Inlägg från: Anonym (Släpp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Släpp)

    Legat med få?

    ´För en gångs skull håller jag med Manlig Man. Ja, han är knepig som satan, men vad håller du på med TS?? Det där är inte sunt på en endaste punkt. Låt honom vara nu. För gott.

  • Anonym (Släpp)

    Kasta skit har jag väl verkligen inte gjort. Om någon av mina vänner hade gjort det du gör hade jag sagt exakt samma sak, kanske till och med ännu starkare. Inte heller har jag sagt att du inte får diskutera med Vandraren. Däremot är du helt klart en del av problemet. Som jag skrev, han är absolut knepig, men varför i all sin dar fortsätter du att pressa någon som tydligt säger att han inte vill? Det är faktiskt inte okej. Han är ju inte intresserad om du ställer det minsta krav. Varför gör du dig själv till en dörrmatta?

  • Anonym (Släpp)
    Vandraren80 skrev 2021-11-21 14:37:35 följande:
    Nämen se där.. Jo knäpp är han definitivt. Tror definitivt att han trivs i sin offerroll. Det är märkligt hur självdestruktiva folk kan vara om de får stå och stampa i sina issues tillräckligt länge.

    Visst du pushar lite, men jag tycker att det är bra att du gör det. Precis som du säger så verkar han ju vara van vid att alla dansar efter hans pipa. Han lär ju inte ändra sig vad du än säger, men han gav ju ändå lite svar, störda svar, men dock svar. Men ja jag tänker mig att t.o.m en 6-åring skulle kunna ge vuxnare svar än vad han gör.

    En som resonerar som han gör har jag svårt att se med ett stort umgänge, men visst kan det vara så att han har en samling vänner som mot alla odds accepterar hans sätt.

    Man kan spekulera i vad han har för problematik. Det finns något som heter Schizoid personlighetsstörning (även kallad "the loner syndrome", och har inget med schizofreni att göra trots namnet), han stämmer in på ganska många kriterier där, alternativt Avoidant disorder. Bipolär och/eller covert narcissistiska drag är en annan möjlighet.. Svårt att veta, han hade nog mått bra av en ordentlig utredning, men det lär knappast hända..

    Det är lite tragiskt att se en människa på 44 år som är så fullständigt clueless. Hade han varit lycklig och tillfreds i sin ensamhet så fine, men det verkar han ju inte vara. Han känns överlag självdestruktiv.
    Får jag fråga varför du tycker att det är bra att hon pushar? Vad tänker du att det ska leda till?
  • Anonym (Släpp)
    Vandraren80 skrev 2021-11-21 15:05:59 följande:
    1, För att hon uppenbart behöver "closure". Jag tror att hon är fullt medveten om att det här inte kommer att leda till något, i detta läget förstår jag det som att hon söker svar, i den mån det nu går att få svar.

    2, För att den här killen verkar van vid att bli daltad med, så lite press som avslutning kanske gör honom gott.

    Jag försöker att inte utgå från mig själv här, utan hur jag tolkar det som att TS tänker/behöver, i den mån jag kan åtminstone.
    Tycker inte att man kan tvinga sig till closure, inte i förhållanden och verkligen inte i TS situation. När ena parten tydligt sagt att det är nog, då är det nog. Man passerar i mina ögon en gräns när man tvingar på någon annan oönskade konversationer. Jag utgår inte heller från mig själv, utan en människas rätt att få bli lämnad ifred, oavsett hur knepig man än är. Tackar dock för förklaringen, undrade verkligen Solig
  • Anonym (Släpp)
    Anonym (Stolt eller?) skrev 2021-11-21 16:53:29 följande:
    Oh herre gud!
    Låt honom vara för allt i världen. Ska han behöva bli arg för att du ska förstå att han bara vill spela i lugn och ro med dig utan att bli hobby diagnostiserad eller behöva öppna upp sig totalt?

    Från början har han troligen varit trevlig och artig och därför släppt in dig en bit i hans liv. Tex att han är trött, har mycket på jobb. Snackat lite sex osv.
    Detta har du tolkat och analyserat i veckor nu och ger dig banne mig inte förren du får? Vad? Vad är det du vill med honom? Tror du att ni kan ha en relation? En kk? Kompis?

