Inlägg från: Anonym (Mia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mia)

    Kompletterande Mammografi

    Jag förstår din oro, jag fick likadant brev efter min mammografi förra året.
    Det var precis under sommaren när vi skulle åka på semester 1 vecka och min nya tid var en dag efter vi skulle komma hem igen.
    Jag var också jätteorolig, min kollega hade precis som gått igenom bröstcancer och hon var bara lite över 30 och hade två små barn, även om det gick bra för henne tänkte jag på mina barn som förra gick i låg och mellanstadiet.

    Men det gjordes ett ultraljud och nya bilder, fick vänta ca 20 min innan läkaren kom och sa att det inte var något, hon förstod min oro men sa just att dom alltid kompletterar om dom inte fått korrekta bilder och inte kan se ordentligt eller något blir otydligt som gör att dom bara vill kolla upp allt, det var inte så ovanligt sa hon.

    Så det behöver inte vara något för dig heller utan bara en extra koll.

  • Anonym (Mia)
    Gojtan skrev 2021-11-03 06:42:58 följande:
    Hej och tack för ditt svar! <3

    Ja jag hoppas verkligen att det bara är något sådant. I annat fall skulle man ju hoppas att de skrev att de sett något som måste undersökas istället för otillräckliga bilder?:
    Tror att dom skickar liknande brev till alla och inte preciserar för att undvika missförstånd.
    Men läkaren sa att dom alltid kollar upp om det är dåliga bilder osv så det är inte ovanligt i alla fall utan dom gör det för säkerhetsskull så tänk så att många får samma svar som jag, även om jag var orolig då känns det efteråt bra att dom är så noggranna.
    Förstår att du är orolig men kanske kan i alla fall vetskapen om att dom gör extra kollar och många då får samma svar som mig lugna dig något men förstår dig och hoppas att du får svar att dom bara fått otydliga bilder.
    Som sagt är det inte så ovanligt.
    Hoppas att du har tid snart så du slipper gå och oroa dig alltför länge.
  • Anonym (Mia)
    Gojtan skrev 2021-11-03 10:44:24 följande:
    Jag ringde 1177 och tjejen jag pratade med, sa att de brukar skriva om de har hittat något, för det hade hon personligen erfarenhet av.

    Men när jag pratade med en sköterska på Bröstenheten i Uddevalla, så sa hon att läkarna jämför bilderna som tagits förut och kollar alltid upp om något nytt har hänt, med nya bilder och ultraljud som följd.

    Hon sa också att mycket händer i min ålder med brösten rent generellt, men att allt måste kollas upp. Det känns ju iofs bra!
    Är det lång tid tills du har tid för kompletterande undersökning?
    Om det är lång tid tills dess tycker jag att du kan ringa och fråga om det finns en tidigare tid och berätta att du är orolig eftersom din mamma var din ålder när hon fick bröstcancer, jag tror säkert att dom då förstår din oro och att du kan kanske kan få komma tidigare.

    Hoppas att allt löser sig och att det inte är något.
  • Anonym (Mia)
    Gojtan skrev 2021-11-09 12:32:19 följande:

    TACK alla för alla fina svar! <3

    Detta är en HELT sanslöst speciell historia!

    Sköterskan på Mammografin berättade efter lite om och men, att de sett något på mitt vänstra bröst på ovansidan.

    Döm om min förskräckelse eftersom det var EXAKT där min mamma först fick sin cancer! Alla var helt tagna av situationen. Kunde verkligen en bröstcancer vara sååå exakt ärftlig? om ni förstår mig rätt.

    Jag var HELT inställd på att börja slåss för att få opererat bort båda brösten samt äggstockar eftersom jag då tyckte mig veta att jag liksom mamma, hade en hormonell bröstcancer.

    När jag väl kom till mammografin, grät jag och såg allt som i en dimma. Flera kvinnor satt där varav en såg lika skräckslagen ut som jag. Min man var ett jätte stöd så klart!

    Jag fick ta flera nya röntgenbilder och blev även undersökt med ultraljud av en kirurg. När sen kirurgen började prata, så hörde jag honom knappt. Han sa ?nä du, du har INGEN förändring över huvud taget?.

    Detta måste näst efter Neos födelse, vara den bästa dagen i mitt liv!


    Vilken lättnad för dig, vad fint att höra att allt gick bra!
Svar på tråden Kompletterande Mammografi