Inlägg från: nnnnnnnn |Visa alla inlägg
  • nnnnnnnn

    Ledighet innan förlossning

    Jag har alltid tänkt tvärtom  och tagit ut maximal FP före förlossningen!
    Tex om jag gått hem v. 37, så har jag tagit ut 7 SGI-dagar/vecka tills barnet fötts. Så om något skulle hända så har jag iallafall fått ut lite FP att leva på och inte slösat med min intjänade semester eller komp.tid.
    När barnet har fötts så har jag slutat ta ut FP eller minskat FP så mycket som möjligt för att kunna vara hemma länge med barnet.

    Så i ditt fall hade jag gjort såhär:
    Räkna ut hur mkt du måste ta ut för att överleva ekonomiskt. Är det 7 dagar/vecka så är det inte så mycket att göra... Är det färre dagar som krävs så spara dessa extrapengar.
    Tex: Jag behöver ta ut 5 dagar/vecka för att överleva. När jag går hem på FL så tar jag ut 7 SGI-dagar/vecka men lägger då undan pengarna för 2 dagar/vecka att använda senare när barnet fötts.
    När barnet fötts och allt gått bra så ändrar jag uttaget så att jag tar ut 4 dagar/vecka tills alla extradagar jag redan tagit ut är använda om jag tex gått hemma 3 veckor före barnet kom så fick jag ut 6 extra dagar = tar ut 4 dagar/vecka under 6 veckor sen ökar jag till 5 dagar/vecka.
    När barnet fyllt 1 år så tar jag ut min semester. Efter semestern så kan jag ta FL igen om jag har dagar kvar.

    Men i ditt fall så kanske du ska börja jobba snart igen? Om partnern inte har arbete?
    Då kan du tänka på att ifall du tar FL varje måndag eller fredag, så kan du ta ut SGI-dagar över helgen. Så du är 20% ledig, men får ut 3 st SGI-dagar varje vecka. Då får du kanske ut mer pengar än om du jobbar 100%? Så är det inte så bråttom för din partner att hitta ett jobb? Då du jobbar + tar ut FP med bra SGI.

Svar på tråden Ledighet innan förlossning