    Han är för mig tydlig med att han inte är intresserad av fig mer än för att spela Word feud, men du fortsätter forcera som en ångvält. Jag tycker uppriktigt synd om honom. Dessutom blir han kallad narcissistisk av andra signaturer här, tolkat enbart genom din text och dina analyser.
    Tycker faktiskt också synd om honom. Han är SÅ tydlig, men TS fortsätter att gå fram som en fucking ångvält. Till vilken nytta liksom. Nä det är respektlöst och gränslöst. Och nej, att inte viljla prata med en främling om sin psykiska hälsa är inte narcissistiskt.
  • Anonym (Släpp)
    Anonym (Hanna) skrev 2021-11-21 19:58:09 följande:
    Att du orkarfinns det inget bättre du kan lägga energi på?
    Men allt personen skriver stämmer ju. Du har bara dessa två val. Acceptera att chatta ibland på hans villkor eller försvinna. Det finns liksom inget tredje alternativ. Varför är det så svårt att förstå? Det är knappast som att hon kränkt dig eller så. Det är fakta.
  • Anonym (Släpp)
    Anonym (Hanna) skrev 2021-11-21 20:18:18 följande:
    Som sagt, läs tråden kanske?
    Har läst hela tråden. Vad för dig att tro att jag inte har det?
  • Anonym (Släpp)

    Blir ju ännu konstigare att du inte bara släpper honom om han nu är så psykiskt sjuk och hemsk.

  • Anonym (Släpp)
    Anonym (Hanna) skrev 2021-11-24 17:46:52 följande:
    Tjoho, vad jag sovit 10 timmar på raken.

    Just nu känns det rätt okej, allt kring honom. Satt inatt och läste på strategier att komma över. Följde dem och just nu känns det bättre. Jag är enormt bra på att bara försöka bita ihopnu fick sorgen och besvikelsen komma på bästa arbetstid. Det hjälpte faktiskt. Samt att läsa utvecklingen igen och inse att jag inte är problemet här bara att ta in att det inte är en frisk funtad människa jag haft med att göra.

    Jag upplever att han varken haft och i synnerhet nu verkar ha noll koll på att reglera känslor, sätta sig in i andras eller förstå hur han själv uppfattas. Ska man spekulera åt andra hållet skulle han t.o.m. kunna ha någon form av högfungerande Autism. Det ger också problem med energinivån, kan skapa låsningar på det sättet som han var sista dagen. Även en sämre förståelse för orsak och verkan. Egentligen onödigt att spekulera vidare om, men visst stämmer även det.

    Positivt för idag är att min hopplösa känsla av att jag gjort fel, skuld, skam osv försvann. Någonstans landade jag i att jag inte gjort fel mot honom. Snarare varit väldigt tålmodig och förstående.

    Det där svartvita tänket som ofta finns håller jag med om. Även att man tänker väldigt enkelspårigt. Det märks tydligt inte minst på FL. En TS har ett problem med tex jobb, pojkvän eller vad det nu kan vara och berättat varför. Direkt är den simpla lösningen att dumpa killen och glöm och byt jobb. Något som i praktiken inte är lika lätt och skulden läggs på TS utan att man ens lyssnat in vad haken är. För oftast är det ju inte så enkelt, där kommer också det med självinsikt in, för gissningsvis hade ju personen inte fixat det själv lika enkelt. Men idag skall allt gå snabbt, att grubbla/älta eller vad det nu kan vara är fult. Snabba lösningar utan känslor, empati och alltid en förövare. I denna tråden tex är det ju ganska tydligt att jag är den elaka och onda som förföljt denne stackars man.
    Du är varken ond eller elak, men i slutet blev du gränslös. Det gör dig dock varken ond eller elak, dock hanterade du inte situationen på bra eller värdigt sätt och jag tror absolut att du själv bör jobba med självinsikten du ofta skriver om så att det inte händer igen. Att du blir så pass ledsen och upprörd över någon du inte ens ha träffat är nog något du behöver fundera över. Vet inte varför jag skriver, då du bara kommer att bli arg och slå ifrån dig, men men ...
  • Anonym (Släpp)
    Anonym (Hanna) skrev 2021-11-24 18:44:50 följande:
    Inte ett dugg arg. Du får gärna läsa genom hela hans/min konversation och berätta var jag är gränslös någonstans.
    När jag försöker lugna honom? När jag svarar att jag inte ens vill prata just då? Se gärna konversationen i sitt sammanhang innan du dömer. Och hur länge han betett sig märkligt och jag undrat efter att ha haft en väldigt bra tid med honom.

