• LillaSam

    Försöker bli gravid naturligt PCOS

    Anonym (Älvan) skrev 2022-03-31 20:49:00 följande:
    Har du barn sedan tidigare? Jag har en som nyss fyllt 10 och en som fyller 7 i sommar. Det var med andra ord väldigt längesedan jag var gravid, kommer knappt ihåg hur det var. Blir nästan som första gången när det väl sker, om det sker

    LillaSam- tycker också det låter som att du haft ÄL. Mina flytningar försvinner när ÄL är förbi. Spännande väntan.

    Mysigt att förhoppningsvis få en liten sladdis!


    Ja temperaturen är fortsatt hög så är helt säker på att jag har haft ÄL så det är spännande! 

  • LillaSam
    Hedvig123 skrev 2022-04-02 08:41:36 följande:
    Jag har inga barn sedan tidigare! Det förstår jag att det känns som då, mysigt att få uppleva det som första gången en gång till :)

    LillaSam jag håller tummarna nu då, skönt för dig att vara igång igen!

    Ja det känns skönt, är mest glad att kroppen fungerar just nu sedan får vi se utkomsten!


    Jag läste av en slump att låga temperaturer efter ÄL kan vara tecken på lågt progesteron, är det något du har hört? Är det inte progesteronet som kan spöka efter man slutat med p-piller? Jag köpte ju bioidentiskt progresteronkräm som jag tog  innan mitt MA. Då fick jag mens och ca 5 veckor senare ÄL som gjorde mig gravid. Kanske kan vara något för dig att läsa på om?

  • LillaSam
    Hedvig123 skrev 2022-04-02 11:06:43 följande:
    Ja jag har läst en hel del om det också. Vad har du för märke på din kräm och vartifrån beställer man? Har kollat runt en del men inte hittat något. Jag tror dock inte att jag haft ägglossnin, borde fått mensen igår isf och ha inga tecken på att den är påväg. Tempen ligger kvar på 36.3 fortfarande Så det är något annat som spökar skulle jag tro.

    Jag köpte progesterall från deras hemsida. var rätt dyrt men tyckte att det var värt pengarna! 


    men vad konstigt? spec med tanke på positiva test och ÄL flytningar, jag antar att du testat om du är gravid just för säkerhet skull? 

  • LillaSam
    Hedvig123 skrev 2022-04-02 15:14:49 följande:
    Okej, får kolla upp det om det inte reder ut sig!

    Det är jättekonstigt verkligen, har googlat mig galen men hittar ingen förklaring. Jag har inte testat men det känns väldigt otroligt att det skulle vara en graviditet med denna låga tempen. Är ju (om jag haft ägglossning) på äl+16 imorgon och då borde definitivt tempen vara högre om det var något.
    Ja men gör det!

    Det kanske var så att kroppen bara försökte ägglossa? jag har gått både pos ÄL test och ÄL flytningar fast temperaturen inte gått upp sedan, just för att kroppen försöker men inte lyckas.. kanske något sådant för dig? Kan du inte skicka din kurva igen?

    Jag har blivit dunderförkyld.. riktigt snuvig och ont i halsen. Försöker tänka att det kan vara ett positivt tecken, har läst många som plussat när de varit förkylda eftersom immunförsvaret är försvagat. Tempen tog ett till skutt till 36.8 idag, men vet inte om det beror på hormoner eller förkylning.
  • LillaSam
    Hedvig123 skrev 2022-04-03 15:23:20 följande:
    Ja det har hänt mig med flera gånger men blir bara så frustrerad över tempen. Tempar liksom samma tid VARJE morgon och den brukar ligga stabilt på 36.1 innan ägglossning hela tiden.

    Det låter ju lovande!! Hur många dagar efter äl är du nu?

    Här är min kurva:

    jag förstår att du blir frustrerad. Det är ju inte omöjligt att det faktiskt var ÄL som skedde med tanke på att det ändå varit ett skutt uppåt, jag hade nog tagit ett grav test bara för att kunna släppa det. Sen om det är så att din temp har höjts av andra anledningar så är det ju inte en jättehög temp ändå för follikulärfasen, min snitttemp där är 36.28 enligt NC. 


    jag är bara 5-7 dagar efter så det är ju för tidigt för att kunna ana något, så får se hur nästa vecka ser ut! 

  • LillaSam
    Anonym (Älvan) skrev 2022-04-03 21:29:30 följande:

    Är det någon som har provat något naturläkemedel eller nåt? Märkt någon skillnad?

    Jag fick mer regelbunden mens och kortare cykler av Efamol, åt det 3-4 månader och hade innan längre cykler. Ingen graviditet dock. 

