• LillaSam

    Försöker bli gravid naturligt PCOS

    Vad innebär låg för dig? Jag har ett snitt nu på 36.3 innan ÄL. hade lägre förut men någon månad innan min första ÄL i november så höjdes den lite, kanske därför jag ägglossade. Jag mäter vid 06 typ varje morgon. 

  • LillaSam

    Hej och glad påsk!

    hur går det för er? Jag är på CD8 idag och blev lite förvånad när jag upptäckte lite äggviteflytningar imorse. Så jag tog ett LH test precis och det ser ganska lovande ut. Om det fortsätter att stegra så kanske det blir ägglossning om inte att för många dagar. Väldigt spännande och så sjukt skönt isåfall. Kan ju dock bara vara hormoner som spökar och att det inte blir någon ÄL av detta men jag hoppas! Har varit väldigt duktig med vitaminer det senaste och tagit bidrottninggelé sedan CD3. 


    Som vanligt är strecket tydligare i verkligheten haha?

  • LillaSam
    LillaSam skrev 2022-04-17 12:12:04 följande:

    Hej och glad påsk!

    hur går det för er? Jag är på CD8 idag och blev lite förvånad när jag upptäckte lite äggviteflytningar imorse. Så jag tog ett LH test precis och det ser ganska lovande ut. Om det fortsätter att stegra så kanske det blir ägglossning om inte att för många dagar. Väldigt spännande och så sjukt skönt isåfall. Kan ju dock bara vara hormoner som spökar och att det inte blir någon ÄL av detta men jag hoppas! Har varit väldigt duktig med vitaminer det senaste och tagit bidrottninggelé sedan CD3. 


    Som vanligt är strecket tydligare i verkligheten haha?


    Tog ett nytt LH test nu som jag tycker är positivt. blev helt plötsligt stressad om det nu är så att ÄL är på G. Mina föräldrar är på besök och vi har inte legat en enda gång efter mensen tagit slut. Hur ska vi hinna ha sex innan ägget har släppt?. Kan man ens få ÄL på typ dag 10? Dessutom har jag inte fått de riktigt glidiga flytningarna ännnu utan endast lite äggvite. Fattar ingenting. 


  • LillaSam
    Hedvig123 skrev 2022-04-18 15:10:13 följande:
    Wow vad kul!! Ägget släpper ju inte direkt efter lh-stegring så ni hinner säkert få till det! Hur såg det ut idag, fof lika starkt? Temp höjning? 
    Ja spännande att se om det verkligen är ägglossning på G eller om kroppen bara försöker! Fortfarande starkt idag, kanske lite svagare. tempen var på 36.55 imorse men jag har också sovit lite dåligt så kanske pga det. Om det ni stämmer så borde jag få ÄL CD10-11 typ. Vet du om det är negativt med tidigt ÄL? Har hört lite båda. 

    hur går det för dig? Har du haft ÄL redan eller hur blev det med stegringen?
  • LillaSam
    Hedvig123 skrev 2022-04-19 15:15:56 följande:

    Glömde svara på om det är negativt med tidig äl och det vet jag faktiskt inte. Det enda negativa jag kan komma på skulle väll vara att livmoderslemhinnan kanske inte hinner bygga upp sig lika bra? Annars borde det väll typ inte spela så stor roll antar jag!?


    Alltså detta är så kusligt men jag har exakt samma situation som dig. Händer oss alldeles för ofta att vi synkar tycker jag haha! Fortfarande jättestarka streck, starkare än testlinjen men flytningarna har avtagit och ännu ingen temphöjning.. Så perfekt för mig att du ska till gyn imorgon för då får jag säkert svar på vad som händer med min kropp också ;) tog en rejält d-vitamin boost igår så jag hoppas att det sätter fart på äggen!!
  • LillaSam
    Hedvig123 skrev 2022-04-19 18:39:09 följande:
    Haha ja det är så sjukt att det kan vara så lika! Mina är inte starkare än testlinjen men ungefär jämnstarka. Har också boostat med d-vitamin idag. Ska bli så spännande att se vad gyn-säger imorgon! 
    Haha ja! hur länge har du haft positiva tester nu? Ja verkligen spännande, du får uppdatera sedan. Tycker det är märkligt för har aldrig fått ?falsk? positivt förut så förstår inte vad som händer nu. Eller så är ÄL på G men känns inte så pga knappt några flytningar alls. 
  • LillaSam
    Hedvig123 skrev 2022-04-19 22:41:05 följande:
    Det var fjärde dagen idag! Jag har haft falskt positivt innan, men då brukar det bara vara i en dag och sedan försvinna. Antar att det varit att kroppen inte orkat ägglossa de gångerna men nu verkar det ju som den kämpar på för att få en ägglossning haha. Jag hoppas dock inte att det blir ägglossning nu eftersom flytningarna inte verkar komma igång igen och som jag förstått det som så behövs dom för att hjälpa sperman upp!
    Okej då är du en dag före mig, testade starkt positivt igen imorse. haha ja eller hur, tycker synd om kroppen som försöker kämpa så mycket med att ge oss ÄL. Nej känner samma ang flytningarna, men läste också om många här på FL som blivit gravid trots avsaknaden av flytningar så man får ju hoppas på det. Blir intressant att se vad gyn säger till ih idag, trodde aldrig att jag skulle tycka det var spännande med någon annan, spec okänd persons gynbesök hahah
  • LillaSam
    Hedvig123 skrev 2022-04-20 10:51:44 följande:
    Jag fastnade i en bilkö imorse och var 30min sen till gyn, det ända jag tänkte var att jag inte skulle kunna berätta för dig vad som händer med ?våra? kroppar hahaha. MEN dom var så underbara så fick komma in o göra undersökning ändå och jag hade en fin ledande äggblåsa som förmodligen släpper inom en vecka sa hon!! Hon sa att det är svårt att säga exakt dag eftersom vissa ägg släpper när dom är 20mm och vissa ägg växer ännu lite mer. Jag fick en tid om exakt en vecka iaf för att göra blodprov och se om ägget släppt. Sambon fick också en remiss för sperma prov vilket känns såååå skönt. Ska bli skönt att få veta att allt står rätt till där också!