    Och nej, varför skulle jag jobba med min självinsikt nu? När jag redan gjort det och har verktyg? Att vara ledsen och upprörd 2 dagar efter en konflikt/separation eller vad man skall kalla det är ganska normalt. Även om det bara var på internet. Efter flera månader, så kanske inte?

    I sista inlägget skriver jag både att jag börjar få grepp om det, och mår mycket bättre. Ett par dagar efter det hände. Så jag vet inte riktigt vad din poäng är.
    Än en gång så är ditt svar "läs hela tråden". Du har skrivit det tidigare till mig och till andra. Jag HAR läst hela tråden. Och okej jag ska ge dig några exempel på när du är gränslös:

    Du pushar och pushar honom trots att han tydligt och vid flertalet tillfällen säger att han vill att du slutar. Men du slutar inte. Han säger till och med "Snälla sluta" vid ett tillfälle. Slutar du? Nope. Det spelar ingen roll att du tycker dig ha väntat på honom och att han är knepig. Om en människa ber en att snälla sluta, då slutar man. Att inte göra det är gränslöst.

    Du anklagar honom vidare för att överreagera (det gör han inte, snarare tvärtom, de flesta hade blockat dig för länge sedan vid det tillfället).

    Du kallar honom hispig. Det kallar du själv för att "genuint bry dig om honom". Du är här väldigt passivt aggressiv, typ "ursäkta att jag bryr mig".

    Anledningen att jag tycker att du ska jobba med din självinsikt är att du uppenbarligen inte förstår att det du gör är över gränsen. Du verkar tro att det är ett okej beteende. Det är det verkligen inte.

    Toppen att du mår bättre, men en människa som hänger kvar såhär vid en internetkontakt (och då syftar jag på konversationen) är inte på något sätt färdig med sina verktyg. Att man är ledsen ett par dagar är helt okej. Att skriva som du gör i all oändlighet, trots att personen inte vill, är inte okej.
  • Anonym (Släpp)
    Anonym (Hanna) skrev 2021-11-24 19:26:15 följande:
    Jag puschade inte, jag frågade inte mer utan tyckte han skulle lugna sig. Jag frågade inte heller hur han mådde eller varför han försvann och annat. Det var en att i hans huvud ändå fortsatte han gasta om att jag skulle sluta. Och det trots att jag skrev flera gånger att jag inte ens kunde/ville prata. När det kom på tal att han behövde försvinna utan ifrågasättande tyckte han att det får jag acceptera. Att fråga då hur långa de perioderna är är ingen märklig fråga när jag ska ta ett ställningstagande om ifall JAG vill vara med på det där. Vi var 2 stycken, inte en.

    Ja, han var hispig. Utan att det fanns nåt att bli hysterisk över. Och återigen, jag ville inte ens skriva då. Han bad mig sluta gånger flera utan att jag ens frågat något om det jag inte fick fråga. Så rapade han samma kommentar gång på gång och ville ha ett svar utan att jag ens pratat om det han skrev. Och nej, en normal person hade inte betett sig eller reagerat så som han gjorde.

    Jag har inte skrivit i all oändlighet heller. Vi skrev några timmar den dagen. Och jag försökte flera gånger att bryta samtalet. Men det ville du väl inte se? Och han skrev jag skiter väl i om du har tid eller inte men det kanske du missade?

    Ja jag brydde mig genuint om honomoch? Det skrev han ju t.o.m. själv att jag gjorde.

    Hänga fast och diskutera några timmar är inte normalt om man pratat på nätet? Okej, fast den åsikten handlar nog mer om dig. Hänga kvar? Jag fick inget svar öht? Så hur är det att hänga kvar? Och om du nu på riktigt läst hela konversationen på riktigt ser du att det är jag som försöker bryta den flera gånger. Medan han skriver samma sak om och om igenmen det beror väl på vilja glasögon man har när man läser.

    Jag vet faktiskt inte ens varför du valde att hoppa in i tråden när allt är klart och bara jag och en till sitter och pratar.
    För det första så hoppade jag inte in i tråden, jag har följt den hela tiden och även skrivit tidigare (nej du gillade inte mina inlägg då heller). Anledningen att jag skrev nu är att du anklagar folk för att ha kallat dig ond och elak. Det stämmer inte. Men fattar att du inte kan se din del i det hela och det är tråkigt. Inte minst för dig själv. För jo, du har pushat och du har drivit på. Det är ju uppenbarligen inte bara min åsikt utan även samtliga förutom en som instämmer.
  • Anonym (Släpp)
    Anonym (Hanna) skrev 2021-11-24 19:43:48 följande:
    Det är väl lite det som jag kallar kortsiktigt tänkande. Att inte se hela bilden. Och välja vilka glasögon man väljer att ha på sig. Som sagt lägger inte mer energi på dig. För vi kommer ingenstans.
    Självklart ska man se hela bilden, men när en av parterna vill sluta, då slutar varje vettig människa.
  • Anonym (Släpp)
    Anonym (Hanna) skrev 2021-11-24 19:56:01 följande:
    Lustigt, du sitter och förespråkar något som du själv sitter och gör likadant på. Fast här i tråden med mig gång på gång.

