Inlägg från: kulturenskaleva |Visa alla inlägg
  • kulturenskaleva

    Varför mår folk så dåligt idag?

    Var och varannan person verkar ju må dåligt idag, och går på antidepressiva och har någon psykisk diagnos. Jag har själv psykiska problem och går på antidepressiva så jag dömer ingen. Så det jag skriver nedanför gäller även mig själv. 

    Är det bara det att man vågar prata mer om psykisk ohälsa idag? Eller är det faktist fler som lider av det idag?

    Jag tror det beror på en mängd olika saker. Bland annat att ensamheten breder ut sig. Folk isolerar sig inom sina fyra väggar och fastnar framför det oändliga utbud av underhållning som finns på internet. Sociala medier, youtube, och Netflix m.m. Det är även svårt att ta sig i ett nytt socialt sammanhang i Sverige då folk umgås i sina slutna grupper och är inte alltid så öppna för nya bekantskaper.

    Sen har jag och många svenskar blivit curlade sen barnsben. Fått saker utan motprestation, så man tror att man ska få saker gratis i livet utan att kämpa för dem. Att samhället ska servera allt på ett silverfat. Jag tycker absolut att det är bra att vi har ett socialt skyddsnät, men jag tror vi glömt av vikten av personligt ansvar. Så folk växer inte upp riktigt. Det är stor skillnad på en 40 åring nuförtiden och en 40 åring på 80 talet. Sen finns det givetvis de som är mogna och tar ansvar, så jag menar självklart inte alla.

    Men folk har generellt sätt blivit vekare, och man undrar vad det ska bli med dagens ungar när de växer upp. De ska ha sin fritid uppstyrd av aktiviteter som de ska skjutas till av föräldrarna, och sen när de kommer hem sitter de framför surfplattorna. Jag tror det är bra för barn att ha tråkigt ibland också och att man inte serverar dem saker att göra hela tiden. På så sätt får de använda sin fantasi och lära sig att bli kreativa och uppfinningsrika. Annars blir de sköra och veka och viker sig för minsta motgång och måste börja gå på antidepressiva.

Svar på tråden Varför mår folk så dåligt idag?