Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Som konservativ använder jag aldrig ordet "partner"

    Matilda356 skrev 2021-10-27 09:40:26 följande:

    Anledningen är att vänstern försöker neutralisera allting. Det ska inte få heta flickvän/pojkvän längre, eftersom då kan HBTQ-personer bli kränkta. Språk är makt, och det skrämmer mig hur många konservativa som bara anpassar sig efter vänsterns nya definitioner.

    Nästa steg, som jag redan märkt av lite, är "föräldrar" istället för mamma och pappa. Dvs, vänstern vill neutralisera det ordet också, så att precis som idag när få säger flick- och pojkvän, och istället partner, kommer få säga mamma och pappa i framtiden.

    Ni som är konservativa, har ni tänkt på detta? Anpassar ni er efter vänstern?


    Jag skiter i vänstern!

    Jag använder gärna ordet partner, inte bara för att det är könsneutralt, utan för att det också är neutralt vad det gäller typen av relation.

    När det gäller mig personligen och mitt liv, så har jag inga problem med att kalla ev flickvän för flickvän eller fru för fru. 

    Jag använder gärna ordet förälder när det gäller ansvar som delas av både mamma och pappa eller där jag inte vet om det berör mamman eller pappan.

    Där det berör specifikt mamman eller pappan, så har jag inga problem med att använda de begreppen.
  • Tom Araya
    Aniiee skrev 2021-10-29 03:07:35 följande:

    Själv kallar jag henne ugan, och tycker att alla ska vara lika konservativa som jag och använda Stockholmsslang från 1800-talet. Annars propagerar man nymodiga vänsterheter.


    Är hon från Uganda? Skrattande
Svar på tråden Som konservativ använder jag aldrig ordet "partner"