    Analysera det lite istället.
    På sig själv känner man andra är ett uttryck jag kom att tänka på
    Skillnaden är att du skriver på ett offentligt forum där alla får skriva, det här är inte en privat chatt.
  • Anonym (Släpp)
    Anonym (Hanna) skrev 2021-11-24 20:30:32 följande:
    Man är 2 som får skriva i en privat chat också.
    Du har ägnat dagar åt att sitta i denna tråden och kasta skit. Oönskat och oombett som sagt på sig själv känner man andra.
    Jag skrev i söndags och idag. Har knappast ägnat någon större tid åt dig.
  • Anonym (Släpp)
    Anonym (Kent-Jesus) skrev 2021-11-24 21:06:19 följande:
    Bara så ni vet som läser denna tråd:
    Hanna och Vandraren80 är samma person bakom nicken....
    Det finns dessutom flera trådar på samma ämne. Det finns också en tråd ur mannens vinkel.
  • Anonym (Släpp)
    Vandraren80 skrev 2021-11-29 13:25:11 följande:
    Oh ja, den kommer, det är bara en tidsfråga. Jag är inte fullt så arrogant att jag tror mig kunna undkomma något så obligatoriskt som ålderskris. Jag kan tänka mig att ni har roligt i efterhand åt din lilla plötsliga ålderskris, även fast det säkert inte var så kul när det hände. Jag får erkänna att jag skrattade till själv när jag läste biten om att världen gick under där under 3 minuter. :)

    Sant det, psykologen lär ju ha ställt ganska jobbiga frågor. Det var kanske lite av en impuls att han berättade det för dig, vem vet.
    Jomen tramsiga lekar kan ju vara kul ibland. Hm hans starka reaktion där är ju lite intressant, just att det var på skoj och allt. Kanske han har lite dåliga tidigare erfarenheter som spökar? Ett emotionellt trauma typ? En tanke som slog mig nu bara.

    Ja det där med att sätta små mål när man är riktigt lågt nere tror jag är helt rätt ände att börja i. Typ få bukt med de små vardagliga sakerna, och liksom sakta jobba utåt. Och är något mål för stort så är det bättre att dela upp det i små delmål, precis som du säger.

    Ah, jag har en rätt klar mental bild av dina kollegor. Verkligen en klassiker där.. Om man själv gjort fel så blir man alltmer desperat att hitta fel på andra. För det är ju jobbigt att se till sig själv, mycket lättare att försöka trycka ner andra. Fruktansvärt konstigt sätt att se det på, och väldigt kontraproduktivt på sikt. Och det där med att konstant påpeka hur länge man jobbat där och så.. det är ju liksom ingen merit om man inte presterar därefter, utan spenderar halva arbetspasset med att försöka skapa drama. Nej det där bottnar nog i rejäl bitterhet skulle jag tro.

    Ja precis, vi har mer tillgång till information än vi någonsin haft, och ändå är vi mer ignorantan någonsin. Det har ju gjorts mer och mer studier på det där. Läste något om att vi får in mer input i våra hjärnor och träffar fler människor under en dag än vad våra förfäder för 20000 år sedan fick in och träffade under en livstid, det säger en del. Och ja, vi matas hela tiden av information som säger vad vi ska göra, hur vi ska tänka och tycka. Inte konstigt att människor slår bakut på olika sätt.

    Jag är absolut på, man kan ju inte fega ur nu. Såg dessutom att våra fans varit inne igen och uttryckt sin beundran. Så jepp, nu kör vi tycker jag. Låt autografskrivningen börja. ;)
    Vad är det som händer? Du verkade rätt vettig från början, även om jag inte höll med dig i sak, men varför hålla på såhär? Era fans? Om det är så svårt att ta in andras åsikter, så är det väl bara att flytta ert mejlade privat?
Svar på tråden Legat med få?