Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Scizofreni.

    Anonym (Kollega) skrev 2021-10-25 06:24:17 följande:
    En kollega hade diagnosen paranoid schizofreni. Hen var dock inte alls öppen med diagnosen så jag tror ingen hos oss utanför ledningen överhuvudtaget kände till diagnosen. Jag känner visserligen bara ett par stycken personligen med psykossjukdom men ingen av dom är öppna med att de är sjuka. Tror endast att deras allra närmaste och deras chefer vet om det.

    Eftersom ingen vet om det så blir de heller inte bemötta på något särskilt sätt överhuvudtaget. För att du ska material till ditt arbete så behöver du kontakt med de som faktiskt är öppna med det, jag hoppas det går bra men jag tror det är svårt. Många håller det antagligen för sig själva.
    Håller med.

    Är 99 % säker att en släkting hade samma diagnos, ända sedan sena tonåren, men eftersom hen inte förstod att något var fel sökte hen aldrig hjälp och fast hen hade hjälp att ta hand om sin ekonomi mm mot slutet (förmyndare) så lyckades man ändå inte få hen till läkare. Det var alltså ingen som kunde hjälpa hen, och i vårdens ögon var de tvungna att utgå från att hen var vid sina sinnens fulla bruk, även om de också visste att det var något fel. De fick alltså inte medicinera eller hjälpa på annat sätt så länge personen inte själv bad om det, vilket så klart aldrig hände.

    Så personen behandlades av andra som "besvärlig", eftersom hen alltid var otrevlig, startade bråk med alla omkring sig för saker som inte fanns, främst myndigheter och vissa läkare gav hen sig på. Hade inte en enda vän i livet eftersom hen sa upp relationer på löpande band så fort något inte passade.

    TS, byt inriktning. Du kan fortfarande skriva om schizofreni men det finns andra sätt att göra det än intervjuer. Det kanske finns bloggare som skriver om sådana här saker, om sina upplevelser, eller så kanske du borde välja en annan sjukdom som folk är mer villiga att prata om, och som är mer utbredd.
Svar på tråden Scizofreni.