    Haha åh och jag har gått in här flera gånger för att hålla mig uppdaterad av ditt svar! Vad skönt att de var så gulliga och lät dig komma in ändå och att du fick ett bra bemötande, det är ju så viktigt! Intressant med äggblåsan, hoppas det stämmer nu då, sa hon något om varför det var positivt test så länge? Sa hon något om din slemhinna?


    jag känner lite att vi får planera sexet nu haha om det kommer dröja, typ varannan dag istället för varje så man inte tappar orken hehe. Och så himla skönt ju att du fått ny tid om en vecka och att din sambo fått remiss till spermaprov. skulle också vilja boka in besök hos gyn men just nu känns det inte som att de kommer tycka att jag har en bra anledning haha?

    kolla hur starkt streck jag hade imorse, och tempen var på 36.59 men inga flytningar? intressant att se om jag hade ÄL idag eller ej. Som du säger är jag nervös över flytningarna. 

  • LillaSam
    Hedvig123 skrev 2022-04-21 19:33:48 följande:
    Nej hon hade ingen förklaring till testen alls faktiskt. Slemhinnan såg fin ut och var 7mm tjock, har googlat och det verkar ändå vara en bra tjocklek tror jag?

    Varnar för lite TMI, men jag har riktiga slemklumpar som flytningar idag, så förmodligen peak-day!  Har boostat med d-vitamin flera dagar i rad nu så hoppas på en dunder ägglossning!

    Herregud vilket starkt streck!! Så får jag inte ens på dagen för ägglossnin!!! hur ser tempen ut nu? 

    Okej vad synd, hade ju varit intressant att veta! men bra ang slemhinnan, har ingen aning om vad som är bra tjocklek haha men det låter ju bra? 


    Åh men vad Nice, hoppas nu att ÄL går igenom! hur har ni timeat med sexet? Jag ska med fortsätta boosta typ varannan dag nu med d-vit. Funderade på om jag ska köra bisolvon med (hört att de ska hjälpa med flytningar) men tror då att man ska börja vid mensen redan.

    Ja visst är det starkt haha? Har haft sånna i typ 3-4 dagar nu. har inte testat idag men antar att det fortfarande kommer vara positivt ikväll? tempen är jättekonstig. hoppar upp och ner men ligger ovanligt högt. Vet inte om det också att ett tecken på att kroppen försöker? 

  • LillaSam
    Hedvig123 skrev 2022-04-22 14:17:44 följande:
    Vi har tajmat ganska bra om det blir äl idag. Sambon jobbar dock natt i helgen så dröjer den ytterligare blir det kanske värre, men är just nu i en period där jag typ inte orkar anstränga mig allt för mycket utan känner mest att det blir som det blir liksom.

    Mina är som starkast när strecken är jämnstarka så dedär testet måste ju verkligen betyda en super ägglossning haha. Konstigt med tempen! Är du säker på att äl inte redan varit?

    Spännande dagar för dig nu då! Hoppas på temphöjning imorgon! Testade du LH idag? Åh men segt, men fattar dig helt. Och ibland tror jag inte ens det hjälper att försöka timea. När jag blev gravid hade vi sex en gång typ 5 dagar innan och det funkade ju ändå. Så orkar inte heller stressa upp mig, det är liksom inte bra för varken psyket eller sexlivet känner jag.

    Ja jag är med förvånad över så starka streck! haha hoppas du har rätt, jag tror tyvärr bara det beror på att min kropp försöker så kraftigt att ägglossa.. nej vet inte om den redan varit men tänker att jag borde fått en uppåtgående kurva nu och inte längre pos LH test? För de ska väl bli negativa efter ÄL?

Svar på tråden Försöker bli gravid naturligt PCOS