller så bara. Försöker att inte äta så mycket vitt mjöl men tycker det är svårt med framförallt frukosten där jag iprincip alltid äter mackor. Andra måltider är enklare att lägga till mer fett och protein så att man inte äter sig mätt på bara typ pasta. Tänker att det kanske blir helt okej om man slår ut intaget av snabba kolhydrater över hela dagen.
  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-03-19 21:46:54 följande:

    Är by CD36 nu och fortfarande ingen mens ÄL så långt ögat kan nå (NC säger CD38 men det är bara för att jag nollställde två dagar innan jag fick tabletter för att få ut fostret) har dock klistriga flyttningar men som är blandade med färskt eller ljusrosa blod och blir inte klok på vad det innebär.. får jag inte ÄL nästa vecka ska jag kontakta gyn tänkte jag. 


    hur går det för dig? Tänkte på att du får ÄL med tätare och tätare mellanrum så det hjälper mig faktiskt lite att hålla hoppet vid liv! 

    Jag ska med verkligen dra ner på kaffet igen, typ 0,5-1 kopp om dagen. Dricker inte så mycket nu heller, kanske 1,5-2 men ändå. Ja jag tänker lite samma med vitt mjöl att jag inte äter det till varje måltiden och äter mycket sallad och så till maten och mindre pasta tex!


    Fy vad segt för dig alltså! Du har inte kvar någon provera som du kan ta för att iallafall få en blödning?

    Jag fick ägglossning i förrgår, på CD 13!! Kunde knappt tro det när jag fick äggvite-flytningar och positivt äl-test på dag 12 redan. Känns verkligen som min kropp har återhämtat sig efter p-piller nu 1,5 år efter jag slutade! 
  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-03-20 09:02:33 följande:

    Jo jag har kvar provera men sist jag tog det så bröt aknen ut rejält och jag var så deppig verkligen, så är inte jättesugen. Min hy är så fin nu och har bara lite ärr kvar på käklinjen så vill inte få ny akne. Har dock progresteronkräm som jag tagit förut och den innehåller naturlig hormon så kanske ska testa den istället om inget händer snart! 


    men wow grattis!!! shit vad grymt, fattar att du knappt kunde tro det. Men så himla skönt ju! blir trött på vården som diagnosticerat oss med PCO på inga grunder alls. I ditt fall stämmer det ju uppenbarligen inte och jag tror inte i mitt fall heller!


    Nej det förstår jag då! Jag blev också väldigt påverkad av proveran, mest humörs-mässigt dock. Progresteoronkrämen borde väll iprincip ge samma symptom som efter ägglossning antar jag vilket ju säkert en mycket bättre idé!

    Ja det är tröttsamt att de slänger diagnosen bara sådär. Det är en väldans tur att det finns andra informationskanaler så att man kan få ordning på problemen själv i alla fall! 

    Jag har pratat med gyn igen och dom tycker också det är onödigt att börja med letrozol nu eftersom jag ända haft egen ägglossning de senaste månaderna. Vi har dock ändå fått en tid för att kolla läget igen samt kolla så att sambon också är fertil vilket känns väldigt skönt att få svar på! 


     

  • Hedvig123

    Hej igen! Kul med en till som hänger med här!

    Jag vet inte riktigt vad som händer just nu, var så glad över att jag fick ägglossning på dag 13 redan men nu börjar jag tvivla på om det faktiskt är ägglossning. Tempen är SÅÅÅ konstig. De andra cyklerna så har den stigit till 36.3-36.4 dagen efter äl för att sedan sjunka till 36.2 dagen därpå, men sen brukar den börja klättra uppåt. Nu har den inte  gjort det utan ligger kvar nere på 36.3. Jag har ju visserligen fått temp-höjning och appen har bekräftat äl men jag är väldigt fundersam.. Jag lägger in en bild på tempkurvan här så ni kan se! Det är så frustrerande, brukar ha så stabil temp innan äl så det är konstigt att den börjar hoppa såhär om inte äl skett. 


  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-03-26 14:44:00 följande:
    Hej!

    Så svårt det här med tempen? men tycker ändå att det ser ut som att du har haft ÄL. Så länge tempen håller sig över coverline så borde du kunna räkna den som hög tänker jag? Det kanske börjar öka sakna igen snart?

