Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Som konservativ använder jag aldrig ordet "partner"

    Jag tycker att partner är ett jättebra neutralt ord att använda när man antingen inte vet könstillhörighet på den man pratar om eller som på FL om man vill anonymisera sina egna inlägg.

  • Anonym (A)
    Matilda356 skrev 2021-10-27 10:29:02 följande:
    Jomen återigen, hur ett ord uppfattas och låter har mycket att göra med hur ofta det används i samhället. Journalister/aktivister vet detta väldigt väl, att om man upprepar något tillräckligt mycket så fastnar det och börjar låta normalt.

    Samma sak med all svengelska, där en del idag tycker att svenska ord låter töntiga, så man använder de engelska orden istället. Det beror på att i princip all populärkultur vi konsumerar är på engelska, så vi hör dem orden oftare.
    Varför ska man inte använda ordet partner? Varför är det farligt?
  • Anonym (A)
    Matilda356 skrev 2021-10-27 10:48:02 följande:
    Vänstern vill neutralisera allting. Och "det säger man" handlar just om vad folk har för uppfattning av vilka ord som är gångbara och inte, och den uppfattningen styrs av hur ofta man hör orden.

    Det är ingen tillfällighet att mediefeministerna upprepar dessa ord så ofta som de gör. De vet precis hur mycket de påverkar utan att folk fattar det.
    Men varför är det så farligt att använda ett neutralt uttryck?
  • Anonym (A)
    Matilda356 skrev 2021-10-27 10:56:51 följande:
    Därför att vänstern vill neutralisera allting. Allting ska vara en vaniljfärgad linje helt utan bucklor. Allting ska vara exakt likadant. Jag vill ha ett samhälle där det är skillnad på män och kvinnor, och där det är skillnad på mamma och pappa.
    Men vad är det för fel att använda ett neutralt ord? Varför är det farligt? Man använder ju fortfarande cis-termerna också.

    Varför är det så viktigt för dig att det finns tydligt avgränsade könsriktade termer för män och kvinnor? Och vad gör man med de som inte är cis-män eller cis-kvinnor, ska de inte få kallas något alls....? Eller ska de påtvingas ett ord som inte stämmer för dem? Om jag träffar en cis-man kallar jag ju inte honom för henne eller kvinna eller mamma heller.

    På vilket sätt tycker du att ordet partner påverkar ditt liv? Hur påverkar det samhället? Vad är det du ser för framtid om man börjar använda neutrala termer allt mer?
  • Anonym (A)
    Matilda356 skrev 2021-10-27 11:06:46 följande:
    För mig finns det ingenting som är "cis". Problemet med neutrala ord är att de inte tillåter värde, de tillåter ingenting att vara bättre eller sämre. De tillåter inte skillnad. Och jag vill inte ha ett samhälle där vi låtsas att allting och alla är exakt lika bra på allting, för så ser inte verkligheten ut.
    Cis är en term som används för att beteckna personer som identifierar sig med sitt biologiska kön, så nog finns det. Det är ju exakt så du vill ha det, du verkar bara vilja ha cis-termer och inget neutralt.

    Varför måste man sätta ett värde på människor ? Är t ex män värda mer eller mindre än kvinnor?

    Tar neutrala termer bort något värde hos personer som har en tydlig cis-identitet? Varför då i så fall?

    Jag tror inte du behöver vara rädd för att man helt kommer sluta använda ord som man, kvinna, pappa, mamma osv bara för att man säger partner istället för pojkvän, flickvän.

    Vad tycker du om ordet sambo då? Det måste ju vara lika illa för det fungerar ju på exakt samma sätt; en neutral beskrivning av den man lever med.

    Och fortfarande, vad ska man säga om alla människor som inte passar in i cis-normen? Varför ska de osynliggöras? För det är vad som händer om det inte finns ord för att beskriva dem med.
  • Anonym (A)
    Matilda356 skrev 2021-10-27 11:21:42 följande:
    Nej, cis är en term som används av vänsterfeminister. Nu är ni där igen och försöker normalisera alla deras definitioner för att få dem att framstå som en universell sanning. För mig finns det ingenting som heter "cis". Det har mycket att göra med hur alltid idag är känslodrivet, och att många unga tyvärr inte vill acceptera den kropp de föddes i. Det finns säkert de som har något fel i hjärnan också, men eftersom alltid handlar om känslor går det inte att med säkerhet säga vilka som faktiskt har störningar och vilka som bara hittar på.
    Nej, cis är en term som används generellt över hela världen och inte bara av vänstermänniskor eller feminister (du vet att även de som ligger till höger kan vara feminister?). Bara för att du inte erkänner att cis-termen existerar betyder inte att den inte gör det.

    Varför svarar du inte på mina frågor?:

    Varför måste man sätta ett värde på människor ? Är t ex män värda mer eller mindre än kvinnor?
    Tar neutrala termer bort något värde hos personer som har en tydlig cis-identitet? Varför då i så fall?
    Vad tycker du om ordet sambo?
    Vad ska man säga om alla människor som inte passar in i cis-normen? Varför ska de osynliggöras?
  • Anonym (A)
    Matilda356 skrev 2021-10-27 11:35:29 följande:
    Cis är definitivt inte den universella termen du vill då den till, utan används så gott som uteslutande av en viss ideologi. Nu ska jag svara på dina frågor:

    För att människor är olika värda.
    Kan inte svara på frågan då du utgår från något du kallar för cis.
    Sambo fyller en annan funktion, då motsvarigheten kallas särbo. Det är inte samma sak som partner.
    Kan inte svara på frågan då du utgår från vad du ser som cis.
    Vilka människor är värda mer än andra, och utifrån vilka kriterier? Vi kan ju ta män jämfört med kvinnor, eftersom du inte verkar erkänna några andra.

    Kan inte. Vägrar snarare, eftersom du vägrar erkänna att termen existerar. Du kan byta ut cis mot vad du vill, faktum kvarstår att det finns de som inte identifierar sig som biologiska män eller kvinnor.

    Ordet sambo är mycket äldre än ordet särbo, det är alltså tvärtom motsvarighet. Det är ett neutralt uttryck för den man bor med. Är du ok med att man säger sambo? Varför kan man då inte säga partner, ett annat neutralt uttryck?

    Återigen, du vägrar svara. Erkänner du att det finns de som inte identifierar sig som biologiska män eller kvinnor? Vad ska de kallas?
  • Anonym (A)
    Anonym (O) skrev 2021-10-27 14:35:29 följande:

    Ordet partner används bland högborgerliga på Östermalm, så det är knappast ett vänsterord. Om nu inte TS har sin egen definition på vad som är vänster.


    TS har egna definitioner på det mesta verkar det som.....
Svar på tråden Som konservativ använder jag aldrig ordet "partner"