    Vill inte riktigt ta mig råd just nu till att söka hjälp privat, behöver pengarna till andra projekt just nu. Vad är det som gör att ni gärna vill försöka på naturlig väg? :)


    Hedvig123:
    Ja jag förstår helt din förvirring, men spännande om det nu är så att ÄL skett men bara lite senare, då har vi samma väntan framför oss :) 

    Älvan:
    jag testade bidrottninggelekapslar ett tag när jag inte fick någon ÄL, men hjälpte ingenting. Sedan har jag kört Jenny Koos lila paket med vitaminer, vet inte om det hjälpte heller men fick i alla fall ÄL typ 2-3 månader efter att jag började med dem, så jag har fortsatt. 

    intressant med Efamol, har inte hört något om det. Spännande att du fick regelbundna cykel av det ju!

    För mig handlar det om att jag gick på p-piller så länge och det var det som fuckade upp min cykel helt sen, som gjorde att jag inte ägglossade på 9 månader och fick massa akne. Så jag vill helt enkelt inte ta tabletter med konstgjorda hormoner för att hjälpa till att lösa något som tabletter med konstgjorda hormoner har skapat haha om du fattar? Vill få kroppen att hitta sin balans själv och fungera som vanligt!
  • LillaSam

    Spännande att läsa om era erfarenheter av att ta olika vitaminer, kost osv. Så svårt tycker jag att veta vad som faktiskt hjälper och vad bara är samband liksom. Tex hjälpte vitaminerna mig eller var det bara dags för kroppen att ägglossa? 

    jag köpte Rosenrot också men vågade aldrig ta det då jag läste att det tydligen kan förvärra symptomen vid PCOS. 


    Hedvig123 jag fick också spotting några dagar innan ÄL. Vad det beror på vet jag inte? Men din spotting kanske kan vara en nidis? 


    tempen ligger fortsatt högt. Idag uppe i 37.2 men det beror mest troligt på min förkylning och att jag varit vaken mycket under natten, så la inte in den. Nu vet jag inte riktigt vad som är temphöjning och vad som är feber haha?

  • LillaSam
    Hedvig123 skrev 2022-04-05 10:35:17 följande:

    Jag har också läst samma om rosenrot, har här hemma men vågar inte testa! 


    Mensen har kommit igång ordentligt nu men jag är fortfarande lika förvirrad hahaha. Om det var äl på CD13 så har jag alltså haft en luteal fas på 18 dagar. Den kan ju ha kommit några dagar efter vilket nog är mer troligt. Känns iallafall skönt att på något sätt få starta om och slippa denna totala förvirring som varit de senaste veckorna.

    Min magkänsla säger att du är gravid igen LillaSam, haha. Jag håller verkligen tummarna för det iallafall!!! Med så hög temp så verkar det ju lovande!


    Men vad märkligt!! men som du säger, skönt att mensen ändå är igång så du får börja om från början igen. en cykel på typ 30 dagar är ju skitbra också?! Såg på din kurva att det ser ut som att du har en temp med endast en decimal? Kanske kan få tydligare tracking om du har en temp med två decimaler? 


    Åh hjälp säg inte så haha. Jag har faktiskt lite samma magkänsla men vågar inte riktig snudda tanken i mitt huvud? kommer bli så sjukt besviken om jag inte skulle vara gravid men vet att egentligen är ju chansen större att jag inte är det. Usch läskiga dagar framför mig nu. 

  • LillaSam
    Hedvig123 skrev 2022-04-06 12:11:39 följande:
    Ja, det har alltid varit så tydliga höjningar så har aldrig känt att jag behöver två decimaler men om det ska fortsätta såhär så får jag ju skaffa en sån haha

    När tänker du testa? :)
    Nej jag fattar det, haha ja då kanske det hade varit bra.

    tänkte testa imorgon. ÄL+9-10. Får hem testa tidigt test idag. Börjar dock bli rätt säkert på att jag inte är gravid. Har inga alls symtom förutom att jag möjligen behöver kissa ofta. Förra gången fick jag ömma bröstvårtor och molvärk några dagar innan BIM och det har jag inte nu. Men läste att ömma bröstvårtor kan bero på progresteronbrist så då är det väl positivt oavsett att jag inte har det nu haha. Jaja vi får väl se imorgon. 
  • LillaSam

    Fan också? vaknade redan 05.15 imorse för att jag var så nervös över testet, och tempen visade då 36.46 så redan där kände jag väl att det var kört. Tog ett testa tidigt test sedan som var tvärblankt, inte ens det minsta lilla tecknet av ett sträck hur mycket jag än vrider och vänder?

    Jag vet att det inte är konstigt och inget att deppa ihop över, men temperaturen var så fin innan och känns som att ?alla? plussar så lätt direkt efter MF/MA och vi blev ju ändå gravida på första försöket förra gången. Så varför inte nu? När kommer jag få chansen igen nästa gång? 
     
    Enda lilla hopp jag har är att min kurva såg likadan ut när jag var gravid förra gången, en tempdipp som nuddade coverline typ ÄL+9-10 och sedan sköt tempen i höjden och jag plussade. Men känns som att det redan nu borde synas något svagt på tester i alla fall. 


    jaja? bara att vänta in mensen och hoppa att det inte dröjer 49 dagar till nästa ÄL. 

Svar på tråden Försöker bli gravid naturligt PCOS