     


    Tempen ligger fortfarande kvar lågt.. Igår var den nere på 36.2 igen och idag 36.3. Blir galen på detta! Stämmer verkligen inte med hur det brukar vara varken innan eller efter ägglossning haha.

    Skönt att det verkar som din ägglossning är pågång nu i alla fall! Blir väll ungefär samma cykel-längd som senast om den kommer nu snart?


    Anonym (Älvan) skrev 2022-03-26 21:53:24 följande:

    Ser ju verkligen ut som att du haft ÄL tycker jag :) 


     


    Min mens börjar vara slut snart, får man väl se om man får ÄL i vettig tid eller inte. Vissa månader kommer den tidigt, andra sent och nu sist inte alls tror jag. Har blött otroligt lite, mkt ovanlig mens för att vara mig. Har dragit ner på sockret den här veckan och ska verkligen försöka äta socker och glutenfritt som jag gjorde tidigare, då funkade menscykeln mkt bättre, kände tydligt ÄL osv. Synd att bröd och pasta är så gott, haha ;)


    Tycker det är så häftigt att kosten kan påverka så mycket! Funderar på om jag också ska börja med glutenfritt snart, känns bara så krångligt. Bröd och pasta har alltid varit mina stora svagheter haha.

  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-03-27 19:11:14 följande:
    Men vad störande? Men iom att du fått både ÄL flytningar, pos LH test och att appen prickat ut ÄL så borde det ju inte kunna vara falsk alarm tänker jag? Har du kollat upp sköldkörteln? Har för mig att tempen kan vara väldigt låg om den strular. 

    Jag fick positivt eller iaf nästan positivt ÄL test nu precis så jag antar att ÄL blir i dagarna. Är dock lite nervös för vi blev ju gravid direkt förra gången när ÄL väl dök upp trots att vi vara låg en gång typ 4-5 dagar innan ÄL. Så med det i bakhuvudet ti kombination med att många blir gravida direkt efter MF/MA så vet jag att jag kommer bli så besviken om det inte tar sig, trots att jag vet att sannolikheten att det inte Skulle ta sig är mycket större? Ja precis, förra gången fick jag ÄL 43 dagar efter jag började med Progresteronkrämen, så nu blir det typ CD47-49. Så hoppas det blir som för dig att det blir kortare och kortare mellan varje cykel!

    Nej eller hur, tänker att mycket kan man inbilla sig men när det bekräftas med tester, flytningar OCH temphöjning borde det ju stämma? Jag får vänta till slutet av veckan och se om det kommer någon mens eller om det var falsk alarm helt enkelt! Sköldkörteln kollade jag i höstas och då var värdena bra i alla fall, men det kan ju såklart ändras.

    Jag förstår det,  det hade ju varit helt fantastiskt om det tar sig direkt igen så du slipper vänta på att få ägglossning hela tiden. Om det inte skulle ta sig så kommer det ju fler chanser i framtiden! Håller tummarna för att du i alla fall får ägglossning nu i dagarna, med positivt test o äl-känningar så borde det väll ändå verkligen vara pågång!


     

  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-03-28 19:11:51 följande:
    Ja jag tror absolut att det stämmer, har du någon teori vad det kan bero på att tempen inte ökat som vanligt? Ska du testa dig eller vänta på mensen? Har du några symtom alls eller känns det som det burkar innan mens? Ja men var det bra i höstas och du får tillbaka din cykel någorlunda nu så borde ju inte sköldkörteln vara ett problem tänker jag.

    Ja vi får se. Tänker att bebis då hade föds i slutet av dec så om det inte tar sig denna månaden så får jag tänka att det var tur för bebisen som slipper fylla så sent haha? Är mest glad att jag antagligen får ÄL imorgon. Sedan känns det helt okej om det blir mens istället för plus denna månaden. 

    Nej jag har faktiskt ingen teori alls om varför tempen är så konstig. En misstanke är väll fortfarande att jag faktiskt inte haft äl men jag vet inte, känns bara så hopplöst. Jag kommer inte testa, tempen är alldeles för låg för att de skulle vara en graviditet. 


    Haha ja det är så jag också känt de senaste månaderna, känns typ snällare mot den framtida ungen att bli gravid om någon månad eller så tidigast :)

Svar på tråden Försöker bli gravid naturligt PCOS